אייכה
מישהו שמע את שירו החדש של שולי רנד, שחקן שחזר בזמנו בתשובה, בשם זה? לא מתיימרת לנתח אותו, ובטח-בטח לא לעורר פה מהומת עולם "חילונים-דתיים", רק לחלוק אתכם מה שעורר בי השיר הזה. השיר השאיר אותי במין הקשבה קפואה, צרופה, שקטה, ללחן עצוב, בוכה כמעט בחלקים, למילים, בוכות גם הן, של חיפוש. חיפוש כואב, אחר ישות שאמורה היתה לספק לו את כל התשובות או הנחמה, כך בטח קיווה והאמין, כשעשה צעד גדול כמו חזרה בתשובה, וכעת הוא מוצא את עצמו מתחנן לקבלת סימן. שוב, אני ממש ממש (באמת! מי שמכיר אותי מגלגוליי הקודמים, עשוי לחשוב שאני מטיפה חילוניות, אך לא כך היא
) לא שופטת, לא קובעת קביעות נחרצות, רק מעלה כאן את מה שגרם לי השיר לחשוב. שני משפטים, לדוגמה - "נשמה קדושה אל נא תבכי שבורת כנף הן תעידי עלי כמה הייתי נכסף" "בסופו של יום הן אפלט אל החוף האדמה הרחומה אותי אליה תאסוף ואז אצעק ואצטדק ואספר איך בחושך הזה הייתי חותר ושואל ומבקש וכוסף! אייכה?!" האמת שהמילים די מדברות בעד עצמן, אבל למקרה שזו פרשנות שלי, אנסה להסביר -- מה שאני שומעת כאן, זה - "חשבתי שזה הצעד הנכון, חשבתי שאראה את האור, אבל אני מיואש, ומחפש, ולא מוצא, ותאמינו לי שניסיתי." וזה, תוך כדי הלחן, המאוד לירי, המושר בכמעט בכי בחלקו, מעצים את התחושה הנורא אבודה הזו. אשמח אם מי מכם, שהאזין גם הוא, יחווה דעה.
מישהו שמע את שירו החדש של שולי רנד, שחקן שחזר בזמנו בתשובה, בשם זה? לא מתיימרת לנתח אותו, ובטח-בטח לא לעורר פה מהומת עולם "חילונים-דתיים", רק לחלוק אתכם מה שעורר בי השיר הזה. השיר השאיר אותי במין הקשבה קפואה, צרופה, שקטה, ללחן עצוב, בוכה כמעט בחלקים, למילים, בוכות גם הן, של חיפוש. חיפוש כואב, אחר ישות שאמורה היתה לספק לו את כל התשובות או הנחמה, כך בטח קיווה והאמין, כשעשה צעד גדול כמו חזרה בתשובה, וכעת הוא מוצא את עצמו מתחנן לקבלת סימן. שוב, אני ממש ממש (באמת! מי שמכיר אותי מגלגוליי הקודמים, עשוי לחשוב שאני מטיפה חילוניות, אך לא כך היא