אייבורי

• פותח הנושא nr18
  • פורסם בתאריך

nr18

New member
אייבורי

שלום. אני יודע שנשאלו הרבה שאלות בנושא אבל בכל זאת הייתי רוצה לחדד את השאלה נגיד אני קונה מחשב נייד של לנובו או של HP באייבורי האם אני מקבל בדיוק את אותו מחשב שהייתי קונה בחנות כמו אופיס דיפו למשל או שאני מקבל מארז של החברה של המחשב אבל החלקים הפנימיים מורכבים ע"י אייבורי עצמה?

sb21

New member
אייבורי לא מתערבת בחומרת המחשבים הניידים..

של החברות הגדולות.

nr18

New member
תגובה

בטוח?כי אני דיי בטוח שהם יותר זולים ב-20-30 אחוז. אז לא לחשוד ופשוט לקנות אצלם? אז למה בכלל אנשים קונים בחנויות אחרות אם במילא אתה מקבל אותו דבר במחיר זול יותר?

sb21

New member
ב-20-30 אני ממש לא בטוח.

אתה יכול לבדוק גם ב-K.S.P- שתי הרשתות טוענות שהן הכי זולות בארץ, "תביא הצעת מחיר ונוריד את המחיר". כמעט על כול נייד יש סלוטייפ אטימה של החברה, כך שלא הייתי דואג במיוחד. ד.א: בכסף שנחסך בקנייה בחנות זו או אחרת, כדאי מאוד להרחיב את האחריות ל-3 שנים, אחרת אם יהיו תיקנוים הם יהיו מאוד יקרים.

nr18

New member
תגובה

לא התכוונתי שהן קונות את המחשב שלם מהחברות ואז מפרקות ומכניסות את החלקים שלהם אלא חשבתי שאולי הם קונים מהחברות את המארז של המחשב עם דברים בסיסיים ומכניסים את הרכיבים המהותיים בהרכבה שלהם. כי אם לא אז כולם היו קונים שם בשביל לחסוך הרבה במחיר.

sb21

New member
אף חברה לא תסכן את המותג שלה ותאפשר...

הרכבה לא של היצרן. יש טענה שמחשבי MSI מורכבים בארץ, אני לא יודע אם זה כון או לא.

nr18

New member
תגובה

אז אתה בעצם אומר חד משמעית אם אתה קונה מחשב של מותג תקנה את המחיר הזול ביותר (בהנחה שבכל החנויות מציעים את אותה עסקה כולל אחריות) ואין מה לדאוג באיזה חנות זה נקנה.

sb21

New member
בהנחה ש...

החנות לא פתחה את האריזות ולא מדובר בייבוא מקביל!, לא אמורה להיות שום בעיה- במחשבים ניידים האחריות היא דרך היבואן ולא החנות.

ypm

New member
מכמעט כל החנויות, ישנם מקומות שמייבאים עצמאית

ודבר זה עלול לשנות את סוג האחריות למוצא, אך איני אומר אם זה רע אותו טוב, כל לקוח יחליט לעצמו מה טוב לו .

nr18

New member
תגובה

אוקיי אתה אומר שסוג האחריות עשוי להשתנות אבל אתה אומר שזה אותו מוצר שמוכרת חברת האם. נגיד מחשב נייד של HP זה מחשב נייד שיוצר אך ורק ע"י HP ופשוט אייבורי ייבאו אותו בעצמם. ומה אם יש אחריות רשמית של HP? אז זה בדיוק כמו לקנות בכל חנות אחרת?

ypm

New member
הסבר לגבי דל

אז את תתפוס אותי במילה לגבי HP . תגובתי מתיחסת ל Dell בלבד . היבואן יחליט באיזו רמת אחריות הוא מיבא את המוצר, תהליך דומה לצורה שקונים ברשת ישירות מדל, שהלקוח בוחר לעצמו את סוג האחריות שהוא רוכש. יש מקומות שיש להם בעבדות שלהם אז אתה תקבל את המעבדה שלהם, ויש מקומות שאין להם מעבדה אז הם קונים את שירות המעבדה של דל . זה דיי מורכב... לרוב החנויות למגזר הפרטי מופץ ציוד מיבואנים אילו ניופאן, סי דטה וסי.אם.אס . בקשר לנגיעות בציוד טרם הספקתו ללקוח קצה, יש מצבים שאני מניח שיכולים להיות שהיבואן מחליט לייבא ציוד כולל זיכרון מקסימום אך למכור אותו ללקוח קצה עם פחות ולכן המחשב יפתח לצורך הפחתת הזיכרון .

יאיר B

New member
לי זה קרה הפוך עם מחשב של לנובו,

המחשב היה בתוך ניילון שנסגר עם מדבקה שעליה נכתב "הניילון נפתח ע"מ לבצע שדרוג לזיכרון". המחשב הגיע עם 2.5GB. נקנה באופיס דיפו. יכול להיות שהיבואן בארץ (לנובו ישראל) פתח את המחשב בישראל והתקין את הזיכרון הנוסף (עד כמה שאני יודע, לאופיס דיפו אין מעבדות מחשבים).

מושו 21

New member
../images/Emo45.gif

השדרוג נעשה במעבדות לנובו ישראל לדגם הזה. באופיס דיפו לא מבצעים הוספת זכרון פנימי (בניגוד לחנויות אחרות כמו באג אייבורי KSP וכו'.. שמבצעים התקנות זכרון פנימי במקום במידה והלקוח רוצה)

אפסט

New member
הניידים של MSI כן

אלו ניידים שמגיעים ללא כונן קשיח, זיכרון פנימי או מעבד. אייבורי מכניסה את שלושת אלו בתצורות שונות ומוכרת אותם כך, כך שיש מגע של מעבדות אייבורי בלב המחשב.

אפסט

New member
הבהרה

קיימות חברות מלבד MSI, אני הבנתי כי גם ג'יגהבייט וויז'ון ועוד כמה חברות אלומות שם, בונות מה שחנויות מסויימות קוראות לו וייט בוקס (קופסא לבנה) - שזה המארז של המחשב הנייד - פלסטיקה, מקלדת, משטח מגע, מסך יציאות ולוח אם, אך ללא כונן קשיח מעבד או זיכרון - הרכיבים שניתן להתקין בוריאציות שונות, אלו מורכבים אצל היבואן או נמכרים למשווק כך - והמשווק מכניס מה שבא לו, או לפי דרישת הלקוח בהתאם למגבלות החומרה הקיימת במארז המחשב הנייד. כך הם הדברים ככל הידוע לי.

למעלה