איטרת יד ימינה

sapira

New member
איטרת יד ימינה

להורים שלום, איפה מוצאים מספריים לילדה שמאלית בת ארבע , באזור הוד השרון ?

בתור איטר הבעיה היא לא רק במספריים.

אלא גם בפותחן הקופסאות, במזלג, בנגינה בכלי פריטה וכו וכו. הפיתרון הוא פשוט להתאמץ וללמוד להשתמש בכל הכלים "הבעיתיים", זה לוקח זמן אבל אפשרי

מצטרפת כדי לשאול בנושא

יובל בת שנתיים ותשעה חודשים, מציירת בשתי הידיים - כאשר היא מציירת בחלקו הימיני של הדף היא עובדת עם יד ימין ובחלקו השמאלי של הדף עם יד שמאל. האם בגיל זה לא אמורה כבר להיות יד דומיננטית? באיזה גיל היד הדומיננטית היא ברורה?

לאה_מ

New member
בפורום "להיות הורים" יש מרפאה

בעיסוק, מיכל בן טובים, שעונה באופן קבוע על שאלות של גולשים בפורום. פעם בשבוע הם פותחים שרשור שאלות למיכל בן טובים. אני מציעה לך לעקוב ולשאול אותה שם. מהתשובות שלה בפורום התרשמתי שמדובר באשה מקצועית ונחמדה.

sapira

New member
שמאליים

לי נאמר בריפוי בעיסוק שיד דומיננטית מתגבשת אפילו עד גיל ארבע . בכל מקרה לא להשפיע !!!לתת לה לעשות מה שהיא רוצה. האיטרת שלי , היום בת 4 והיד השמאלית הפכה לדומיננטית ממש בסביבות גיל 3.5 . לפני כן היא פשוט השתמשה בשתי הידיים אבל עם נטיה יותר בולטת לשמאל. אני דווקא רציתי שהיא תהיה שמאלית, כמוני. בכל אופן מצאתי מספריים לשמאליים והם פשוט עובדים !! אם עד עכשיו בגן היא לא אהבה לגזור אז עכשיו יש שינוי רב והכל "גזיר"!!. ירדתי לחנות לכלי כתיבה השכונתית והיה להם. לא צריך דווקא בקרביץ . זה עולה בסך הכל 10 ש"ח . אז למה לא ?!

לא יודעת לגבי הוד השרון

אבל גם בירושלים זה לא פשוט למצוא, וגם עולה מלא כסף (בערך 14 ש"ח).

בתור שמאלית גאה../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

כשהייתי ילדה היתה לי גננת שניסתה לאלץ אותי להשתמש ביד ימין. למזלי ההורים שלי איפשרו לי להישאר שמאלית. לא סתם שמאלית, יד ימין אצלי ממש לא קיימת מבחינה תפקודית, אני בקושי משתמשת בה אפילו להחזיק שקית. בכל אופן, אני בעד לאפשר לילדה להשתמש במכשירים המיועדים לימניים. הלימוד קצת מסובך למי שקשה אבל אפשרי והרבה יותר הגיוני מבחינת כישורי חיים (לא בכל מקום יחכו לה מספריים מיוחדים או פותחן). לגבי אבחון, ככל הידוע לי עורכים בגיל 5 בערך, בגן חובה. אבל כדאי לשאול אם זה מטריד אותך.

נעה גל

New member
בתור שמאלית הנשואה לשמאלי ואמא

לשני ילדים שמאליים יש לי עבורכם בשורות: הראשונה: יש מספריים ששני החורים שלהם הם באותו גודל. לא חשוב אם אתה ימני או שמאלי - אפשר לגזור איתם. פותחן, קולפן, פינג'ן ושאר מרעין - יש כאלה שהם דו צדדים (בכל מקום, לא צריך חנות מיוחדת) לצהלת השמאליים. לגבי מזלגות - תהרגו אותי אבל לא ראיתי מזלג שמתאים לימני אך לא לשמאלי. מזלג הוא מזלג - לא?

יש לי בן כזה../images/Emo153.gif

המספרים עם האזניים בשני צבעים הם בד"כ שמאליים. לגבי ציור בשתי ידים, אחת לכל צד בדף- זה קשור לחציית קו אמצע, משהו התפתחותי שמסתדר עם הזמן.

גם הבת שלי שמאלית ואין לה בעיה

עם מספריים. בשנה שעברה הגננת הבחינה שהיא עדיין משתמשת בשתי הידיים, אבל גם זה נעלם והיום רואים בבירור שהיד הדומיננטית שלה היא שמאל (כמו אבא וסבא שלה).

גם אני לא חשה שיש בעייה

עומר מסתדר מצויין כשמאלי עם מספריים של שני שקל שלא מכילים שום השקעה משום סוג שהוא לטובתם של שמאליים. אני מסכימה עם מי שציינה כאן שמבחינת כישורי חיים - עדיף שיתרגל למה שיש. אם אתם מגיעות ללונדון בקרוב - שמעתי שיש שם חנות מיוחדת לשמאליים.

לא תמיד זה כך...

הבן שלי כשמנסה לגזור עם מספריים ימנים הנייר מתקמט ולא נגזר. וזה מה שקורה לי עם המספריים שלו.

קרביץ קיבלו לאחרונה משלוח של

מספריים שמאליים לילדים. הבת שלי היתה ממש מאושרת, ואמרה:"הי! זה גוזר בכל פעם" כי מתוך 3 פעמים שניסתה לגזור במספריים ימניים, פעמיים היו נכשלות.

מספריים לשמאליים שונים מהימניים בכך

שהלהבים ממוקמים להפך. אנסה להסביר: כאשר גוזרים במספריים, היד מניעה את הלהבים מעלה ומטה, אבל, באופן לא מודע, אנחנו גם מהדקים את הלהבים זה לזה ע"י האגודל בעיקר. כאשר משתמשים במספריים שאינם מתאימים ליד הדומיננטית, ההידוק נעשה בכיוון ההפוך, כלומר, במקום להדק, מרחיקים את הלהבים זה מזה, והדף מתקמט, במקום להגזר. ניסוי: הניחו מספרים על השולחן, כאשר החורים פונים לעברכם, והחוד פונה הלאה מכם. תראו שהחור הימני, מחובר ללהב העליון. במספריים שמאליים, הלהב העליון יהיה דווקא השמאלי. ניסוי 2: איחזו עיפרון ביד שמאל, וקבעו סרגל על הדף. נסו למתוח קו שמתחיל מנקודת האפס. תגלו שאתם צריכים להצליב את הידיים, ולא רואים היטב את המספרים בתחילת הסרגל. ניסוי 3: נסו לחדד ביד "הלא נכונה". לחנות בלונדון יש אתר נחמד, שנקרא LEFTY. גיסי קנה לי חצי חנות.

למעלה