איטרטורים

Zack DA

New member
אז לא יכלת לחכות עד יום ראשון ? ../images/Emo10.gif

אתה מתחיל לעצבן אותי עם הקשקושים האלה שלך בקשר ל- JAVA...

DadleFish

New member
אני לא יכול להתאפק

וחוץ מזה, עכשיו כבר יום ראשון

DadleFish

New member
וחוץ מזה, מה שנכון נכון.

STL תוכננה בראש ובראשונה למען ביצועים. היא לא עושה בדיקות תקינות כאלו ואחרות, שב-JAVA הן שגרה שקופה למשתמש. לכן STL מהירה, ולכן JAVA איטית. אין מה לעשות.

DadleFish

New member
תשים לב,

ש-erase ב-list מחזירה לך את האיטרטור הנכון (הבא). הכי אינטואיטיבי. מה גם שבד"כ אתה יכול למחוק איברים בלי צורך באיטרטורים. למשל, תוך שימוש ב-remove.

annefan

New member
אכפת לך להסביר את השאלה?

(כן, קראתי את הפתיל, ולא הבנתי מה אתה רוצה לעשות)

gmorphus

New member
זו לא שאלה...

זו תהייה. נסתכל על ה list של STL. נוסיף איבר אחד (לא ממש משנה מהו) ואז ניצור איטרטור שיצביע עליו. עד כאן סבבה. עכשיו נמחק את האיבר (מן הסתם האיטרטור לא השתנה). עכשיו האיטרטור למעשה לא מצביע על כלום. משמעות הדבר שהוא מצביע על איבר שלמעשה לא קיים. כלומר הוא מצביע על חוליה שכבר לא קיימת והזיכרון לא ממש שייך לי. מה קורה אם אני מנסה לגשת לחוליה הזאת? (אני כבר את התשובה שלי - ההתנהגות לא מוגדרת ויש סיכוי שהתוכנית תקרוס בזמן ריצה כי אני מנסה לגשת לזיכרון שלא שייך לי)

annefan

New member
זה יותר חריף ממה שאתה חושב

בוקטור: 1. מחיקת אלמנט "שוברת" את כל המצביעים, הפניות ואיטרטורים שאחרי האלמנט הזה. 2. הכנסת אלמנט, עשויה שלא לשבור הכל, אלא אם כן ההכנסה גורמת להקצאת זכרון נוסף, ואז הכל (עלול) להישבר. ב-deque: הכנסת אבר (מלבד בהתחלה ובסוף) שוברת הכל. בהתחלה ובסוף רק איטרטורים נשברים. 3. ברשימה שום דבר לא נשבר.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שזה צריך להוות שיקול

איך ממומש הווקטור ואיך ממומש הdeque זה לא ממש מעניין, יש דברים מוגדרים ומסוימים מאוד שמובטחים למשתמש במבנים האלו, ותקינות האיטרטורים הוא לא אחד מהם, לכן אסור להניח שאיטרטור ישאר תקין, לאחר פעולה על המבנה שמשנה אותו (קרי הוספה/הסרה). בדיוק כמו מצביעים.

annefan

New member
במקרה הזה אתה טועה

מה שכתבתי הן הדרישות של הסטנדרט מה-containers השונים, ללא תלות במימוש. כיוון שאיטרטור לא חייב להיות מצביע (כמו ב-STL של VS7.1) לא הכרחי שאינוולידציה של אחד תגרור את השני.

vinney

Well-known member
לא הכרחי

אבל לא מובטח אחרת. זה שבVS7 עשו ככה, לא אומר שהקוד של VS7 שמסתמך על התכונה הזאת ירוץ כמו שצריך אחרי שיקומפל על GCC, שמימש את הSTLים עם מצביעים, ולכן אסור להסתמך על זה. כל הרעיון בSTL זה פורטביליות, ומייקרוסופט טובים בלשבור את זה בכלים שלהם.

annefan

New member
מה לא הכרחי?

מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי, זה מה שהסטנדרט מכתיב. קומפיילר שלא עומד בסטנדרט הוא (Duh) לא סטנדרטי. ברור שאסור לגשת לוקטור דרך מצביע, אלא רק דרך האופרטורים של הוקטור, והדוגמא הבולטת שהבאתי היא המימוש ב-VS7.1. אין קשר לנכונות של מצביעים, הפניות ואיטרטורים לאחר הכנסה\הוצאה. ב-list אתה יכול לסמוך על זה, ובוקטור לא. זה סטנדרט.

למעלה