איטליז בהופעה אמש

איטליז בהופעה אמש

מישהו לא שמע? מישהו לא ראה? אז אולי הגיע הזמן! הלהקה מופיעה מדי חודש בג'ה פן (ממש כמו שעון!) ואפילו הגשם האימתני של אתמול לא הצליח להרחיק את האנשים. איכשהו תמיד אני מוצא את עצמי עומד ליד שלושה חבר'ה שממש אוהבים את ההרכב, ומפגינים את זה עם מלוא גופם, וזה דווקא סבבה, כי אז כשאני עושה את זה לידם אני לא נראה כל כך מטופש יותר.
היו חששות רבים אחרי עזיבתה של מאיה דוניץ, אבל שרית משהוצקי עושה את עבודתה נאמנה. היא מדייקת כמעט בכל התפקידים, ונותנת אינטרפרטציה של עצמה מתי שצריך. אתמול היא התחילה את ההופעה קצת רגועה וסיימה אותה כמו חיית פרא ששוחררה מכלוב ששהתה בו במשך עשרים שנה. איטליז הם הלהקה האולטימטיבית. הם לא מפחדים משום סגנון, משום אתגר. הם לא מגדירים את עצמם, הם פשוט עושים מוסיקה. מבלדות מורכבות לקטעי מטאל מזרחיים, דרך שירי Surf וכלה בגראנג' מעובד באופן מפתיע. אני די חוזר על דברים שאמרתי בעבר, אבל בכל זאת. הלהקה הזאת רק הולכת ומשתפרת, וכל הופעה היא חוויה בפני עצמה. שירים חדשים שצצו בתחילת ה"Tour" הזה, מתחילים להתגבש יותר ולקבל את העיבוד ההדוק והמוחלט שכל כך ייחודי ללהקה הזאת. אין מה להגיד. כשאנשים באמת משקיעים במוסיקה שלהם, התוצאה היא כזאת.

kurush

New member
הרשה לי להוסיף

שמה שיפה באטליז הוא גם שהם לא לוקחים את עצמם ביותר מדי רצינות. הם פתחו בשירת יום הולדת שמח לאמו של אדם שפלן, הבסיסט ובקאבר ל-Beware of Darkness של ג'ורג' האריסון זצ"ל, והמשיכו לתוך שרשרת ארוכה ואינטנסיבית של שירים עוצמתיים, אבל בשום רגע שפלן לא הפסיק עם ההתנהגות המוזרה/בדחנית שלו. הדבר היחיד שלמעשה מפריע לי הוא ששרית שצקי, הזמרת החדשה, מתנהגת מוזר משהו, קצת מאולץ, כאילו. נראה שהיא מנסה יותר מדי להיות המחליפה של דוניץ ולא מספיק נותנת מעצמה. מצד שני, יתכן שהיא באמת ככה - טיפוס מאולץ משהו. לא יודע, צריך לדבר איתה, אני מניל, ולראות.

אה, כן שכחתי לציין את זה

הקאבר הפותח היה נחמד מאוד. אני מניח שהוא היה קרוב למקור, אך מאחר שאני מכיר רק את הגרסה של ספוקס בירד, לקח לי שעה בכלל להבין באיזה שיר מדובר.

למעלה