איטליה

איטליה

קיבלתי תשובה חיובית לגבי עבודה במילנו לתקופה של שנה. אשתי חוששת בגלל : מוסלמים , שפה ומנטליות , איכותי חיים... יש סיבה לדאוג ? איך הקהילה הישראלית ויהודית במילנו ? ...

אני מת על מוסלמים

אז אני מקנא בך שאת נוסעת למקום עם מוסלמים. הלוואי עלי בעיר הלבנה והמשעממת שלי

tch111

New member
אתה מת על מוסלמים אלפים מתו בשנים האחרונות ממוסלמים,

La Milagrosa

New member
אשתך חיה במדינה עם 16% מוסלמים

וחוששת ממוסלמים במדינה שבה פחות מ-4% מוסלמים?
איך בדיוק עובד ההיגיון שלה לא הבנתי

תסכים איתי שתחושת הביטחון שלך שונה בחו"ל מאשר בישראל.

קל וחומר לאדם שלא דובר את השפה עם גל האנטישמיות הזה ששוטף את אירופה.

Woking

New member
אתה צודק

בבתים כאן אין ממ"דים, שזה פשוט פחד אלוהים. מצד שני אף אחד לא יורה עלינו טילים, ככה שאתה יודע, מסתדרים.

La Milagrosa

New member
ברור שהיא שונה, בישראל הרבה יותר מפחיד והרבה פחות בטוח.

ואני אישה.

כי באירופה 50% מהקורבנות הם יהודים בשעה שהם לא % מהאוכלוסיה

באירופה אין צבא ומשטרה שמגינים עליהם יש את הממשלות שהגנה על יהודים זה לא בראש סדר העדיפויות שלהם.

republik

New member
50% ממה?....

לפי האיחוד האירופי:
https://www.europol.europa.eu/content/eu-terrorism-situation-and-trend-report-te-sat-2014

מעשי טרור גרמו למותם של 7 אנשים באיחוד האירופי ב-2013. גם אם נניח (הנחה שלא ברור מאיפה הבאת אותה) ש-50% ממקרי המוות הם של יהודים - מדובר ב-3-4 אנשים *בכל רחבי האיחוד*. עדיין רוצה לטעון שיש יותר סיכוי ליהודי למות באירופה מאשר בארץ?
ולגבי האינטרסים של ממשלת ישראל בהגנה על האזרחים, נראה לי שתושבי הדרום - שיישוביהם רוקנו מאנשי הביטחון שהגנו עליהם, ושלקח שנים עד שהם קיבלו מיגון, ושבית החולים המרכזי שמשרת אותם (ברזילי) לא ממוגן מסיבות דתיות - יחלקו עליך בעניין "ראש סדר העדיפויות".
לעומת זאת, כל ישראלי שחי באירופה וביקר בבית כנסת שאי פעם דיברתי איתו התרשם מכמות האבטחה שיש שם. ועדיין, בוא נזכור שזה לא היה באירופה שטרוריסט נכנס לבית כנסת בשעת בוקר באין מפריע ודקר מתפללים - זה היה בירושלים.
אז העובדות, אפעס, לא ממש מתיישבות עם הטענה שלך.

באירופה יהודי חי בפחד ובישראל פחות

כאשר 4 מ7 קורבנות הטירור הם יהודים כאשר הם לא 1% מהאוכלוסיה זה מפחיד.
גם בארץ וגם באירופה הסיכוי למות מטירור קטן, רק באירופה מחפשים את המיעוט באופן אישי, בארץ לא.
והאבטחה שם תרד בגלל שאירופאים לא יסכימו לממן סכומים הולכים וגדלים לאבטחת יהודים.

republik

New member
אתה יהודי שחי באירופה שאתה משה לעצמך לדבר בשמם?

מהכינוי שלך אני אנחש שלא, אתה לא חי באירופה.
אני כן, ולא חשתי שנייה של פחד עקב היותי יהודי מהרגע שהגעתי לכאן.
להיפך, אני מרגיש הרבה יותר בטוח מאשר בישראל. בתחנה הזו שבה נדקר חייל, אני הייתי עובר פעמיים ביום במשך כשנה. מי מבטיח לי שאני לא הייתי זה שנדקר לו הייתי ממשיך לגור בישראל ולעבור שם יום יום?
בארץ לא מחפשים להרוג יהודים?.... יש אמנם מצווה לשתות בפורים עד דלא יידע בין ארור המן וברוך מרדכי, אבל נראה לי שאפילו מהבחינה הזו קצת הגזמת... או שאת הצ'רקסים חיפשו כשירו טילים על גוש דן במשך חודשיים? המחבל שדקר את החייל בלב ת"א, הוא בכלל חשב שהוא מסתנן סודני.
נו באמת. על מי אתה מנסה לעבוד. 7 אנשים (לא יהודים, אנשים) נרצחו בכל רחבי האיחוד ב-2013 מפעילויות טרור. רק ברדיוס 20 ק"מ מעזה אני די בטוח שנהרגו יותר יהודים באותה תקופה.

La Milagrosa

New member
אז אולי אני לא יהודיה

כי לחיות בפחד זו חוויה שקרתה לי רק בישראל

jonbaum

New member
הבוקר היה פיגוע בירושלים והידיעה כבר לא בראש החדשות

republik

New member
אבל הממשלה! והצבא! והמשטרה!

כולם רק רוצים להגן על היהודים בישראל!!!

republik

New member
אמר זה שטען

שהוא לא הולך ברחוב אם אין מכוניות חונות לצד המדרכה.
אם זה לא פחד מה זה פחד?

tch111

New member
גם בחציית כביש אני נוקט באצעי זהירות, ולא פוחד

republik

New member
רגע, לא הבנתי מה כתבת, תוכל לכתוב זאת שוב?...

על כך שבישראל הייתה לך יותר סיבה לחשוש אני מסכים איתך (כן כן, גם לי קשה לעכל את זה..) אבל אתה אמרת שאתה מפחד. קרא לזה "אמצעי זהירות", תייפה את זה כמה שתרצה, העובדה היא שקרה אירוע טרור ואתה מגיב לזה בצורה של משנה זהירות - הרי זו בדיוק ההפחדה שהטרור מייצר ושלשמה קוראים לו כך... לדעתי אגב אין לתחושה הזו שלך בסיס, אבל אתה זה שכל הזמן כותב כמה המוסלמים באירופה רוצים לרצוח את כולם, אז זה נראה לי קצת היתממות מצידך עכשיו. אתה פוסח על שני הסעפים.

למעלה