איטליה

shellynats

New member
איטליה

היי
אני טסה לבקר חברה שגרה ולומדת באיטליה בעוד שבוע. בא לנו לעשות גיחה ולנסות לעשות סנובורד באיזה מקום מגניב..
שתינו לא עשינו את זה בחיים אז את הרמה אתם יודעים.. אני נוסעת סה"כ לשבועיים אז לא מעוניינת ביותר מאשר יומיים-שלושה מקסימום לחוויה הזו.
איפה כדאי לעשות?
אפשר גם מקום לא 'מקצועי'..כלומר איזה מקום קטן כזה (כמו החרמון שלנו....) שקרוב יותר ולא צריך לשלם המון (שוהה בבולוניה)
אולי אפילו מקום כזה עדיף, אם יהיה אפשר לסוע ולחזור באותו יום.
תודה לעוזרים

צ'רביניה

מדובר באתר הכי גבוה באיטליה עם קרחון. אבל שלא יהיו לך אשליות, השלג אפשרי לגלישה רק עד הצהריים ונדמה לי שהמעליות עצמן עובדות עד הצהריים בלבד.

shellynats

New member
תודה אבל

קודם כל. זה קרוב לבולוניה?
לא מפריע לי שזה רק עד הצהריים כמו שאמרתי - אם זה קרוב לבולוניה אז יותר טוב אנחנו יכולות לסוע בבוקר ולחזור בצהריים...
שחכתי להוסיף - צריך איזה שהוא אישור?! ויש שם מקום להשכיר ציוד?
תודה על העזרה

shellynats

New member
אני שואלת כי

ראיתי משהו שקוראים לו סקי פס ... אני צריכה כזה?

אין שלג עכשיו באירופה

לאף אתר, גדול ככל שיהיה, אין עכשיו הרבה מסלולים פתוחים. אם זה אתר גדול, הוא גדול בחורף, לא עכשיו.

יש רק קצת בקרחונים וצריך לברר בדיוק איפה יש שלג לגלישה ואילו מסלולים פתוחים. אם יש אתר שבו יש מסלולים כחולים פתוחים. אז זה שווה. תגיעו מוקדם מאוד לאתר, ותגלשו עד הצהריים.

כל האתרים מרוחקים שלוש וחצי או ארבע שעות נסיעה מבולוניה.

תקשיבי, אני בכלל לא בטוח שיש עכשיו אתר פתוח. כלומר, יש אתרים שמשתלם להם להפעיל את המעליות בקיץ כי יש הרבה מבקרים, אבל בספטמבר לא כדאי להם. צריך פשוט ליצור קשר עם כל אתר עם קרחון ולשאול אותם במייל או טלפון.

shellynats

New member
תודה לך אבל

זה נראה לי אתר מקצועי של סקי וכמו שאמרתי אני סתם מחפשת מקום נחמד להעביר בו כמה 'אחרי צהריים' או אפילו יומיים בכיף. כאילו אולי אני טועה והמקומות האלה הם לא רק למקצוענים? אין סיכוי אני יעשה סנובורד מהר גבוהה פעם ראשונה.. צריכה משהו כמו בחרמון שיש טיפה ירידות...

edvash

New member
מה שאת צריכה להבין

בכל אתר יש מסלולים ירוקים כחולים אדומים ושחורים והם לפי רמת הקושי מהקל לקשה.
אם את יודעת כבר לפנות לשני הצדדים אז את מחפשת את המסלול הכחול ואם לא אני מציע לך לקחת מדריך שלפעם הבאה כבר את יכולה להנות בלי ליפול כל היום
גודל האתר לא בהכרח אומר שהוא למקצוענים!!!
הכי חשוב לעשות חיים ולהשתפר לפעם הבאה

THESC

New member
זו לא תקופה טובה לחופשת סקי באירופה

במילים אחרות, זו תקופה רעה אם את מתכוונת לנסוע בעוד שבוע.
גם אם תמצאי אתר שיש בו קרחון והוא פתוח לגולשים, זו לא צריכה להיות חווית הסקי\סנובורד הראשונה שלך.

sgebay

New member
תוותרי על הרעיון!

יש אולי שני מקומות באיטליה שתוכלי לגלוש בהם. זמן הגלישה יהיה מ-8 עד 12 מקסימום. איכות השלג תהיה גרועה. כמתחילים גמורים אתם תיפלו ותיפלו ותזיעו. התוצאה תהיה שאתן תקומו נורא מוקדם, תיסעו 4 שעות לכל כיוון ובסוף תהיה לכן חוויה שלילית ולא תרצי יותר לנסות לגלוש. לא כדאי. יש מספיק דברים כיפיים לעשות באיטליה. שימרי את הסקי לתקופה הנכונה.

מצטרפת לקריאה לוותר

משני טעמים, הראשון, כמו שאמרו, במצב שלג כזה וכו' - אין טעם.
השני - אני חושבת שלמתחילים, עדיף לקחת חופשה מלאה. יומיים שלושה התנסות - עדיין לא תמיד מתחילים להנות, עדיין בעיקר עסוקים בנסיון להבין "איך מתפעלים את זה?". אם אתן רוצות באמת למצות את מלוא החוויה, תנו לה את הזמן הדרוש לכך.

natyh

New member
קיבלת את העצות הנכונות

מומלץ עבורך : ונציה , גני טיבולי ,פירנצה , פלאי פלאים מדהימים ,סנו בורד להתחלה דורש :
דם יזע ודמעות צרציל הגדיר זאת יפה ורגע אחרי המלחמה זרקו אותו לכלבים כי הוא קיים בדיוק את מה שהבטיח ....

הספורט הזה להתחלה דורש תנאים מושלמים שלוה זמן אין הבדל בין הימים הראשונים בין מסלול בית הספר בחרמון לבין האתר המתקדם ביותר , וודאי שלא עכשיו , וודאי שלא חצי יום , קחי את הזמן במקום אחר , החלקה ונפילה על שלג קפוא ברמה של קרח היא נפילה כואבת עד כואבת מאד ,ברומניה במרץ בתנאים לא טובים השותף שלי בחור מנוסה שלא החליק כמה שנים נפל ושבר צלע ,זה קרה ביום היחיד שלא השגחתי עליו כי נסעתי לאתר אחר , סיפור ארוך, בימים שהיינו ביחד עצרתי אותו ומשכתי לירוקים כל הזמן :
ירוק מסלול מתחילים , התנאים היו רעים אז משכנו הרבה זמן בירוקים ורק בסוף היום משכנו לכחול שהתנהג כמו אדום כהה כמעט שחור צבע כהה משמעו מסלול קשה ,הצבעים מטעים כי בתנאים שונים הצבעים מתנהגים אחרת , בספרד במאי באתר אחר , ביום נהדר רצתי על אדום כאילו היה ירוק ,ובבוקר מוקדם למחרת אותו אדום כשהשלג קפא התנהג כמו שחור והחלקתי בזהירות רבה ביותר היה די מפחיד .

בקיצור לא מתאים להתחלה , לספורט הזה ניתן להיכנס רק בדרך אחת הדרך הנכונה להנמיך ציפיות לעבוד קשה ורק בתנאים טובים , עכשיו אין לכן תנאים כאלו .

shellynats

New member
תודה לכולם אז כנראה שאוותר

תודה על העזרה כולם. כנראה שנוותר.. ממילא זה לא היה העיקר.
שוב תודה :)

alonaski

New member
אוקי. כולם בעצם נתנו לך את העצות הנכונות

שגם אני רציתי להמליץ.. אז אם כבר קבלת אותן והחלטת לוותר... רציתי להציע לך להתמקד בחופשה שלך במה שהאיטלקים הכי טובים בו: 1. קפה כל בוקר וכל ערב או אחה"צ!
2. גלידה!
ו -3. פיצה קוואטרו פרומאג'י = "4 הגבינות". הכוללת את הגורגונדזולה!
(ובכלל - גבינות איטלקיות מהמבחר שבסופמרקט!)

תהני! (הלוואי עלי חברה באיטליה...
)

למעלה