איטונג !

• פותח הנושא onm1
  • פורסם בתאריך

onm1

New member
איטונג !

שלום השאלה מכוונת למי שביתו בנוי מאיטונג וקורא או כותב בפורום (ולא ממי ששמע ,או שבנה מבלוק אחר) אני מעונין לבנות מאטונג,ואפילו הקבלן שלי ממליץ בחום רב (בנה כבר הרבה בתים מאיטונג),אני קורא ושומע שטיח "נדבק בצורה פחות טובה ויכול לגרום לסדקים" וזה הדבר היחיד שמטריד אותי .אחרי בירורים עם הקבלן ,הוא הסביר לי שאין שום בעיות גם בגלל גרסת איטונג 2000 שסופח פחות נוזלים ומאושפר במפעל,וגם על סמך נסיון רב אישי שלו . אשמח לשמוע תגובות ממי שיש לו נסיון אמיתי לגבי בניה באיטונג או במגורים בבית כזה . תודה

פנסטרה

New member
ביקשת רק ממי שהבית שלו בנוי מאיטונג

יש כאלה שיודעים דבר או שניים ובנו הרבה עם איטונג. אם לא תגביל את קהל היעד שלך רק למי שהבית שלו בנוי באיטונג אולי תקבל תגובות.

onm1

New member
יכול להיות...

יכול להיות... ובכל זאת...עשיתי עבודת הכנה טובה וקראתי את כל השרשורים.בכל זאת אותי מענין לדעת ולשמוע ממישהו שבנה מאיטונג 2000 ואינו מרוצה בגלל סדקים או בעיות אחרות או איש מקצוע שראה וחווה. אני מניח שמי שיש לו נסיון אמיתי--ישמח לענות--לטוב ולרע .

רשר

Well-known member
מנהל
בניתי באיטונג 22 ס"מ + קל-קר אדקס

בשנת 1991/2 הטיח החיצוני על רשת ושליכט "אדמה", טיח פנימי רגיל, יש סדקים מינוריים שלא משתנים (הבית לא שופץ ותוקן מאז) ואינם עוברים מצד לצד, ההנאים לא ידעו מה זה איטונג ולא הבינו את משמעות הכנת חומר המליטה במנות של שק שלם בכל פעם(זו כנראה הסיבה לסדקים), לאחר הסבר ולווי צמוד ביום הראשון הכל הסתדר בקלות ללא בעיות נוספות, חשוב מאוד להבהיר לכל העובדים באתר את כל הקשור לבעיות של בלוק קל משקל במיוחד לחשמלאי, אינסטלטור,, שחוצבים בקיר כאילו זה בלוק בטון (פטיש 2-3 ק"ג מעיף בלוק ממקומו לפני טיח) יש לכך כלים מתאימים נוחים וזריזים ובתכנון נכון לא נגרם נזק,

nushkaa

New member
גם אנחנו ויתרנו על איטונג מאותה סיבה

בסוף בנינו מבלוק רגיל שאגב כל קבלן שדיברנו איתו המליץ על בלוק רגיל ואולי אחד אמר פומיס.

avi5199

New member
אנחנו כבר גרים בבית ויש הפרש טמפרטורה גדול

ומשמעותי בין פנים הבית לחוץ ... האיטונג "עושה את העבודה" מבחינת טמפרטורה, בנתיים אין שום סדקים בטיח ( שמונה-תישעה חודשים מהטיוח...). בהזדמנות זאת רוצה להזהיר אותכם לחשוב פעמיים לפני שאתם עושים תריסי גלילה מאלומיניום קליל "משוך" (לא יודע מה המצב עם סוגים אחרים) . חובה לדאוג להצללה על התריסים האלה ( סוכך או עצים...) התריסים קולטים את חום השמש,מתלהטים, ומקרינים אותו מבחוץ על החלונות כמו קולט של דוד שמש. החום שהם מקרינים כל כך חזק שהוא עובר דרך הזכוכיות ודרך הברזל של החלונות ... יש לי בחלק מהחלונות תריסי עץ, ובחלק תריסי גלילה כאלה, וזה הבדל עצום .

onm1

New member
הבידוד הטרמי

יש לא מעט בתים הנבנים מאיטונג היום (הסתובבתי באתרי בניה באבן יהודה--ולא רואים שום הבדל בטיח)-- הבידוד הטרמי חשוב מאין כמוהו בימינו אלו,במיוחד בקיצים הלוהטים באזורנו והאוזון המידלדל משנה לשנה .בעיות טיח (אם יהיו ואני בספק --בגלל המודעות הקימת) ,ניתן לתקן (או לטשטש)--קיר לא ניתן להחליף ,וגם לא את איכות החיים במבנה נעים יותר . חוץ מזה לפי דעתי עוד 10 שנים בתים שיש להם פחות בזבוז אנרגיה --יהיו מבוקשים יותר . לגבי פומיס ,יש פומיס שמתקרב ל0.95 (יהלום) ( איטונג=1.37) .אני החלטתי שלא בגלל נושא פסיכולוגי--קרינה (אולי זה לא משמעותי ואולי כן--אני מעדיף לא לנסות) יש אופציה נוספת טובה אולי של קיר כפול עם קלקר--אני חושב שזה מיקר את העבודה בצורה משמעותית --אולי בבית הבא תודה

למעלה