איטום

מיש15

New member
איטום

שלום רב! לבתי בת השנתיים ושמונה שנים הרופא המליץ על אטימת חריצים בשיניים האחוריות כטיפול מניעתי. מדובר בילדה שלא אוהבת לצחצח שיניים וכל יום אנחנו נלחמים על כך. בבדיקה האחרונה אצל הרופא הוא אמר שהצחצוח לא כל כך אפקטיבי וכי יש פלאק על השיניים. אציין שבתי משתפת פעולה בבדיקה אצל הרופא ונראה כי יהיה אפשר לבצע את הפרוצדורה הזאת. אני בד"כ בעד טיפולים מניעתיים, אך השאלה היא, האם זה באמת נחוץ הגיל הזה? לכמה שנים האיטום מחזיק מעמד? בכל זאת נכון לעכשיו השיניים בריאות, האם כדאי "לגעת" בהן? ושאלה נוספת, לילדה ריח מאוד לא נעים מהפה במיוחד לאחר השינה. האם זה מהשיניים? אודה על התייחסות

איטום וריח פה

בגילאים הצעירים הריח הרע, בעיקר בבוקר, נובע בד"כ מנזלת שמטפטפת מאחורי הלוע. כדאי להקפיד גם על צחצוח הלשון, בנוסף להקפדה על צחצוח טוב, כיוון שגם פלאק עשוי לתרום לריח הלא נעים. איטום אכן הינו טיפול מניעתי שאינו כואב, אבל דורש שיתוף פעולה טוב לביצועו הטוב. בגיל שנתיים ושמונה רוב הילדים יתקשו לשתף פעולה (מים בפה, רעש, ומעט חוסר נוחות) בעיקר כאלו שאינם משתפים פעולה אפילו בצחצוח שהינו פרוצדורה הרבה יותר קלה וקצרה. איטומים עושים כשהשיניים בריאות ולא כשיש חורים ולכן ההחלטה בידכם. לדעתי, מבלי לראות את הילדה, עדיף להשקיע בשיפור הצחצוח ולדחות את האיטומים לעוד מספר חודשים. בנוסף, האיטומים לא ימנעו חורים אם יש פלאק על השיניים והצחצוח אינו טוב.

מיש15

New member
בהמשך

שלום! תודה על התשובה. העניין הוא שאצל הרפא בכיסא היא יושבת בשקט ונותנת לו לעשות את הבדיקה ללא שום התנגדות. בבית היא עושה לי בעיות בצחצוח. אני מצליחה לצחצח בצד הפנימי של השיניים ובמשטחי הלעיסה כאשר הפה שלה פתוח ובצד הקדמי מכיוון שצריך להזיז את השפה היא לא נותנת. איך ניתן לשפר את הצחצוח? ושאלה נוספת לגבי האיטום, לדוגמא כאשר אוטמים את החריץ בשן התחתונה והשן נהיית יותר חלקה איך זה משפיע על הסגירה ועל מיקום של השן העליונה שמעליה? תודה

מיש15

New member
ועוד שאלה

שלום! ועוד שאלה. אם נעשה את האיטום בסביבות גיל שלוש לכמה זמן הוא יחזיק? השיניים התוחנות בוקעות בגיל 6, 11, 18 כל פעם ששן חדשה בוקעת יש צורך בחידוש?

איטום

כששן חדשה בוקעת לא צריך חידוש איטום אלא איטום חדש. הצורך בחידוש איטום שכבר נעשה בעבר תלוי בגורמים רבים שביניהם: איכות ביצועו, רמת ההיגיינה בפה הספציפי, תזונה עתירת/עניה בפחממות וכו'. האיטום לפעמים מרגיש מוזר בפה בימים הראשונים ובתוך מספר ימים הוא משתפשף כך שמתקבל סגר חדש ונוח.

למעלה