איטום מערכת הדלק

איטום מערכת הדלק

אני מחפש חומר שיעזור לאטום דליפה במערכת הדלק (כמו שסיליקון עוזר לדליפות במערכות מים). מדובר במערכת ישנה מאוד, וחלקי גומי ופלסטיק החלו להתיישן ולהיסדק. לא ניתן למצוא חלפים, והדרך היחידה היא לאטום את הסדקים. הבעיה היא למצוא חומר שיהיה עמיד בפני דלק (סיליקון לא עומד), וגם יהיה ניתן לפירוק מפעם לפעם (כלומר גם לא אפוקסי). לפני הרבה (מאוד) שנים, קיבלתי שפופרת של משחה שחורה, מעין "גומי" נוזלי שהתחבר יפה לגומי, פלסטיק ומתכת, וכשהתייבש, נותר אלסטי. והיה עמיד לכל התנאים של מנוע בנזין. בינתיים אותה שפופרת נגמרה, ועכשיו אני לא מוצא תחליף. האם מישהו יודע לכוון אותי לחומר מתאים?

אתה צריך RTV שחור

שזה דווקא כן סיליקון, אבל סיליקון שעמיד בשמן ודלק. רוב הסיכויים שזו אותה משחה שקיבלת בעבר.

הנסיך.

New member
תיקון קטן - לא ניתן למצא חלפים מקוריים

אין דבר כזה שלא ניתן להחליף \ לשפץ \ לבנות מחדש מערכת דלק. בהנחה שמדובר באופנוע - הרי שהמצב אפילו קל יותר, כי הרבה אקזוטיקה מגומי אין שם... יצא לי לבנות \ לתקן \ לתחזק יותר ממערכת הזנת דלק אחת בחיי, ולא נתקלתי במקום בו סיליקון החזיק לאורך זמן. במערכות הזרקה (לחץ גבוה) המצב אפילו חמור יותר. תחליט להשתמש בסיליקון או לא - זה ענין שלך, אבל אופנוע בוער הרבה יותר קשה לשחזר מלבנות הזנת דלק רצינית בעזרת כמה צינורות גומי מתאימים, זוויות L ו-U מאלומיניום ובנדים שיחזיקו וייסגרו את הכל כמו שצריך. לשיקולך.

עומר TT

New member

בתור אחד שמתחזק אופנוע זקן, אם כי לא ברמה של אספנות, ניתן למצוא חלפים להרבה דברים, אם תפרט יותר אולי יהיה אפשר לעזור לך.

ועכשיו, שאלה:

או יותר נכון, כמה שאלות: איזה אופנוע? איזה שנה? מאיפה הנזילה? איזה חלקים היית מזמין אם היה לך מאיפה?

פרטים ועניינים

לא מדובר באופנוע, אלא במסור שרשרת עם מנוע. אני כותב כאן מפני שאני מניח שתחזוקת אופנועים ישנים (בעיקר שתי פעימות) דומה. אין חשש להרס אופנוע יקר. מקסימום זה יגמר בזוג ידים שרופות. הצינור והמחברים המדוברים מאוד קטנים, מפותלים ויחודיים, לכן לא ניתן להישתמש באילתור של אי-אלו זויות. ובכל מקרה, אין הצדקה להשקעה של אלפי שקלים, שבמקרה של אופנוע עשויה להיות מאוד מאוד סבירה. קניתי את ה-RTV השחור. כתוב עליו שהוא עמיד בחום של 350 מעלות, בשמנים ובמים. לא כתוב דלקים. אבל המוכר באוטו דיפו אמר לי "בטח שעמיד בדלק. אם זה עמיד ב-350 מעלות אז לא יעמוד בדלק?". איך יכולתי לעמוד כנגד נימוק כלכך מדעי? אני אנסה את ה-RTV, אבל כבר הזהירו אותי שכל החומרים על בסיס סיליקון לא יועילו נגד בנזין. אשמח אם מישהו מכיר חומר יעודי שזמין בארץ.

gray

New member
תבדוק בקטלוג של לוקטייט

אני זוכר שהיה להם שם כמה עמידים בבנזין, כנס לספק שמחזיק לוקטייט ותקנה לפי מק"ט. או תזמין מחו"ל.

למעלה