איטום ובידוד

איטום ובידוד

2 תחומים/נושאים המפחידים אותי מאד. אני בשלבי בניה (לאחר יציקת יסודות). הבית על צלע של הר במושב בהרי ירושלים, 2 קומות מדורגות. קור עז בחורף, כולל ימי שלג., נושא הבידוד והחימום בחורף קריטיים. אשמח לכל המלצה חמה (תרתי משמע ...) בנושאים: 1. לגבי בידוד - קיחת חוץ מבלוק תרמודן 5 חורים 20 ס"מ (מחפש כרגע בלוק מתאים של 15 ס"מ בכדי לחסוך בעובי הקיר) + קיר איזולציה פנימי נוסף מבלוק 7, בין 2 הקירות חומר מבודד. אח"כ גם דגש לביצוע טייח איכותי בחוץ ובפנים + דגש לגשרי קיר ביציקות חיבור בין קירות וחלונות. 2 . לגבי שאלה טריויאלית שנשאלת, מדוע לא לבנות באיטונג? האמת שזה היה התכנון הראשוני אך ירדתי ממנו לאחר שקצת "הפחידו" אותי במספר נושאים: לא כל הקבלנים יודעים לעבוד עימו ביעילות, נושא הטיח על איטונג מורכב בפני עצמו, השפעות סרטניות, בלוק רגיל עם חורי אוויר גם מבודד והרבה יותר קל לעבוד עימו. 3. לגבי איטום - ביציקת רצפה עושה שכבת פילוס לאחריה יריעות בטומניות ורק אח"כ יציקת רצפה. יש לי מרפסת גדולה שהנה למעשה גג ל-2 חדרי שינה. בכוונתי שתהא עם רצפת דק, כולל "גינות" בצדדים (על טופ). נקודה קריטית שאשמח להמלצות כיצד לממש ולאטום ביעילות. 4. קיר תמך של הקומה התחתונה שמצידו השני אדמה במלוא הגובה. לגבי האיטום, סגרתי עם הקבלן שמצפה ביריעות ביטומניות ובונה קיר חיצוני מבלוק 7. המלצות שליפור בנושא ?

BRONCO

New member
איטום ובידוד

לגבי נושא מהבידוד לצערי איני בקיא בנושא לגבי האיטום חסרים לי פרטים ,האם מערכת האיטום על הבטון המפולס מתייחס לגג? במידה ולא איזה פרט איטום יש בגג? אם תיתן יותר פרטים אוכל להתייחס בברכה

להלן פרטים נוספים

עדיין אין לי פרט. בשביל זה פניתי להתייעץ. מדובר ב-2 מקומות: 1. קיר תמך הגובל באדמה. לצורך העניין בדומה למרתף אך מכיוון שהמגרש מדורג מדובר רק בקיר אחד. המלצת הקבלן להניח צינור שרשורי בתחתית הקיר. את הקיר עצמו לבצע ביציקה, למרוח חומר בדומה לזפט, אח"כ לבנות קיר נוסף חיצוני מבלוק 7 שבינו לבין הקיר להנחי שכבת קלקר בכדי לשמור על החומר שמרחנו. המלצתך לגבי החומר המיטבי ? ובכלל לגבי השיטה. 2. מרפסת יציאה מהסלון שהיא בעצם התקרה של הקומה התחתונה. מעוניין שמרפסת זו תהא עם רצפת דק. מדאיג אותי מאד נושא הניקוז והאיטום. מה המלצתך לגבי שיטת האיטום וגם לגבי החומר עצמו ? בתודה מראש.

BRONCO

New member
איטום

1 צינור השרשורי שאתה מתכוון הוא צינור מנקז? דהיינו צינור עם חורים עטוף בד גיאוטכני. איזה קוטר הצינור? מה שטח הניקוז שהצינור אמור לנקז? 2 שאתה אומר חומר שדומה לזפט מה הוא החומר? האם זה חומר ביטומן ? על איזה שטח קיר מדובר? עד 15 מ"ר מומלץ לעבוד עם חומרים צמנטים גמישים כגון סיקהטופ 107 גמיש טורוסיל FX100 או ש"ע על שטח גדול יותר ממלץ לעבוד עם חומרים ביטומנים דו רכיבים בעובי כיסוי של 6 מ"מ לאחר מיכן רצוי להגן על חומר האיטום בלוחות פוליסטירן מוקצף (קלקר) בדרגת צפיפות F30 ולא פוליאוריטן מוקצף אשר פולט ציניד בזמן בערה 3 מה שטח המרפסת יציאה לסלון? האם בתכנון היא אמורה להיות מרוצפת אם כן אז אני מניח שיש פרט איטום מתחת לריצוף ?? במידה ואין פרט איטום - בשטח קטן עד 20 מ"ר מומלץ לבצע איטום בחומרים צמנטים גמישים. שטח גדול יותר ממומלץ לבצע יריעות ביטומניות כולל פרט מרזב שניכנס אל המרזב ועל הפרט מרזב מלחימים את היריעה הבטומנית במידה ויש ריצוף על הגג מקרמיקה חובה לבצע מרווחיטם של 3 מ"מ לפחות בין האריחים איך יבוצעו גבולות הגינה על הגג סביב הדק שהטוף והמים ישארו במקומם? במידה והמרפסת מרוצפת את רגלי הדק יש לעגון על הריצוף על מנת לא לפגוע באיטום ולאטום סביב הרגל והברגים במסטיק פוליאוריטני של סיקה 11FC או PRO2 לחילופין ניתן לבצע רגלים לפני הריצוף והאיטום (יותר מסובך פחות מומלץ) בברכה

karkom

New member
טיח חיצוני בקירות עם קלקר

בימים אלו סיימנו את השלד של הקומה השנייה, תוספת לקומה ראשונה קיימת. המהנדס דרש מהקבלן לשים בכול קיר בטון שהוא חיצוני, בזמן היציקה קלקר עם צדחיצוני אפור. אני בשלבי חיפוש אחר טייח שיבצע לי את העבודת הטיח. שאלתי היא : איך בדיוק נדבק הטיח בקלקר, האם עם השנים הקלקר לא נחלש, מתפרק ואז כול הטיח נופל ?? מה הפעולה שצריך הטיח לעשות כדי להבטיח עבודה הכי טובה שאפשר ? האם שיטה זאת באמת טובה ? או שעדיף טיח תרמי ?

למעלה