איטום גג שטוח

yossi1430

New member
איטום גג שטוח

אנחנו בונים בית במרחביה - עמק יזרעאל בקיץ מאוד חם. מהם השלבים באיטום גג שטוח שיבטיחו איטום טוב ובידוד מחום (קלקר?) דרושה תשובה דחופה. היום מישהו הציע לי לשים יריעות PVC מה דעתכם תודה

בנוסף לגג הפוך יש עוד 2 אופציות

אבל קודם כל יש להקפיד על יציקת גג כהילכתו זה אומר יציקה אחת של הגג עם מעקה של לפחות 40 ס"מ עם אף מים הקפדה על ביצוע ויברציה בכל הגג . גם לגג הפוך צריך לבצע שיפועים , לדעתי גג הפוך מתאים יותר לגגות קיימים ולא לחדשים . אופציה שניה הנחת קלקר בעובי 5 ס"מ בצפיפית גבוהה , יציקת בטקל ואיטום עם יריעות , סה"כ 100 ש"ח /מ"ר אופציה שלישית הנמכת תקרה כללית דקורטיבית , מלוחות גבס עם בידוד טרמי . ( כאשר יוצקים בטקל ויריעות בלבד בגג ) אופציה רביעית - אופציה 2 + 3

פנסטרה

New member
יריעות PVC לא מיועדות לגג בטון.

בגג בטון - יריעות ביטומניות. יריעות PVC יתאימו לגגות שאי אפשר להתחבר לתשתית שלהם בהדבקה מלאה.

אילן 120

New member
בידוד ואיטום

ממליץ לך לבודד את הגג במערכת של "גג הפוך", ולאטום במערכת של יריעות ביטומניות. אבל. 5 ס"מ קל קר - "גג הפוך" - אינם נותנים מענה מספיק טוב של בידוד בעמק יזרעל, ואני ממליץ להניח שכבה נוספת של קל קר F-30 ע"ג לוחות הגג ההפוך. שכבות הבידוד והאיטום מהגג הבטון כלפי חוץ יהיו : גג בטון. מריחה ביטומנית. בטון שיפועים ("בט קל"). מערכת יריעות ע"פ מפרטי יצרן. לוחות גג הפוך. שכבת לוחות נוספת. בד גאו טכני. חצץ נקי . היתרון הבולט של מערכת כזאת הוא ההגנה על היריעות מקרינת השמש. החיסרון , אם יש כשל באיטום - צריך להסיר חצץ ולוחות קל קר כדי לתקן. לכן חשוב לבצע בדיקת איטום בהצפה (ע"פ דרישות התקן) לפני הנחת של גג הפוך. לפרטים נוספים - פנה אלי בפרטי. אילן ליאור livnim [email protected]

פנסטרה

New member
השיטה שלי יעילה יותר

את השיפועים אני ממליץ לעשות לא בבטקל, שגם קבלן בטקל מקצועי לא מדייק בביצוע השיפועים והחומר רגיש מאוד ולא זול. אני ממליץ לסדר על גג הבטון לוחות קלקר F-30 במדרגות. 2 ס"מ סמוך לניקוז ומשם מדרגות 3 ס"מ, 4 ס"מ וכן הלאה לפי שיפוע 1.5%. מעל לקלקר יוצקים בטון על רשת 6 מ"מ כל 25 ס"מ ומחליקים יפה, מעל לבטון איטום ביריעות ביטומניות, טסט הצפה, קלקר לגג הפוך, בד גיאוטכני, חצף פוליה שטוף ואחיד בעובי 4 ס"מ. המערכת הזו נותנת בידוד יעיל יותר גם בימי הגשם בחורף בזכות הבידוד התחתון. אני לא נתקלתי עד היום בכשל איטום בגג הפוך. היריעות מוגנות הן מהשמש והן מפגיעה מכנית והבלאי שלהם זניח לעומת יריעות חשופות.

בידוד

כולם אומרים בטקל אבל בטקל מתנפח אחרי שנים ומנפח יריעות האיטום וכן פולט גזים בסוף אנא הסבירו מכיוון שגם אני לפני איטום גג שטוח האם לא עדיף לשים זפת שכבה ראשונה/ קלקל קשיח שניה / מדה שלישית / יריעות איטום רביעית

רשר

Well-known member
מנהל
בטקל לא מתנפח!

אם יש התנפחות במערכת איטום/בידוד סימן שכשלה בתחום האיטום וחדרו אלי מים, חדירת מים צריך לתקן, זו לא סיבה לפסול בטקל, הציגו כאן כמה מפרטי איטום בידוד לגג בחר לך אחד וישם בהצלחה, בנוסף תוכל למצוא עוד כמה באתר "סף" הרעיון ב"גג הפוך" הוא הגנה על האיטום והבידוד ע"י חצץ שיוצר צל ומונע נזקי קרינה וחום מהשמש,

1אביבה1

New member
איטום גג שטוח

1. קלקר 5 ס"מ 2. בטקל לשיפועים . 3. יריעות . 4. מולטי גג ( מוריד את הטמפ' ב לפחות 5 מעלות ...בדוק !!! אפשר לבדוק באתר של חברת ביטום )

אילן 120

New member
הסבר להמלצה על גג הפוך

למה אני ממליץ על בידוד מעל שכבת האיטום בגגות שטוחים : א. כאשר מבצעים בטון שיפועים ע"ג לוחות פוליסטירן, רנדופן, או פוליאוריטן , ומשקים את בטון השיפועים כנדרש , נכלאים בין שכבת בטון השיפועים , וגג הבטון מים . אם לא נותנים למים הכלואים מספיק זמן להתייבש (יש עונות שאין את הזמן הדרוש) - נשארים מים כלואים ללא מוצא. המים הכלואים יוצרים אדים שעבור השחרור שלהם נדרש להניח יריעה שתנקז את האדים לנשמים חיצוניים. במקרים מסוימים עלולים להופיע בגג כתמים של אותה רטיבות כלואה. ב.איטום לסוגיו סובל בעיקר מקרינת UV , שכבת בידוד ע"ג היריעות מגינה על מערכת האיטום ומאריכה באופן מאוד משמעותי את חיי היריעות (גם מולטי גג).

חגי500

New member
מה כתב האדריכל במפרט? מה הציע המפקח?

שבת שלום יוסי איטום ובידוד הגג אמורים ליהיות חלק ממפרט הביצוע ולהופיע בתכניות העבודה שקיבלת מהאדריכל שתכנן את הבית. אם (חלילה) לא קיבלת תכנון מפורט כנ"ל, הדרך הנכונה היא ללחוץ מיד על האדריכל ולקבל אותם. אם אתה מעסיק מפקח בניה טוב, סמוך על עצתו יותר מאשר על עצות בפורום. ככלל, יש יותר מדרך אחת להגיע לבידוד ולאיטום טוב, אף מדובר במערכות משולבות, כלומר, אופי הגג השטוח ושיפועי הניקוז משפיעים על האיטום שמשפיע על הבידוד שמשפיע על ההלבנה ולהיפך. לא כל איטום מתאים לכל בידוד, ויש סדר מסויים לכל מערכת גג. אם ברצונך בייעוץ פרטני, אנא צור קשר בהצלחה

איטום גג שטוח

שבת שלום במידה ואין בעית גובה 1. קלקר F-30 ס"מ 5 2. בט קל 15 ס"מ לפחות זמן יבוש כשבועים 3.רולקות 4. מריחת זפת 5. יריעות בטומניות 5 מ"מ (במידה ויש ריצוף אזי שני שכבות של 4מ"מ כל אחת) בהצלחה

"גג הפוך

השאלה זה האם הגג משמש או ישמש גם למרפסת עם ריצוף במידה ולא אין לי היתנגדות וההפך אם אפשר לשלב קלקר גם וגם עוד יותר טוב

למעלה