איטום בין השיש לקרמיקה שעל הקיר?

Sevenir

New member
איטום בין השיש לקרמיקה שעל הקיר?

מטבח בן שנה, הפס הלבן (סיליקון?) שבפס החיבור שבין השיש לקרמיקה שעל הקיר מתפורר,
איזה חומר למרוח, וכיצד?

רשר

Well-known member
מנהל
מתפורר = רובה שלא מתאימה למקום שלה,

כי צריך חומר גמיש בגלל כיווני התנועה בחום ורעידות של שני החומרים,
הפתרון סיליקון ועדיף סופר 7 יש גם בגווני קרם

Sevenir

New member
תודה, מה ההבדל בין סיליקון וסופר 7? וכיצד מיישמים זאת?

פשוט מזריקים פס ישירות על החיבור?

רשר

Well-known member
מנהל
מנקים את הרובה לעומק כ 5 מ"מ

וכמובן את כל ה"רולקה"
ממלאים בחומר ומחליקים עם מקל מעוגל ליצירת רולקה (רדיוס המחבר בין שני מישורים ניצבים)
החלקה אחרי התזת מי סבון
לא לעבוד על יותר מ 50 ס"מ כל פעם כי החומר מתקשה, (רק בעלי נסיון רב יכולים לבצע מטר ברצף ביום קיץ חם)

סיליקון גמיש יותר, פחות עמיד, נותה לצבור עובש אם נשאר רטוב הרבה זמן, מחיר זול
סופר 7 הנו בעצם דבק בעל כושר מלוי ואיטום עם גמישות נמוכה לעומת סיליקון אך גבוה בהרבה מרובה

Sevenir

New member
תודה. מקל מעוגל = אצבע? מים מעורבבים עם סבון? מדוע?

רשר

Well-known member
מנהל
מקל מעוגל כדי לוותר על המסקינטייפ וליצור רולקה

יפה ומיידית,
מי סבון כדי להחליק ולנקות בקלות את עודף החומר מהמשטחים, ידים, והמקל,
להתיז רק אחרי שהחומר ממלא את המרווח

רוני1955

Active member
איטום

נקה היטב ללא הרטבה. פרק וסלק את הרובה הישנה. אם יש נקודות רטובות, נגב אותן עם סמרטוט, ויבש עם מייבש שיער. קח מסקנטייפ, והדבק לאורך החריץ במרחק של 3 מ"מ ממנו על השיש ועל הקרמיקה. קנה סופר 7, ושים שם. אחרי זה עבור עם האצבע למריחה טובה. הסר בזהירות את המסקנטייפ. אתה מקבל פס ישר ויפה של אטימה טובה.
סופר 7 זה שם מסחרי של חומר. החומר למעשה נקרא M.S. POLYMER. קצת לחות (לא מים, רק לחות) לא מפריע לו בכלל. זה חומר מעולה, דבר נוסף, החומר עולה פי 3 מסיליקון. אל תנסה לחסוך. ההפרש במחיר מצדיק את החומר הזה.

Sevenir

New member
תודה לך, אם אנסה להסביר זאת לעצמי בשפה פשוטה:

1. להשתמש בסכין או בכל כלי אחר כדי להוציא את פס הרובה המתפוררת כעת, ולייבש.
2. להדביק מסקינטייפ על השיש והקרמיקה (קריטי? יהיה קשה לנקות לכלוך שהתייבש?)
3. להזריק סיליקון/סופר 7 על הפס, לא יותר מחצי מטר בכל פעם, ולעבור עם האצבע על הפס שהזרקתי לצורך החלקה.
&nbsp
האם מדוייק?

רוני1955

Active member
הבנת נכון, פחות או יותר.

1. אני משתמש במברג.
2. אפשר בלי מסקנטייפ. הבעיה היא שזו פעם ראשונה שלך, ולא תצליח להשתלט על כמות החומר ורוחב פס האטימה. החומר דביק מאד, ויהיה בלתי אפשרי כמעט לנקות אחר כך ולהגיע למראה יפה. המלצה: אל תוותר על זה. הזמן שלוקח להדביק את המסקנטייפ הוא אפסי לעומת הזמן שיקח לך לנקות. אני, למרות נסיוני הרב, תמיד מדביק מסקנטייפ באיטום כזה.
3. אל תיקח סיליקון, הוא ישחיר. תתחיל עם חצי מטר, ותראה איך אתה מסתדר עם זה. אם תרגיש בטחון, תוכל להגדיל את אורך הישום.
לגבי אצבע או מקל, אני אדם מיושן. אני תמיד משתמש באצבע. אני חייב להודות שמעולם לא ניסיתי עם מקל מעוגל. יכול להיות שיום אחד אנסה את זה, ונראה איך זה מסתדר לי.

למעלה