איחסון קומיקס

liraninho

New member
איחסון קומיקס

בימים האחרונים קיבלתי (סוף סוף) את האוגדנים של The Walking Dead ו-Falling Skies. קראתי קצת על דרכים מומלצות לאחסן קומיקס (גם בבלוג של מולון) ורציתי לדעת מה הכי כדאי לעשות בשלב הזה, כשאני רק מתחיל לאסוף ועוד אין לי הרבה חוברות/אוגדנים.

כרגע שמתי את אלה שיש לי (כשהם עומדים) על מדף שלא מגיע אליו אור יום. אני מתכוון לקנות שקיות וקרטונים תומכים, השאלה היא אם יש צורך גם לשים את האוגדנים בארגז, או שאם לא מגיע אליהם אור מהחלון, זה מספיק.

mulon1984

New member
הכי טוב

הכי טוב זה לארוז אותם בנפרד, כל אחד שוכב על הגב בתוך קופסא אטומה לאוויר בוואקום מוחלט, אשר דפנותיה עשויות עופרת בעובי 30 ס"מ. זה פחות או יותר יבטיח ששום דבר חיצוני לא ישפיע על הקומיקס: לא אוויר, לא לחות, לא אור ולא שום סוג של קרינה. אתה יכול גם להוריד את הטמפרטורה קרוב ככל הניתן לאפס המוחלט ובכך לעצור את התפרקות המולקולות של דפי הקומיקס, ולאחסן את זה במסלול היקפי מסביב לכדו"א בתנאים של כמעט אפס כבידה ובכך גם למנוע את השפעות כוח הכבידה. קח בחשבון שחלקיקי ניוטרינו ואנרגיה אפלה עדיין יחדרו פנימה ויגרמו לשחיקה מסויימת של האוגדנים, אבל הדרך היחידה להתגבר על כך היא להשליך את הקומיקסים לתוך חור שחור שם הכבידה כל כך גבוהה שהזמן כמעט ונעצר, אבל עד שהאוגדנים יגיעו לחור השחור הקרוב ביותר יחלפו כמה מיליוני שנים, שלא לדבר על להוציא אותם משם...

או שפשוט תשאיר אותם על המדף המוצל שאינו חשוף לאור שמש ישיר. ארגז קרטון יעיל רק לאחסון לטווח ארוך מבלי שיהיה תכנון מסויים להשתמש בהם :)

למעלה