איחסון חלב

anuta13

New member
איחסון חלב

התחלתי לשאוב על מנת להקפיא כדי שיהיה בבית כשאצטרך לחזור לעבודה. היום הייתי בסופר-פארם ובשילב והשקיות היחידות שהיו בשני המקומות היו של פלייטקס. על הקופסא היה רשום שניתן לשמור חלב בקירור 48 שעות ובהקפאה למשך שבועיים. זה די בעייתי היות וידוע שניתן להקפיא חלב שאוב למשך 3 חודשים,לא? באילו שקיות אתן משתמשות? תודה

mornor

New member
אחסון

תעשי חיפוש בפורום, שגית רשמה טבלה ממש מפורטת של זמני אחסון, שבועיים זה למקפיא שנמצא באותה דלת עם המקרר. למקפיא בנפרד מהמקרר (כמו שיש ברוב המקררים) אפשר לשמור חלב קפוא 3 חודשים. אני אישית שומרת את החלב בקופסאות של בדיקות שתן, אם יש מישהו שיכול להשיג לך זה מאוד נוח ומומלץ. בהצלחה

anuta13

New member
איחסון חלב

לגבי זמני איחסון- אני יודעת את הזמנים. הבעיה היא באילו שקיות להשתמש אם אני רוצה להקפיא ל-3 חודשים ואילו על השקית רשום שניתן להקפאה למשך שבועיים

sagitlaleche

New member
אחסון חלב ../images/Emo20.gif

אולי מישהי יכולה להרים את הכפפה וליצור קשר עם היצרן/יבואן ולשאול לפשר ההוראה? לא אכפת לי לעשות זאת בעצמי אם תשאירו כאן טלפון של פלייטקס.

אלינה12

New member
אני התקשרתי

שקיות של פלייטקס, היבואן רמדיה (קצת מפחיד, אה?) והם אמרו לי שזה פשוט כיסוי של יצרן, מבחינה משפטית וכן ניתן לאחסן ליותר זמן. בת דודה שלי גם איחסנה בשקיות האלה מעל 3 חודשים והכל היה בסדר עם הבת שלה, היא עכשיו בת 3. אני גם מאחסנת בפלייטקס.

SheeraGSilver

New member
שגית אני מוכנה לכתוב אימייל ליצרן

רק מה את חושבת שצריך לכתוב, תכתבי בעברית ואני אתרגם לאנגלית...

sagitlaleche

New member
מכתב ליצרן ../images/Emo20.gif

במכתב אפשר לכתוב שעל פי המקורות הידועים (נסתמך על ליגת לה לצ'ה והתנ"ך של המדריכות - Breastfeeding Answer Book עמ' 228-229) ניתן לאחסן חלב אם עד 8 ימים במקרר ו 3-4 חודשים במקפיא. אם כן, מדוע ההנחיות שלהם הן רק שבועיים במקפיא? תוכלי לנסח את זה בעצמך? תודה על ההיענות.

anuta13

New member
יש חברות נוספות חוץ מפלייטקס(רמדיה)

שמייצרות שקיות כאלה?

אלינה12

New member
יש

מדלה מייצרת שקיות וכתוב עליהם שניתן לאחסן מעל 3 חודשים. אבל זה עולה ים של כסף וכאשר שמעתי שבנות מאחסנות חלב בשקיות לסנדוויצ'ים, אז חשבתי שפלייטקס הוא לא גרוע יותר משקיות לסנדוויצ'ים.

SheeraGSilver

New member
פלייטקס היא לא של רמדיה

פלייטקס היא חברה אמריקאית, רמדיה היא רק היבואן תכנסי לאתר של פיילטקס.. בהצלחה...

AUR1

New member
פתרון נוסף לאחסון חלב אם

אולי את יכולה לקנות בקבוקים פשוטים לתינוקות כמו אלה שעולים 3 ב 10 ש"ח ולאחסן בהם את החלב. אני אישית כמה פעמים הקפאתי בשקיות לסנדוויצ'ים אבל לתקופה ממש קצרה. ובשאר הפעמים השתמשתי בבקבוקים.

anuta13

New member
שאלה קצת מצחיקה אבל

איך אתן סוגרות את השקיות(של פלייטקס)?

tammyb

New member
מקווה שהניסיון החיובי יועיל לכולן

השקיות של פלייטקס אכן טובות לשלושה חודשים - בזמנו בדקתי באתר וגם ביררתי טלפונית + הניסיון הוכיח שזה אכן עמיד. לגבי הסגירה - קניתי קליספים לסגירת שקיות אוכל - מצאתי בהום סנטר או אייס, אבל אני בטוחה שאין שום בעיה למצוא אותם בכל מיני מקומות. למי שלא רוצה להתעסק (כי זו אכן התעסקות) הרעיון של הבקבוקים הזולים נשמע ממש יעיל ובסופו של דבר המחיר לא שונה בהרבה. עוד דבר לקחת בחשבון עם שקיות הוא שצריך להעמידן בצורה כלשהי עד שהחלב קופא כי אחרת הוא נוזל מהשקית. בהצלחה לכל המשתמשות! תמי

sagitlaleche

New member
הקפאה בשקית ../images/Emo20.gif

לזכור להשאיר ס"מ אחד של אויר. החלב מתפשט כשהוא קופא. אפשר לשים בתוך כוס עד שקופא ולהפשיר באותה כוס בדיוק.

אלינה12

New member
אני סוגרת עם שדכן

אני מגלגלת כמה פעמים את החלק עליון ומהדכת עם שדכן.

sagitlaleche

New member
סגירת שקיות ../images/Emo20.gif

אפשר לקפל ולסגור עם גומיה משרדית או עם סוגר כזה שקונים בחבילות בסופר שבנוי משני חלקים שמתחברים בקצה או עם סוגר של שקיות לחם ופיתות.

למעלה