איחסון אלכוהול

Ridcully

New member
איחסון אלכוהול

שוב עולה לי השאלה איך עדיף לאחסן את האלכוהול (רוב רובו הוא 40% ומעלה) כי הארון האפל שבו הוא נמצא כרגע לא צמספיק קר
מקררי יין כמו שממליצים פה בפורום בעייתיים מהבחינה הזו שהם מתוכננתים לבקבוקי יין כלומר מאחסנים בשכיבה.
מקרר מיני בר רגיל יהיה עשיר בלחות וכתוצאה מזה יפגע לפי דעתי בעטיפה של הבקבוק כלי ה -LABEL

אז מה עושים?

אלכוהול ואחסון בקבוקים בעמידה

קודם כל, את רוב סוגי המשקאות המכילים אחוז אלכוהול גבוהה, אין בכלל צורך להחזיק קרים לצורך שימור. ה-קלקול/החמצה הם בעצם תהליכים ביולוגיים ואחוז האלכוהול הגבוה מונע אותם. מה שכן, חשוב להחזיק אותם אטומים.

במידה והקירור חשוב לך לצורך זמינות, זה עניין אחר.
מקררי יין קיימים בהרבה סוגיום וצורות. הגדולים לרוב מכילים מדף לבקבוקים עומדים אבל גם באלו שלא, אתה יכול להוציא 2-3 מגירות ותקבל גובה שיאפשר לך להעמיד בקבוקים.

במידה ותחליט לעשות זאת, חשוב לשים לב שתחתית תא הקירור לא ממש מיועדת למשקל בייחוד כשמדובר על בקבוקים מאסיביים בעמידה.
אני ממליץ לך לבדוק את זה מול החנות שבה תרכוש את המקרר ובמידת הצורך לחשוב על פתרון

Ridcully

New member
יש גם המלצות לחנויות?

אני מניח שאם את המדפים אפשר להוציא אז אולי גם אפשר לשים אותם יותר נמוך ובכך לאפשר תמיכה לבקבוקים,
אבל האם מיניבר רגיל יהיה טוב לזה ?

בסופו של דבר, זה מקרר

למרות שזו השוואה מאוד לא נכונה, אבל בשורה התחתונה, מקרר יין ומיני בר (מקרר ביתי קטן) עובדים על אותו רעיון - תא קירור. ההבדל הוא הייעוד שלהם וההתאמה האידאלית לאותו ייעוד.
במקרה שלך, אם אני מבין נכון, המטרה פשוט לקרר אלכוהול בריכוז גבוה. אז אולי בשבילך דווקא מיני בר יתאים יותר מכיוון שהוא עובד על טווחי טמפרטורות נמוכים יותר וגם בגלל שהמשקאות הללו פחות רגישים.

לגבי המלצות לחנויות - אני אמנע מהסיבות המובנות

Ridcully

New member
קודם כל תודה

אבל הכוונה היא לא רק לקרר לפני השימוש בשביל זה יש גם מקרר רגיל

אבל יותר לשמור אות הבקבוקים בקירור יחסי יש אוסף גדול ויפה וחבל שהוא יתקלקל

מאחסנים בעמידה

על המדף

כל עוד זה לא בשמש או ב-40 מעלות לא צריכה להיות בעיה.

פקקי שעם של ויסקי ושות' יכולים אולי להתפורר (אחרי זה לא קצר) אז אפשר לקנות פקקים אטומים יותר

אין צורך במקרר יין למיטב הבנתי

Ridcully

New member
אפילו במזג האוויר ה"נעים" שיש פה

כרגע ? למרות שיש לי את האבני קרח לויסקי אני מעדיף לשתות אותו כשהוא יוצא כבר מקורר מהבקבוק

לדעתי כן

אני מניח שאתה שותה בחדר ממוזג ולא בחדר של 30 מעלות
אתה יכול להחזיק את הכוסות בפריזר/מקרר אם תרצה...

למעלה