איחלזון??

Pibvbp

New member
איחלזון??

שם משפחתי מצד אבי הוא "איחלזון", האם למישהו יש מוסג מה הוא מקור שם "מוזר" זה? שם משפחתי מצד אימי "פלגלר", אני גם אשמח על כל שביב מידע.... תודה

Ohle74

New member
איחלזון!!

איחלזון=בן יחיאל פלגלר אני מניח שהמקור הוא Flegel שיש לו מס' פרושים - אחד מהם כפרי (מצד שני אולי ביידיש יש לפלגלר איזו שהיא משמעות אחרת).

Ohle74

New member
בן יחיאל?

תראה זה לא פיענוח של 100%, זון (סון)=בן בגרמנית ויידיש (Mendelssohn/מנדלסזון/מנדלסון=בן מנדל). איחל לי נשמע כיחיאל ביידיש, אבל אולי זה בנימין, לך דע.

friend9

New member
אישור להסבר שלך.

בשני ספריו, ואלי גם בשלישי, מסביר ביידר: בופלנית Ichelson (מלודז ומוורשה) וברוסית Ikhelzon (מוויניצה, ויטבסק, נובו-אלכסנדר.) שניהם: בן יחיאל. ביידיש במקום יחיאל נוהגים לכתו גם: יוחל, יוכל, ייחל, יחיל, חיאל, חיל, כיל). שם המשפחה נכתב ביידיש: איחלזון, איכלסון, יוכלזון, יוחלסון, יוכלב, יוכלס, חילביץ, וכו'. הספרים הם:
Dictionary of Jewish surnames from the Russion empire. Dictionary of Jewish surnames from the kingdom of Poland.​

צודק לגבי הכתיב

Fluegel זה כנפיים, Flege זה טיפול/סיעוד בגרמנית. Flegler לא מופיע בתרגום האוטומטי באינטרנט - אולי זה כתיב משובש של משהו שונה. בקיצור - צריך מומחה...

Ohle74

New member
עוד טעות....

אילן יקירי, צר לי אבל שוב טעית: pflegen שם הפועל לטפל ומכאן Pfleger מטפל, בגרמנית. כפי שכתבתי לעיל Flegel בגרמנית זה כפרי (איכר אם תרצה, אבל יותר מדויק- כפרי- מי שמתגורר בכפר), לאור זאת אני נוטה להניח (מהכרות קרובה עם השפה הגרמנית) ש- Flegler קשור ל-Flegel.

Ohle74

New member
ולסיום- fleglen

שם פועל (כנראה באחד ממאות הדיאלקטים הגרמנים) שמצאתי באינטרנט לעבודה חקלאית, מכאן כפי שכתבתי Flegler הוא חקלאי או איכר, או כפרי.

שוב צודק

מה לעשות, מאז מות הורי אין לי איך לתרגל את הגרמנית שלי

מ א ד הונגרי

בעקבות הונגריזציה של השמות. היה שטיינר עד 1870 בערך. זה כמובן השם של אבא שנולד בבודפשט. אמא נולדה בפולין וגדלה בגרמניה. חייתה שם 30 שנה ויצאה בשנייה האחרונה ממש בראשון בספטמבר 1939! ולא סתם מדברים על "שפת אם" - למרות שמי ההונגרי דיברתי גרמנית כשפה ראשונה.

למעלה