איחזור נתונים

syntax

New member
איחזור נתונים

שלום רב ! אני מנהל רשת קטנה של כ 14 משתמשים. סביבת העבודה - SBS2003. יש לי בעיה קטנה אך מעצבנת : כשהמשתמשים נכנסים לOUTLLOK כל פעם מופיעה הודעה שהOUTLOOK מנסה להתחבר לשרת EXCHANGE ו"מאחזר נתונים".... לאחר מספר שניות ( לעיתים אפילו דקות ) הוא כמובן מצליח להתחבר והכל עובד נהדר. נשאלת השאלה מדוע זה? האם השרת שלי לא מספיק חזק ? ( מדובר בשרת עם לוח שרתים של אינטל פנטיום 3 עם 1GB זיכרון) אציין כי בסך הכל הרשת עובדת נהדר והשרת עומד יפה בעומסים שמטילים עליו. לא מצאתי בעיות בתעבורת הרשת והציוד של הרשת הינו חדש לגמרי ( סוויצי'ם SBOX , וכו', גם המחשבים חדשים ). בנוסף אציין כי ישנו הרבה מידע בOUTLOOK של המשתמשים ( למעלה מ 500 מיילים לכל תיבת דואר של משתמש בנוסף לפגישות , אנשי קשר משותפים ואישיים וכו' ) האם OFFLINE DEFRAG יפתור לי את הבעיה ? ( מעולם לא ביצעתי OFFLINE לשרת הזה והוא חי כבר למעלה משנה...) האם חייבים לעשות OFFLINE DEFRAG או שהONLINE DEFRAG שהשרת עושה בעצמו מספיק ? האם כדאי בכלל לגעת בשרת או שלהסתמך על המשפט המפורסם : " אם זה עובד אל תיגע" ....( אמנם יש לי גיבוי אך אני מעדיף להשתמש בו רק כשבאמת אין ברירה ולא הייתי רוצה ליצור לעצמי עבודה מיותרת וכמובן לא לפגוע במידע ולא לקחת סיכון מיותר ) כי בסך הכל הכל עובד טוב ואין בעיות פשוט לפעמים יש בעיות איטיות של שרת הדואר וזה מאט מעיק ואולי בעתיד נצטרך להוסיף משתשמשים. מה לדעתכם מקור הבעיה ? חומרה לא מספיק חזקה או סתם בעיית ניטור ותחזוקה ? בתודה מראש לעוזרים! ן

קTמ640

New member
כמה טיפים

חסרים כמה פרטים אבל אני ינסה אוטלוק 2003 נכון ? אם כן בדוק שאכן מסומן cache mode זה משפר פלאים את הגישה לשרתים. ולצערי גם אם זה מסומן עדיין יש בעיות אבל פחות, גם אצלי האוטלוק לא נדלק ישר ולפעמים לוקח לו כמה שניות טובות. כתוב מעבד וזיכרון של שרת אבל אילו דיסקים באיזו תצורה ? לגבי offline defrag, בדרך כלל ממולץ אם היו הרבה שינויים העברה או מחיקה של מספר רב של תיבות או תיבות גדולות וכדומה. חפש ב event log ID 1221 זה אומר כמה מקום ה online defrag פינה בריצת הלילה. לשאלה הבאה ההבדל בין offline online הראשון עושה איחוי אבל לא משחרר את המקום הפנוי בסוף התהליך קובץ edb\stm עכשיו מכיל מקום פנוי אבל הוא לא משוחרר. offline עושה אותו דבר אבל צריך להוריד ה DB הספציפי שרוצים לטפל בו, בגלל שהוא למטה האיחוי לצורך העניין יותר יסודי בקיצור המקום הפנוי הפעם באמת משוחרר וקבצי ה EBD\STM באמת קטנים יותר אחרי offline. איחוי offline גם בודק תקינות במהלך תהליך האיחוי עצמו. בכל מקרה גיבוי לפני offline וגם מומלץ אחרי, תלוי בחומרה ובגודל stm\edb זה לוקח המון זמן עד כ שעה ל 6גיגה, תקרא קישור מצורף ניתן לעשות כמה דברים ולשפר מהירות קבצים זמניים על דיסק אחר וכדומה מסבך קצת יותר. http://www.petri.co.il/defragment_exchange_2000_2003_server_databases.htm

למעלה