איחוד קרנות הפנסיה:

tomtom54

New member
איחוד קרנות הפנסיה:

קיבלתי mail (מחברת מיגדל) שבו נאמר שהם רוצים לצרף לחשבון הפנסיה הפעיל שלי אצלם את כל חשבונות הפנסיה הלא פעילים שלי. לשם כך הם רוצים לאתר חשבונות כאלו ע"י העברת פרטי למערכת לאיתור חשבונות באגף שוק ההון.
במכתב נאמר שאם תוך 45 יום לא אודיע שאינני מסכים למסור את פרטי עלי למסור להם הודעה על כך. כלומר הם לא מבקים ממני אישור להעברת פרטי אלא אם לא אשלח מכתב שבו אני מודיע שאני לא מסכים לכך הם יבצעו את האיתור. כלומר אם לא אענה על המכתב הם יבצעו את האיתור.
כמו כן נאמר לי שאחרי האיתור הם ישלחו אלי מכתב נוסף שבו יגידו שהם רוצים לבצע איחוד. אם אני לא רוצה עלי לכתוב מכתב סירוב. אם לא אגיב הם יבצעו את האיחוד.
האם מותר להם לנהוג כך? או שפשוט הם חייבים לקבל הסכמה מפורשת ממני?

tomtom54

New member
אני לא רוצה לבצע את האיחוד כי

יש לי קרן פנסיה ממבטחים הישנה ואם אצרף אותה לקרן חדשה - אפסיד.
עכשיו נאמר לי שעלי לפנות למשרד האוצר ישירות. אז למי לפנות שם?

כן

זה הנהלים שנקבען במשרד האוצר . העניין פה לטובת הלקוח כדי לחסוךלו בדמי ניהול וגם כדי שהכסף ישכב במקום אחד ויהיה קל לאתרו בעתיד כשיצטרכו.

gaya45

New member
מה קורה אצלי בקשר לזה?

יש לי שלוש קרנות פנסיה לא פעילות ושתי קופות גמל ,האם המהלך הזה של משרד האוצר איכשהו משפיע עליי ?ועוד שאלה במקרה של קופה לא פעילה האם ממשיכים לגבות דמי ניהול אפילו שהיא לא פעילה?

כן

העניין ישפיע עלייך. מכיון שאם לא תתנגד רז כלל הקופות הלא םעילות יאוחדו עם הפעילה . כמובן שפנסיה תאוחד עם פנסיה וכדו. ולסיום קופה שאינה פעילה גובה בד"כ דמי ניהול מרביים מהצבירה. ככה שלדעתי זה מאד משתלם ונכון.

gaya45

New member
מספר שאלות

המצב הוא כזה עכשיו שאין לי קופת פנסיה פעילה-יש לי שתי לא פעילות וקופת גמל פעילה,אבל לפי מה שהבנתי באיחוד לא לוקחים בחשבון קופות גמל.אז נראה שבמקרה שלי לא יהיה איחוד ,נכון?
ועוד משהו מה קורה שם עם הקופות הלא פעילות,זאת אומרת אם יש קופה עם סכום ממש זעיר וכל הזמן גובים ממך דמי ניהול יש מצב שתיכנס למינוס ועוד תהיה חייב להם משהו?(סתם שאלה קצת מוזרה ,אבל מדאיג כי יש לי קופה עם סכום זעיר שנראה לי שבסוף דמי הניהול ינגסו הכל ומה קורה אז?)

למעלה