איחוד קופות גמל

benler

New member
איחוד קופות גמל

לאחרונה התברר לי שהחל מסוף שנת 2005, הפקדת כספים לקופת גמל הפתוחה למשיכות (בת יותר מ 15) תהיה כרוכה בתשלום קנס גדול (35%). המעביד שלי בשבע השנים האחרונות מפקיד לי כסף לקופת גמל מידי חודש. כמו כן, יש קופות גמל שהורי פתחו בילדותי על שמי שכבר פתוחות למשיכה. שאלתי - האם ניתן לבצע (במהלך 2005) העברת כסף מקופת הגמל הנוכחית לקופות הישנות, על מנת להפוך סכומים אלה לנזילים ? תודה, בן

arsqa

New member
מישהו יכול להתייחס?

אני גם קראתי מאמר על כך וזה חשוב מאוד!!! האם להמשיך להפקיד לקופות גמל חדשות?

קופות הגמל

השאלה שלך לא מספיק ברורה ובכל זאת אני אנסה להתייחס מעט הפקדה לא כרוכה בתשלום קנס , משיכה לפני המועד כרוכה בתשלום קנס. אתה אומר שהפקדה לקופות גמל ישנות שפתוחות למשיכה כרוכות בתשלום קנס ומתוך מה שכתוב ניתן להבין שאתה רוצה להעביר מהקופות החדשות הסגורות לפתוחות הנזילות.מה ההגיון? ובכל זאת נראה לי שמה שאתה מבקש בלתי אפשרי. אפשר לאחד קופות בעקרון אבל אי אפשר לאחד קופה שיש לך מעסיק פעיל שמפקיד אליה כסף לקופה שפתחו לך הוריך ונחשבת לקופה של עמית(חוסך) עצמאי. הקנס שעליו אתנ מדבר הוא זה. החל משנת 2005 אי אפשר יהיה למשוך כספים שהופקדו ע"י עובד ומעביד לשום קופת גמל לפני גיל 60 ללא תשלום המס של 35%. וכל הכללים הקודמים לא תופסים. לא העובדה שאינך מועסק ולא שאר האפשרויות. עדן אליעד - יועצת מס וסומחית לעניני חסכון פנסיוני,קופות גמל והשאר 050-2744762

benler

New member
תודה+הבהרות

הקופה הפעילה שיש לי היום היא קופת גמל לעצמאים תגמולים של בנק הפועלים. הקופות הותיקות (הנזילות) יושבות בבל"ל וכבר 10 שנים לא היתה בהן הפקדה. המעסיק שלי כיום זה צה"ל (אני איש קבע). ההפקדות מתבצעות מזה שש שנים. אני צפוי להשתחרר באמצע שנה הבאה ואינני רואה שום טעם בהפקדות בחודשים הראשונים של שנה הבאה (שיהיו ברות משיכה ללא קנס בעוד שלושים שנה). אני מבין שלאחר השחרור אוכל להעביר את הכסף מתגמולים ללאומי ולמשוך אותו מייד. הייתי רוצה לדעת אם התקנות מאפשרות ביצוע איחוד (ומשיכת הכסף) לפני השחרור (ואם אפשר מייד, מה טוב). בן

צה"ל מפקיד לך בקופת גמל?

מעניין, איך זה שצה"ל מפקיד לך בקופות גמל? בכל מקרה אתה לא יכול להוציא כספים מקופה שמפקיד אליה מעסיק פעיל לפני שנפסקו יחסי ה"עובד -מעביד" בינכם. ושוב , אני חוזרת ומציינת בפני כל מי שקורה את ההודעות שלי. אם אין סיבה טובה לא למהר ולמשוך כספים - הכספים בחסכונות מיועדים להבטיח את העתיד הפנסיוני שלנו שמגיע הרבה יותר ממה שמתכוונים. אתמול היתה על זה כתבה בחדשות והיות בעיתונים ליותר מדי אנשים אין חסכון פנסיוני. השמרו לנפשותיכם עדן אליעד- יועצת מס ועוסקת גם בחסכון והבטחת עתיד כלכלי 050-2744762

benler

New member
צה"ל מפקיד לכל איש קבע !!!

ולא סתם מפקיד, אלא בשתי קופות: תגמולים (עצמאים/פעלים) ושגיא (שכירים/בלל). ולגבי נושא החסכון הפנסיוני - אני מסכים איתך לחלוטין. אני לא רואה בקופה הנ"ל (על הסכום הלא משמעותי שיש בה) כגורם רלוונטי במשוואת החסכון הפנסיוני שלי. ולסיום, עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה - האם ניתן להעביר את קופת הגמל מבלל לפועלים (כולל הוותק) ועל ידי כך לקבל אפשרות למשוך את הכסף ? בן

למעלה