איחוד חלב שאוב

ask333

New member
איחוד חלב שאוב

האם ניתן לשאוב בכמה פעמים ביום ולאחד את החלב ולשמור במקרר? אני לא מצליחה לשאוב כמויות בין הנקות ועל מנת להשאיר לבן שלי בקבוק עם מנה של בערך 100CC שאוב אני חייבת לעשות זאת בכמה פעמים. נאמר לי שאסור לאחד חלב. האמת שיצא לי כמה פעמים לעשות את זה ואני לא מבינה מה הבעיה עם זה. אשמח לתשובה

איחוד חלב שאוב

בהחלט אפשר: אפשר לאחד חלב שאוב, במהלך 24 שעות. יש לדאוג כי החלב החדש יהיה באותה טמפרטורה כמו הקודם. כלומר, אם שאבת בבוקר ושמת במקרר, ואחר כך שבת בצהרים- שימי את המנה החדשה במקרר עד שיתקרר, ורק אז- את יכולה לאחד עם החלב של הבוקר. כדאי לשים לב שלא יעברו יותר מ-24 מהכמות הראשונה ועד לכמות האחרונה שהתווספה. אמהות רבות מצליחות לשאוב מעט בכל שאיבה. האם יש לך זמן במהלך היום להוסיף "ארוחה" נוספת? כלומר- לשאוב באופן יזום באותה השעה בכל יום, למרות שזו אינה שעת ארוחה. לעתים, בעזרת התמדה ומשאבה טובה- תצליחי ללמד את הגוף לייצר ארוחה נוספת. בהצלחה

ask333

New member
הי-תודה

הבעיה שלי היא איך מוסיפים עוד ארוחה בין הארוחות הקיימות? כי אז כשהילד ירצה לינוק בפעם הבאה אחרי השאיבה לא יהיה לו מספיק חלב... זה כבר קרה לי... מה עושים כדי ליצור כזו ארוחה שלמה בין ארוחות?

Revili

New member
הוספת ארוחה

זה קצת כמו מה שקורה בעת קפיצת גדילה... התינוק זקוק לעוד חלב ועוד ארוחה ולכן הוא מוסיף ויונק גם כאשר לא יוצא כמעט חלב (תמיד יש קצת כי החלב נוצר גם תוך כדי היניקה ויש מספר פעמים שחלב משתחרר בהנקה ארוכה), כך השד מקבל איתות לייצר עוד חלב לאותה ארוחה. אם תתמידי לשאוב בשעה קבועה שאיבה נוספת ואילו התינוק ינק את הארוחה הקבועה שלו...אז גם אם בהתחלה לא יהיה מעט חלב, תוך יומיים- שלושה הכמויות יגדלו. כך שלסיכום...החליטי על שאיבה קבועה והתמידי בה....בהנקה שלאחריה יהיה חלב לתינוק וגם אם הוא יזדקק ליותר, הוא פשוט ינק שוב אחרי זמן קצר יותר. תוך כמה ימים הגוף יתרגל לארוחה הנוספת וייצר מספיק חלב לשאיבה ולהנקה.

ask333

New member
שוב תודה

מה המשמעות של לעשות את השאיבה הנוספת בשעה קבועה? והאם אני צריכה לרוקן את השד לגמרי? אני פשוט שואבת מעט בפעמים לא קבועות -כל פעם קצת...אבל מפחדת לרוקן לגמרי את השד כי אחכ כשהילד צריך לינוק ואין ככ חלב הוא משתולל ואין לו סבלנות לחכות לחלב שירד. בגלל זה אני לא ככ מתמידה עם זה האמת...כי אני יודעת שבתחילה אולי לא יהיה לי חלב ואז הילד לא ירצה לינוק...במקרה כזה אני אצטרך בסוף לתת לו פורמולה-זה מה שמפריע לי. שלשלום לדוגמא התחלתי לצבור למנה ואתמול במשך היום הילד לא ינק הרבה משום מה-לא רצה. בערב הוא אכל ולא הספיק לו-הציצי היה ריק ואם לא היה לי חלב שאוב הייתי צריכה לתת לו פורמולה...

Revili

New member
הכל תלוי...

לאיזו מטרה את שואבת... אם השאיבות הן רק בכדי שיהיו לך כמה מנות רזרבה למיקרים ספורדיים של יציאה מהבית - אז באמת אין חשיבות לשעת השאיבה ותשאבי מתי שנוח לך. אם מטרת השאיבה, היא לייצר ארוחה קבועה נוספת כיוון שאת חוזרת לעבודה/לימודים וחייבת לתת מנה שאובה באופן קבוע, אז כן חשוב לשאוב בשעה קבועה כדי שהשדיים ייצרו חלב באופן קבוע לאותה ארוחה. אם תתני חלב שאוב בזמן שאת בבית ויכולה להניק, גם "תבזבזי" את החלב השאוב וגם לא תאפשרי את הגירוי הנוסף לשד בכדי להגדיל את כמות החלב המייוצרת לכן, אשר את בבית אל תתני חלב שאוב, הניקי את התינוק, העבירי אותו לצד השני ושוב לצד הראשון....גם אם יקח לחלב זמן להשתחרר, הוא יגיע וחשוב שתהיי רגועה כדי שרפלקס שחרור החלב אכן לא יתעכב יותר מדי. נסי לשאוב במקביל להנקה מהצד השני או לאחר ההנקה הראשונה בבוקר, אז יש יחסית יותר חלב ואולי התינוק יסתפק בצד אחד ואת תוכלי לשאוב מהשני. בהצלחה.

למעלה