איזו
קונים ?

leiters

New member
איזו ../images/Emo61.gif קונים ?

כפי שחלק מכם יודעים, אתמול רכשתי במזל טוב DR-350. מושך אותי לרכב בשטח אף על פי שאין לי ניסיון שם בכלל. (פרט לניסיון מועט על ה TS/W 50 שלי בגיל 16 אבל זה לא נחשב...) השאלה היא אם לקנות קסדת שטח או קסדת כביש או שיש משהו שמשלב את שניהם ? (אני מוכן להשקיע כסף בשביל קסדה טובה)

kle

New member
יש משהו שמשלב

בין קסדת כביש לקסדת שטח קסדת חצי
ממליץ בחום
אפשר לשים בנוחות משקפי אבק וגם אפשר להוריד אותם

XDR

New member
קסת כבישטח

קיימים בשוק מספר דגמי קסדות עם מצחייה מתפרקת ומפתח פנים גדול מהמקובל בקסדות כביש המאפשר בחירה בין הרכבת משקף לבין משקפי אבק. יש דגמים כאלו ל Bieffe, ול ARAI ולעוד מספר יצרנים אני אישית נוסע עם ה ARAI DS יעני (Dual Sport( ולמרות שאני לא מרוצה מרמת האיטום של הקסדה כאשר המשקף מורכב הרי שבסה"כ הקסדה נותנת מענה לא רע לשני המצבים. בקיץ אני נוסע תמיד עם משקפי אבק ובחורף עם המשקף. אם אתה יכול להרשות לעצמך, לך על שתי קסדות נפרדות - אבל דיר באלאק לקנות ג´אנק ובתחום הזה יקר הוא טוב וזול הוא לא טוב. (מינימום 800 ש"ח לקסדה) אם אתה מוגבל תקציבית לך על קסדה משולבת אבל תכיר את המחיר שאתה משלם בתחום האיטום במצב עם משקף. XDR

cagiva

New member
תשמע

דבר ראשון בחיים אל תסע עם קסדת חצי! זה כול כך לא בטיחותי ואני בטוח שיש פה מספיק אנשים שיסכימו איתי בנוגע לזה. אני אישית בתאונה התגרדתי על הכביש באיזור הסנטר דיי רציני-רק מה הייתי עם קסדה מלאה-מה שלא היה נעים כול כך עם הייתי עם קסדת חצי=חרא! בקיצור שכח מזה. ואם אתה שואל אותי אז בשביל הקרביות וההתאמה לאופנוע תקנה קסדת שטח. ובשביל החורף המתקרב תקנה כביש. לשיקולך...

SENDA

New member
לפי דעתי

דבר ראשון תלוי במטרה של האופנוע. לי ולאחי יש DR 350 שנועד גם לכביש וגם לשטח. לפיכך ובהטעם לזאת יש לנו קסדת כביש טובה, וקסדת שטח קצת פחות טובה, זאת משיקולים של א) האופנוע יסע קצת יותר בכביש (אצלנו זה באמת קצת) ב) נסיעה בכביש היא בדרך כלל יותר מהירה ולכן גם יותר מסוכנת. ג) אני חושב באופן אישי שהכביש הרבה יותר מסוכן, לעומת השטח שבו אם אתה נוסע בזהירות אתה יחסית בטוח. בכל אופן הכל תלוי באיפה תרכב ובתקציב שלך, כמובן ששתי קסדות איכותיות זה הכי טוב אבל זה בעיתי. תהנה בהאופנוע, ואם תרצה שותף לנסיעה באזור ראשל"צ צור קשר לילה טוב וגמר חתימה טובה ניב

cagiva

New member
למה לא?

אבל בוא תקח מצב כזה-אתה נכנס באוטו עף לו לתוך השמשה ואין מישקף כמובן... חס ושלום. או אולי איזה גרגר חול קטן וחמוד שהחליט להכנס לך לעין ואתה מרוכז בו... חוץ ממצבים כאלה(לא שהם לא חשובים כן)אין בעיה עם קסדות השטח והן תשמורנה על פדחתך בנאמנות.

SENDA

New member
קסדת שטח גרועה מאוד לכביש

מניסיון שלי להגיע למהירות 100+ אם קסדת שטח זה משהו נורא ואיום, הרוח מעיפה את הקסדה לכל עבר, אתה לא מצליח להסתכל ישר כמו שצריך והרוח דופקת את העיניים, ואם במקרה אתה באזור שיש בו מעופפים (החל מחרקים ועד לאבנים קטנות שעפות ממשאית או סתם ליכלוכים משולי הכביש) סכנה חמורה לעניים. מאוד מאוד מאוד לא מומלץ. אם יש משהו גם וגם סבבה

cagiva

New member
ודאי למה לא

חוץ מאם תקח סיטואציה שאתה נכנס באוטו,עף לו לשמשה,אתה בלי מישקף,וכול הזכוכיות בפנים... אבל בשיא הרצינות מעבר לדברים כאלה(לא שהם לא חשובים)קסדות השטח חזקות ותגנה על ראשכם השרוט בנאמנות מלאה.

למה לא הטוב מכל העולמות??

יש פשוט קסדות שטח המגיעות עם משקף ( יש גם ל-BIEFFE אם אני לא טועה). לא יודע כמה הם שקטות- אבל זה לא ZX9 והוא לא מתכוון לשבור את מהירות הקול any time soon. מה שכן מעניין וזה אולי משהו מביו יותר יודע ( אנאRF, שדון??), זה האספקט הבטיחותי: למיטב הבנתי קסדת כביש בשטח זה סכנת נפשות ויכול להיגמר רע מאוד!! ( כבר שמעתי סיפורים..). השאלה אם קסדת שטח עם משקף עושה את עבודתה נאמנה הן בכביש והן בשטח- או אולי צריך להוציא בשטח את המשקף ולשים משקפי אבק?? בכל אופן- עד כמה שאני זוכר הקסדה ניראת ממש טוב! בהצלחה ומזל טוב על הקנייה אייל

למיטב הבנתי...

שהיא לא מקצועית!! כמו שבטח שמת לב מבנה קסדת שטח שונה מזה של קסדת כביש- איזור הסנטר מרוחק יותר ואין משקף. כאשר נופלים או מחליקים על כביש בד"כ לא מצפים ליפול עם הפנים על איזה בולדר שפיצי, בניגוד לשטח- שם כן! לכן הקסדות מעוצבות בצורה שונה- לענות על הצרכים של הרוכב... הבנתי שהמשקף בקסדת הכביש מסוכן בשטח הוא יכול להישבר בנפילה עם הפנים על איזה סלע ואז לחדור.... לראש! ( על כזה סיפור כבר שמעתי...). זה הידע השטחי שלי בנושא- שאני לא יודע כמה הוא מהימן, אז אם אני טועה בבקשה תעמידו אותי על טעותי. אייל

cagiva

New member
אכן

העלית נושאים מעניינים. מבחינתי אתה צודק ב-100%

leiters

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולם, נראה לי שאין

מנוס מלקנות גם קסדת שטח וגם קסדת כביש בשביל לשמור על הראש ועל החיים בצורה הטובה ביותר.(בסופו של דבר זה ישתלם לי) אז אני יתן לה בתשלומים עד גיל 45 בערך...
SENDA אני אשמח להצטרף אליך לשטח אם יש לך סבלנות לרוכב מתחיל, אבל עם מוטיבציה מטורפת...

בוודאי ובוודאי שקסדת שטח

ידידי הפתרון האוטימבטיבי בשבילך הוא גם וגם ( לא משחת השניים ) כמובן גם קסדת כביש וקסדת שטח כל ההכלאות המוזרות לא יוצלחות ושוות אתה יודע למה השאלה היא האם כמה שטח אתה מתכוון לראות וכמה כביש מהיר במידה ומדובר על נסיעות בתוך העיר קסדת שטח + משקפי אבק יעשו את המלאכה היטב ביידה ומדובר בנסיעות ת"א ירושלים תכופ]ות אין מנוס אתה חייב קסדת כביש אם כי אני באופן אישי בקיץ מעדיף לרכב תמיד עם קסדת הקיץ קסדות חצי ? שלא תעיז אפרורפו לקורלגול יש ציוד שטח קומלט למכירה כולל קסדה מעוניין קולרגול ( שהבטיח לקוד קידה במירוץ הבא ליו"ר של התפוז)

למעלה