איזו "עזרה" יש לכם?

לבנה123

New member
../images/Emo26.gif מסקנות שרשור -

להשיג עזרה בתשלום - לניקיון ובייביסיטר. אני חייבת להודות שלא תארתי לעצמי שכל כך הרבה מאיתנו בעצם מסתדרות בלי עזרה משפחתית. בלי סבתא מגויסת היטב. לא יודעת למה זה משונה לי. אולי כי אני גדלתי אחרת.

אמא שלי היתה בכוננות הרבה שנים ../images/Emo195.gif

עד בוש....כשילדתי את זיו בגיל 40 היא היתה כבר עייפה. כשזיו נולד, היתה לנו אופר שבעצם היתה יד ימיני בכל דבר, כמו סבתא מגוייסת וכמובן שהיתה מנקה פעמיים בשבוע.

רק מה שעולה כסף.... אין בחינם

הבעיה זה שלפעמים גם בתשלום קשה לי למצוא. יש לי עוזרת פעם בשבוע שמנקה את הבית ומקפלת כביסות. היא עזבה לפני שנה והשאירה אותי לבד. לא מצאתי לה תחליף וניקיתי לבד ככה "מלמעלה" שיראה נקי אבל לא באמת הזזתי דברים. למי יש כוח? התחננתי על נפשי והיא הסכימה לחזור. מאז אני משלמת לה יותר אבל סותמת את הפה. אני מתה מקנאה למי שיש עזרה משפחתית להוצאת ילדים מהגן/צהרון. אם אין אני לי מי לי. אמא שלי עובדת ועסוקה מידי אז אין סיכוי בעולם. אף פעם. לא פעם בשבוע ולא פעם בשנה. חמותי סיעודית וגרה רחוק ועוד פחות יש סיכוי בעולם. אחותי גרה באוסטרליה, אבא שלי גר בספרד. כשאני נתקעת בעבודה אני מתחילה סבב טלפונים לאמהות אחרות ובדרך כלל שומעת "אי אפשר היום, יש לילד/ה שלי חוג היום". בעלי נוסע על אופנוע אז גם הוא לא מביא בבוקר / אוסף אחרי צהרים אף פעם. בתשלום - המון זמן חיפשתי מישהי בתשלום וזה היה קשה. ילדות בתיכון תמיד יש להן עניינים יותר חשובים לעשות או מבחנים מאשר לאסוף ילדים לא שלהן מהגן ולבלות איתם. לאחרונה מצאתי אישה מבוגרת יותר שזקוקה לכסף, ומאז היא לוחצת עלי שאזמין אותה כמה שיותר. אז עשיתי איתה סידור קבוע פעמיים בשבוע אחר"צ ואנחנו גם יוצאים יותר לבלות.

כמעט ואין

עם ההורים של דוד (שניהם פנסיונרים) הקשרים רופפים ואין מצידם עזרה בכלל. ההורים שלי עובדים שניהם במשרה מלאה, וגרים בגמרחק שעה וחצי נסיעה- בכל זאת הם כבר התנדבו כמה פעמים לבוא לעשות בייבי סיטר על אמונה שמחה, הם גם מארחים אותנו המון בשבתות. כשהייתי בהריון הקודם בשמירה הם התייצבו כל כמה ימים עם קניות ובישלו עבורנו. מדי פעם, ממש לעיתים נדירות, יש בייביסיטר לערב או שאמונה שמחה הלכה למטפלת שלה בצהריים או נשארת שם מאוחר מהרגיל. בינתיים כבר מתחילה להרגיש כבדה וכנראה שככל שההריון יתקדם לא יהיה מנוס מלהעסיק מנקה, בינתיים עד אז דוד לקח על עצמו את מטלות הנקיון והכביסה.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif פיספסתי משהו???

מזל טוב ע-נ-ק-י
כל כך מאושרת בשבילכם!

תודה../images/Emo140.gif

כתבתי בפורומים השכנים, אבל פה באמת שכחתי. שבוע 12 עם
שנכון לעכשיו נקראים בננה ומלון.

chompi1

New member
אז כותבת לך גם פה

שאנחנו כל כך שמחים ומאושרים אתכם על ההריון הזה. מאחלים לכם המשך קל ותקין (בלי צרות, שמעת?) ובננה ומלון מתוקים מתוקים כמו המתוקה שכבר בחוץ. אוהבים ומתגעגעים
.

אלה 2

New member
אההה לא ידעתי שיש כבר שמות ../images/Emo8.gif

שימשיך תקין ובקלות

blessed

New member
יו זלדה לא ידעתי

איזה יופי! בשעה טובה! שימשיך תקין וקל. בשורה נ-ה-ד-ר-ת!

osi28

New member
../images/Emo2.gif מזל טוב!!!

שימשיך עגול ורגוע עם בננה ומלון

2אנה

New member
וואו זלדה

בשעה טובה. לא ידעתי. איזה יופי. גם בננה וגם מלון? אושר כפול שניים.

עדיין יקירתי../images/Emo24.gif

צמרמורת עברה בי לקרוא... לא ידעתי שיש לאמונה שמחה אח/אחות בדרך
שמחה בשבילכם מאוד מאוד ומאחלת לך שיהיה בקלות ובבריאות ועם תוצאה מקסימה בידיים בתום 40 שבועות (טוב, אפשר גם 38...
). ~טרסי שמבינה שהמפגש המפורסם מתחיל סבב ב' ומתחילה להיכנס גם לעניינים
~

ווווווווווואווווווו בשעה טובה

... זו אכן חדשה נהדרת!!! מזל טוב ו...שמרי על עצמך

אלה 2

New member
בעיקר שלא בתשלום

מהמשפחה שגרה קרוב- ואם רק נדע איך לשחרר קצת- נקבל יותר עזרה. וגם מהשכנים-חברים הנפלאים. זה הכיף הגדול של לגור בישוב. סתם דוגמה קטנה: יכולנו להזעיק את השכנה באחת בלילה כשהלכנו ללדת את אביה והיא התעקשה שלא נוציא את רועי מהמיטה ושהיא תבוא לישון לידו. לאחר הלידה קבלנו כל יום ארוחות חמות הביתה (בכמיות של משפחה מרובת ילדים...) והוזמנו לסעודות שבת וחג... לא חסרו מתנדבים להביא את רועי מהמשפחתון כדי שאני לא אצטרך לצאת עם אביה. טוב... זה יצא יותר מדוגמא אחת... רק לבייביסיטר בערב אנחנו מתקשים למצוא משהו מסודר כי אין כאן מספיק היצע. וזה מגביל את היציאות המועטות שלנו גם ככה... אנחנו מנסים למצוא עזרה בניקיון אבל בינתיים לא מרוצים מההיצע... לבנה- שיהיה בהצלחה ובקלות

כמה שיותר - יותר טוב

בתשלום: עוזרת פעם בשבוע לחמש שעות בייבי סיטר שאוספת את הילדים ארבע פעמים בשבוע בארבע מהגן - אני מגיעה בסביבות חמש-חמש וחצי ואז יוצאים לגינה יחד. לרוב, אני משחררת אותה קודם אבל משלמת לה עבור שלוש שעות. ההסכם הוא שהיא מגיעה קצת קודם, קצת מארגנת את הבית, מורידה את הכלבה ויוצאת לקחת אותם. יש לנו הרבה מכשירים חשמליים שתפקידם לעשות עבודות בית - מדיח, מייבש כביסה, שואב אבק חזק וכו'. לא בתשלום: ההורים של האיש ואמא שלי די מבוגרים, כולם חצו את קו ה 70 ואין להם ממש כוח. בטח לא לזוג בנדיטים בני שנתיים
שמעסיקים אותנו נון סטופ. אז אני לא יכולה לסמוך על זה שיקחו מהגן, או שיקחו לסוף שבוע, או שיישארו איתם לבד וכו' ודרך אגב גם שונאת לבקש אבל נעזרת בהרבה דברים אחרים. כולם גרים קרוב אז זה מקל על העזרה שכן קיימת. לוקחת בשמחה תמיד אוכל מבושל מחמותי (קציצות, שניצלים רוטב בולונז ועוד) מקפיאה ומוציאה כשצריך. אמא שלי אחראית על קיפולי הכביסה בבית שלנו ועל הגיהוץ (היא טוענת שהיא נהנית מזה, לדעתי היא נהנית יותר לראות שאני לא מוציאה כסף גם על זה
) אם צריך מדי פעם בערב מסכימים לשמור על הילדים (ארועים נדירים) בסופי שבוע אנחנו הרבה פעמים הולכים לצהריים אצל ההורים של האיש, או עושים בריכה בגינה וזו עזרה בלהעסיק אותם קצת למרות המון העזרה שיש לי אני מרגישה לפעמים כמו עבד. יש כל כך הרבה מה לעשות, והסטנדרטים שלי לא מאוד גבוהים. יש ערימות של כביסה, כלים לשטיפה, משחקים לאיסוף, אדמיניסטרציה של בית, בישולים וכו'. אנחנו בקושי נחים. אני משתדלת בשעות שיש לי איתם, פשוט להיות איתם. לקרוא ספרים, להשתולל קצת, ללכת לגינה וכו'. אני גם עובדת בערבים מהבית, כדי שאוכל לצאת יותר מוקדם במהלך השבוע מהעבודה ופשוט לא נשאר זמן לכלום, העזרה הזאת היא אויר לנשימה.

1ויוי

New member
מגיבה בשבוע איחור

ממילא לא קופץ. עזרה בתשלום זה מנקה פעם בשבוע. אותה בחורה היא צעירה לקראת גיוס שגרה בבנין הסמוך וכל יום בשמירת היריון באה בערבים לשחק עם יהלי ולרחוץ אותו. בנוסף יש לי יומיים בשבוע אחרי הצהריים עזרה יום בשבוע אמא שלי עושה ליהלי יום כיף ויום בשבוע מחמותי. בשישי כדי לתת לבעל לנוח אני בצהריים עם הילדים אצל הורי ובשבת הוא איתם אצל חמותי . זה מנהג שהתחלנו שיהלי נולד ה 3 שעות האלה בצהריים עוזרים למלא מצברים לשבוע חדש . עוזרת לעצמי להמנע מבישולים וקונה קייטרינג ביתי כל שישי. הקיצר יש לא מעט עזרה בחינם ובתשלום

למעלה