איזו מכונית עדיפה?

איזו מכונית עדיפה?

אני הולך לקנות רכב שנת 2007 חדשה, ההתלבטות כרגע היא בין פיג'ו 206, לאיביזה לפורד פוקוס 5 דלתות (הפוקוס יקרה יותר), מישהו מכיר מיד ראשונה את אחת המכוניות האם עדיפה על האחרות? מבחינת בעיות מכניות גם ושוק יד שניה למכירה שלהם. תודה לכל העוזרים

TSpot

New member
כמה הערות

לא כל הרכבים באותו הסיגמנט או בני השוואה. כך למשל הפוקוס מול ה-206 והאיביזה. ה-206 היא דגם ישן שמוחלף בכל העולם וגם אצלנו מתישהו (בשנה הבאה אני חושב). האיביזה סובלת מיבואן גרוע ושירות מוסכים נוראי. כרגיל - תצטרך להגדיר צרכים ותקציב על מנת לקבל המלצות. חשבת על היאריס החדשה בתור אלטרנטיבה?

אז ככה

תקציב הוא בסביבות 100-110, הצרכים הרגילים נסיעות רגילות. לגבי ה-206 - החלפת הדגם תשפיע גם על חלקי החילוף?? לגבי האיביזה מה הכוונה יבואן גרוע? הפוקוס היא מעין ברירת מחדל... גם בשל מחיר יקר יותר, ובגלל שפחות אוהב את העיצוב.. ובאמת שמעתי על היאריס - היא כל כך כדאית?

דג חי

New member
לא הזכרת ...

כמה אנשים יסעו ברכב. ומה זה נסיעות רגילות? הבוס שלי נוסע כל יום לעבודה מבנימינה לירושלים. הוא רגיל לזה.... ואני התרגלתי די מהר לנסיעה של 10 דקות תמימות. ככה שרגיל זה מאוד סובייקטיבי. ועל היבואן של האיביזה כבר כתבו פה לרוב.
נ.ב מנהלים, אולי כדאי להוסיף הערה מנהלתית מה לפרט כשמבקשים חוות דעת על רכב.

אז ככה שוב

נסיעות רגילות , מידי פעם לאונ' ת"א מאיזור נתניה ונסיעות רגילות של סידורים וחברים באיזור העיר בעיקר, סופ"שים יותר. ברכב רק אני אנהג, בדר"כ ללימודים אז כנראה לבד... אני מבין כבר מהערות שלא כדי להתעסק עם איביזה בגלל היבואן. עכשיו נשאר בעיקר ה-206 או היאריס וההבדל המחיר ביניהם הוא 10 אלף . האם שווה את ההבדל?? הכוונה להשאיר את האוטו לתקופה ארוכה אז מה שכן מאוד אכפת הוא המצב המכני לאורך זמן.

אם אתה מדבר על רכב עם גיר ידני

היאריס יכולה להוות אפשרות טובה, אבל אם אתה רוצה גיר אוטומטי, זה כבר המקום בו נופלת היאריס החדהש, היא בעלת גיר רובוטי, שלפי לקוחות (בישראל) שכבר קיבלו את הרכב, מדובר בנפילה אמיתית, תפעול הגיר מעצבן, העברת ההילוכים לא חלקה, בקיצור לא לעניין. ה206 בגרסאה אוטומטית יכולה להוות באופציה מצויינת, ולשאלתך, לא, כניסת ה207 לשוק לא תשפיע על הנגישות לחלפים של ה206... בכל מקרה אם אתה כבר חורג לכיוון ה120,000 נסה אולי את הc4 של סיטרואן..

TSpot

New member
החלפת הדגם בפז'ו

מובילה לשני עניינים: ראשית, הדגם הקיים (206) כבר מיושן, ולמעשה יצא ב-99' אם איני טועה. שנית, סביר שה-206 תיפגע עם יציאת ה-207 בארץ מבחינת המחירון - גם זה שיקול. לגבי היאריס והגיר הרובוטי - אני לא מכיר את התלונה הספציפית לגבי היאריס (שקיימת על הכביש בארץ שבועות ספורים ואין תלונות דומות בחו"ל). גיר רובוטי הוא לא גיר אוטומטי, ולכן החלפת ההילוכים מלווה בתחושה שונה. עם זאת, יש לו יתרונות רבים אחרים על האוטומט (למעשה מתפקד כגיר ידני מבחינת ניצול כח מנוע וצריכת דלק). לגיר רובוטי צריך להתרגל. אני מציע נסיעת מבחן, ואולי אפילו שתיים.

TSpot

New member
ואגב - בין טויוטה לפז'ו

הטויוטה אמינה יותר לאורך זמן. לגבי איביזה (ושאר מותגי צ'מפיון בארץ) - המוסכים אינם מקצועיים ואפילו גרוע מכך (ישנם דוגמאות למספר מעשי רמאויות - חפש בפורום). היבואן אינו מתייחס בכבוד וכראוי ללקוחותיו - חשוב בתקופת האחריות וגם לאחריה.

למעלה