איזו מין חברה את ?

איזו מין חברה את ?

התדיינו כאן על מיהי החברה הטובה כיצד אנחנו רואות אותה ו/או מה אנחנו מצפות ממנה כחברה הטובה. כתבנו גם על התכונה הטובה שלנו וזה מעלה לי את השאלה – איזו מן חברה את ? האם נאה דורש, נאה מקיים ?

hayapollak

New member
אני חברה

אמפטית, תומכת ומפרגנת. יחד עם זה אני קשובה לצרכים ולרצונות שלי ושל חברותי. מתייחסת למה שהחברה מביאה לחברות(מבחינת פתיחות) והולכת עם זה. פתיחות - למשל אם חברה לא מדברת אתי על מצבה הכספי אני לא מחטטת ולא מפרטת לה את שלי. יש חברות שהקשר הוא רגשי,נפשי,אישי,עזרה הדדית ויש חברות שהקשר הוא חברתי - בילויים,החלפת מתכונים, שיחות על הא ודא וכו'.

תאירU4

New member
אני חברה שכשאני מרגישה שצריך

אני אסע עד לאילת בשביל חברה. אין לי בעיה עם זה. ברגע שיש לי את האפשרות (אני לא ממש ניידת, רכב בצלנו זה אומר שצריך בדרך כלל להזמין שבוע מראש... קיבוץ של פעם...) אני בכל זמן ובכל מצב אני אגיע לחברה שבצרה.

אני חברה מהנשמה

מעניקה, מפרגנת, תומכת, מעודדת,מפנקת. כמו שאני רוצה שחברות שלי יהיו איתי.

אמברון

New member
מראש לא מגדירה ציפיות

בוחרת לקחת את הטוב מכל אחת מהחברות שלי. אני מנטרלת ציפיות וזורמת עם הנתינה והקבלה. גם עם חברות חשוב לי הספייס. לצערי, לא תמיד זה מובן או חשוב לצד השני. ואיזו חברה אני? אין לי מושג. אני חושבת שאני חברה טובה

תאירU4

New member
את בסדר....

שלא תתלהבי ותתחילי לדרוש מחמאות וכאלה מהחברות ....

happymam

New member
נקודת חולשה

משום מה תמיד אני מוצאת עצמי נותנת יותר ממקבלת והכי גרוע שלפעמים מוצאת את עצמי לבד בדיוק שאני צריכה חברה האם אמא שלי צדקה? "אין אמון בחברות" תמיד התייצבתי כשרק רמזו לצורך כלשהו. האם בעידן הטלפון חוסכים בשיחות טלפון עם חברות?

תאירU4

New member
וכמו ששאלתי כאן כבר בעבר.

כשאת צריכה מחברות משהו, את בכלל מבקשת או שאת מצפה שהחברה שבכלל לא לידך תדע מה את מרגישה גם בלי שתגידי, או תבקשי?

א י ו ש י

New member
אני חברה מאוד טוטאלית

נותנת מעצמי , עוזרת, נמצאת שם בעת צרה, קשובה, אוהבת, דואגת שמחה בשמחתה, כואבת את כאבה ועוד.... כל אלה לחברות הקרובות באמת, כאלה שאני חשה מהצד שלהן שאני אכן חברת נפש וחברת אמת. יש משהו בטוטאליות הזאת והנתינה שהוא מאוד פגיע ולכן אני מקפידה שאם לתת מעצמי אז למישהו שלא יפגע בי חזרה.. בהזדמנות זאת חייבת להדגיש לא נותנת לצורך לקבל חזרה ממש לא! הנתינה שלי היא עצמה הקבלה עבורי, לגרום לאחר אהוב טוב על ה-

כל מילה

קראתי והזדהתי עם כל מילה. אם הייתי כותבת את זה לבד. לא הייתי מצליחה להביע את זה כל כך טוב. בדיוק כך אני מרגישה. רק שלמרות גילי עדיין לא למדתי להיזהר מפגיעה חזרה. ואני נותנת ונפגעת מידי פעם. אבל מסרבת לותר על הנתינה. באמת כי זה מספק . מהנה. לראות מישהו שעשיתי לו טוב . ואולי אני אגזים פה. אבל אשמח לקבל אותך כחברה.

bianckalady

New member
שלום אני חדשה פה

ודווקא להודעה הזאת בחרתי להגיב. אני בחרה בעיקר של עצמי. פעם לא הייתי. היום אני עובדת על זה. הכי קשה לי להיות חברה של עצמי כי למען אחרים אני עושה המון. אבל לא תמיד מכל הלב- כי האני שלי שואלת ומה איתי?

ברוכה הבאה למעגל ../images/Emo140.gif

להיות חברה של עצמך, החברה הכי טובה - כל כך נכון וחכם. הרבה יותר קל משום מה לעשות למען האחר ואילו למען עצמנו לעתים אנו מתקשים בכך ולמה ? את מוזמנת לשתף אותנו בתהליך האישי שלך - להתחבר עם עצמך :)

משתדלת לעמוד בציפיות של עצמי

ושל אחרים- לא תמיד מצליחה, בכל זאת רק בנאדם. בד"כ אני תמיד שם בשביל החברות שלי- להקשיב, לתמוך, לעודד, לייעץ ופשוט שם בשבילן.

אני חברה לא נדבקת משאירה מרווח

וכך גם חברותי אין לי ציפיות מחברות לפעמים הקשר מתקיים ממני ולפעמים מהם כשקיים הצורך במימוש החברות זה מתקיים במפגש או בשיחה טלפונית אני לא נכנסת לא לסירים ולא לתחתונים לא אוהבת את זה .לכל אחת יש את החיים שלה לא אוהבת שנדבקים אלי ולא אוהבת להידבק כמו שאין לי ציפיות מאחרים מקוה שכך ירגישו גם כלפי כדי לאפשר מרווח מחיה וקיום. עזר כנגדו

גלית35

New member
זו שאלה טובה-אני יודעת שאני חברה../images/Emo20.gif

שבאים להתיעץ איתה. עם עצובים באים לקבל הצחקה
. אני לא "חוקרת" ולא שואלת מה שלא צריך,אני לרוב אהיה שם שמישהו מהחברים שלי צריך אותי. ולמה הלרוב -כי נפגעתי היו לי ציפיות שכמו שאני התנהגתי ינהגו בי וזה לא קרה. ברגע שחבר\ה יש לו "דרישות" לגבי החברות אני חותחת ופה הכוונה שלי -היתה לי חברה,שבתקופה לא טובה שלי-והיא לא הבינה א זה-באה בדרישות -למה אני לא בקשר אותו הדבר,היא מרגישה שיש שינוי,למה לא באת לבקר- ושאני פשוט לא יודעת להיות חברה,פשוט חתחתי ונעלמתי. יש לי המון חברים-מכל השנים-והכי ראשונית זו חברה מגן חובה
ככה שלבוא בטענות אלי שאני לא יודעת להיות חברה זה לא לעניין. אני אומרת חברים זה לא בכח.

למעלה