איזו מין דתיה אני?

אפרתי888

New member
איזו מין דתיה אני?

היי! בתור קוראת סמויה לא הרבה זמן כאן בפורום,הרגשתי צורך לשתף. קודם כל,למען הסר ספק,אינני חרדיה ומעולם לא הייתי חרדיה.אני ממשפחה דתית לאומית,אבא עם כיפה,אמא עם מכנסיים וכיסוי ראש ועשיתי את המסלול הרגיל (לאו דווקא בסדר כרונולוגי...) של אולפנא,שירות לאומי ובני עקיבא (השיעמום...אוי,השיעמום). כיום אני בת 21,ומאז מתמיד היה לי ברור שאני דתיה ושיש אלוהים,רק מה,צרובות בי כל מיני "טראומות" ילדות בבית הכנסת כמו העובדה שאני לא יכולה להגיד את שיר השירים ביחד עם הבנים (דבר די כואב לילדה בת 6 שקוראת הרבה יותר טוב מהילד העילג בן ה10).נו טוב,העברתי את זה. בסביבות גיל 14,15,התחילו לעלות בי כל מיני שאלות אמונתיות שאותן העליתי בשיעורי "חינוך" באולפנא,השאלות הנ"ל עוררו לא מעט הרמות גבות אצל המורות החסודות ופטרו אותי בכל שהן "שאלות כפירה". אז אם הן לא מוכנות לענות על שאלות הכפירה שלי,לא צריך,אני אמצא לבד את התשובות,אז חיפשתי תשובות,כמובן שלא ממש מצאתי ושמתי לב, שלאט לאט האחיזה שלי בדת מתרופפת-ארבע שעות בין בשר וחלב,כל שכן חלב נוכרי (כל עוד שכתוב כשר זה מצוין בשבילי),לצאת לספורט עם,שומו שמיים,מכנסיים,לא לשמור נגיעה,לכבות אור בשבת והחטא הקטן והאינטימי שלי-כסיסת ציפורניים....אפילו לפני הקידוש.... אז אינני דתיה,אולי רק מבחוץ,יש לציין שאני ממש לא הולכת עם שרוולים,גם לא עם גופיות,והחצאיות שלי הן ממש לא 15 ס"מ מתחת לברך. בכל אופן,אולי כדאי להתחיל ללבוש מכנסיים ולהצהיר לכל העולם ואשתו שאני לא יותר הדוסית שבחבורה. אסיים בתום פטרובר: "אשרי האיש שיש בו אלוהים,כי את שלי אני מזמן כבר לא מוצא". תודה מראש ומצטערת על ההשתפכות.

ברוכה הבאה. נראה לי שהתשובה בגוף השאלה ...

אם את מכבה אור בשבת (שזה לדעתי כבר גזר דין מוות בסקילה, או משהו כזה), לא שומרת נגיעה וכו', אז כנראה שאת באמת לא מי יודע מה דתיה - וטוב מאוד שכך. אצטט ממרטי ממדגסקר: החיים הרבה יותר יפים בצד הכיפי של האי ... ברוכה הבאה לעולם החילוני, הנאור, המודרני והמפותח, ואני מקווה בחום שאליו תצטרפי ובו תישארי. גם עבור עצמך, כמובן, וגם עבור עתידך, משפחתך העתידית וכו' וכו', שכולם יוקירו לך תודה רבה על שגאלת אותם מחיים שלמים בצילה של דת מכבידה, ארכאית, מיושנת, מזיקה ומיותרת.

אפרתי888

New member
ברוכים הנמצאים....

זה לא כזה פשוט לצאת,ולכן אני גם כותבת בפורום של אנוסים,למרות שהמצב שלי לדעתי הרבה הרבה יותר פשוט (או שלא). אם אתחיל ללבוש מכנסיים,זה יוביל את אבא שלי לבית חולים,חד וחלק.אחי הגדול התחיל בזה והיציאה שלו היתה מתוך משבר,לכן ההורים (שהם מאוד פתוחים יחסית) קיבלו את זה בתור משהו זמני.אבל אם אני אצהיר קבל עם ועדה ש...ל-א,הבת הקטנה והיקירה להם התפקרה,זה די ישבור אותם....לכן ההתלבטות,בעיקר.

רק תעשי לי טובה -

תחליטי לפני שאת מתחייבת לזוגיות ומשפחה - כי נראה לי שעניינים כאלה צריך להסדיר לפני שבונים משפחה. אחר-כך, כשיש כבר בעל ו/או ילדים - זה הכל נהיה הרבה הרבה הרבה יותר מסובך...

רותם 36

New member
ברוכה הבאה

תראי, אני אחרונה שאטיף לך או אומר לך איך להתנהג כיוון שמעולם לא הייתי דתייה. אבל - גם בעולם שלי לעיתים אנחנו נמנעים מכל מיני חלומות ורצונות רק מפחד "מה יאמרו" או "שזה יהרוס את ההורים שלי " .. וכ'ו וכ'ו עם כל הכבוד רק את תחליטי מה טוב לך. אלו החיים שלך לא של ההורים שלך ולמעשה לא של אף אחד אחר. למעשה את נמנעת להגשים חלק מעצמך מפחד מה שזה יעשה להורים שלך. כרגע את לא שלמה עם המהלך ולכן לדעתי לא רצוי לעשות דבר - היה ותחליטי ללכת על זה לדעתי השמיים לא ייפלו ההורים שלך חס וחלילה לא ישבו עלייך שבעה ולא יחטפו חלילה איזו מחלה .תפסיקי לקחת אחריות על כל העולם ושאתו. יש לך מספיק אחריות לגבי עצמך

כנראה שאת לא

יכולה להבין מה זה בת מתפקרת להורים דתיים, לא נראה לי שיש לזה מקבילה אצל חילונים.אלא אם כן מדובר על בן רוצח או אנס,אבל טיפוסים כאלה ודאי לא חושבים על ההורים.

הי

אז תחכי עם זה קצת . חבל לשבור תהורים ולהצטער אחרי זה . ‏ ולגבי אלוקים .. בחודש האחרון כמעט לא האמנתי בו, אני חושב שהיום התחלתי קצת להאמין בו ולהתחבר זה עדיין לא סופי וזה מפחיד, אבל אולי הולך להתפתח רומן סוער איתו.. (וגם כסף אולי)

מתבי6

New member
אם זה כמו שאת מספרת

על אבא שלך, לדעתי משום הכרת הטוב כלפיו אסור לך לגרום לו לצער כזה. יש דרכים אחרות אבל בצורה קיצונית וזה ישבור אותו זו כפיות טובה, בפרט אם את חיה בבית אצלו. אבל אצלכם בחברה דוקא יותר קל לחפף אז תעשי את זה בהדרגה. סתם ככה אני לא מבין את אבא שלך, לאשתו מותר מכנסיים ולך לא?

סוג ב

New member
ברועה הבאה../images/Emo24.gif

תמיד שמחים לארח בקבע. משהו קטן לא ברור. איך אמא עם מכנסיים וכיסוי ראש? זה טעות? כי אמרת שאם תתחילי ללבוש מכנסיים, אבא שלך יכנס לבית חולים..

גבעון 1

New member
ברוכה הבאה אפרת

נדמה לי שצריך לכתוב "כמו אווז הבר שחותך את השמיים" לא כן...

mister xy

New member
../images/Emo245.gif

הבעיות שלך זה "צרות של עשירים" בשבילנו פה כמעט כולם ממשפחות דוסיות שחורות מאד ורובם מבוגרים ממך + ילדים. החיים עוד לפנייך...

רקפת81

New member
ברוכה הבאה !!!

הדילמה שלך היא הדילמה של רבים מאיתנו. למרות שאת במצב הרבה יותר טוב. מוזמנת כמובן להישאר ולהמשיך להשתתף.

אפרתי888

New member
קודם כל,תודה לכולם

על התגובות המהירות וההערות המחכימות.... אכן,המצב שלי יותר קל משל רוב האנשים כאן ועל כך אני מודה.מצטערת שאני מטרידה אתכם בבעיות האמונתיות שלי
בנוגע לשאלה על אבא שלי-איך הוא מסכים שאמא תלבש חצאית והבת לא-הוא יסכים,אין ספק,רק שזה יכאיב לו מאוד מאוד מאוד מאוד כי,לעניות דעתי,אני מחליפה לו את הבן התלמיד חכם שמעולם לא היה לו (פסיכולוגיה בגרוש,אני יודעת).

שימי על המשקל

תכאב שיהיה להורים , וכתוצאה מכך את תרגישי רע מאוד , ותחוייה של היציאה מהארון הדתי וללבוש גינס ולהגיד אני חילונית . האם זה שווה את זה

ברור לך, כמובן -

שלהיות חילוני זה קצת יותר מרק ללבוש ג'ינס, נכון? הצגת הדברים שלך היא מגמתית, וכמובן שמאוד לא נכונה ולא מדוייקת. על כף המאזניים יש כאב של ההורים, שהוא מצער מאוד, אך בנסיבות המתוארות סביר להניח שיחלוף או יקטן כעבור זמן, ומצד שני חיים שלמים של בן אדם, ובחירות כגון מציאת בן זוג, הקמת משפחה, ניהול אורח חיים וכו'. מה נראה לך יותר משמעותי?

עשן89

New member
ביזנס

ואם תצהירי שאת לא הדוסית שבחבורה כלשונך,מה תרוויחי מזה?תחשבי שניה לפני שאת עונה לעצמך.

al haboker

New member
אהלן

ביקור ראשון שלי בפורום הזה ראיתי אותו מצד שמאל כשטיילתי כהרגלי בפורום אתאיזם. הייתי חייבת להגיב ולכתוב לך שדתייה זה לא אמור להיות בלב? האמונה לא אמורה להיות בתוכך? זה שאת כוססת ציפורניים או מכבה אור בשבת או כל דבר כזה- אומר שאת פחות דתייה? הפסקת האמונה (או הידיעה? מבחינתך.) וראיית הדברים שונה זה כבר משהו אחר אבל לא לנהוג לפי ההלכה והמסורת? יש המון דתיים "אלטרנטיביים" שדתיים בדרכם שלהם חינוך הוא דבר חשוב, ואם לא התחנכת כראוי לא אומר שאת לא דתייה. מצאי לך את האנשים הנכונים שיכוונו אותך כראוי. למדי להטיל ספק בכל מה שאומרים לך שאלי שאלות והיי סקרנית חתרי אל האמת ואל האמת שלך. אני לא משכנעת אותך לשום דבר (ואני בכלל אתאיסטית) אלא רק להקשיב לעצמך ולעשות את שנכון לך.

למעלה