איזו מין אהבה זו?

אורמור

New member
איזו מין אהבה זו?

חיה לצידו מעל 20 שנה יודעת, או ידעתי להגיד "אוהבת אותך" הוא לא יודע ולא ידע מסתובבת עם השאלה הזאת בבטן 20 שנה אם סוחטים אותו למוות, הוא לא יכחיש אבל יתן תחושה שקל יותר לעקור לו שן מאשר לשמוע את המשפט המפורש הזה מפיו כשאני שואלת את עצמי אם הוא אוהב אני מוצאת עצמי בדילמה, כיוון ש-"אוהב" לפי התפיסה שלי זו קונספציה שמכילה מרכיבים מסוימים ושלו נטולת מרביתם. ואז אני נעצרת לשאול את עצמי מה היא האהבה שלו? במה היא מתבטאת מאיזה כיוון היא מחממת את לבי ו... מוצאת עצמי במבוכה כי היא פשוט לא.. האהבה הזאת שלו לא כוללת- חום,פירגון, תשוקה,הערכה,הקשבה אמפטיה, אפילו תחושת קירבה היא נעדרת אז איפה היא? מה מועיל לי שגיסתי מספרת שכשהוא מדבר עלי עיניו נוצצות? מה מועיל לי אם כשאני נתונה באיזו סכנה בריאותית הוא חרד? אז מה אם צרכי הקיומיים <הארציים בלבד> מעניינים אותו? אז מה אם הוא מתקשר תכופות לוודא שאני חיה שהגעתי בשלום לאן שהו <או אולי שהאוטו הגיע שלם..> עושה סקירה, ומודה ביני לבין עצמי, שבפרק הזמן האסטרונומי שאנחנו זוג, שכלל שנתיים חברות ו-23 שנות נישואין, מעולם לא היה לי בטחון מלא שהוא באמת אוהב ולא שאי פעם אהב מישהי או מישהו בצורה אחרת,<להוציא את הילדים> אגב אני הייתי הראשונה והיחידה שלו. היו תקופות שהיה נדמה לי יותר שכן והיו שפחות, אבל תחושת הבטחון המלא, מעולם לא היתה שם. והיום אולי לפני ככלות הכל אני מוצאת עצמי תוהה, איך היסכנתי?, איך לא נואשתי מללבות אותה זמן כה רב. וההכרה היותר מבהילה היא, שהאיש כנראה לא יודע לאהוב. נכות רגשית?...אולי. יש סיבות בארסנל.. ומה איתי? תמימות? אמון מוגזם בכוחות שלי להחיות משהו שתמיד רק צל צילו היה שם? לאורך שנים לפחות באהבה שלי כלפיו היתי בטוחה היום כבר לא, היא דעכה, דוכתה ואפילו מתה. ונשארו רק המחשבות. בשנתיים האחרונות טעמתי אהבות אחרות, יפות משכרות ומחממות לבב. מובן שההשוואות תמיד היו בעוכריו, ואם אי פעם בעבר האשמתי את עצמי ואף סברתי שאולי לא ראויה לה לאותה אהבה היום בהחלט יודעת יותר טוב והצורך לחוות אותה רק עלה. כבר הגעתי להכרה שהזוגיות הזאת מראשיתה היתה שגויה, ושהשנים לא היטיבו עמה, למעשה רעיונית כבר באה אל קיצה. ההשארות הפיזית יחד מקורה בקשיים וסיבות טכניות.<זמניות אני מקווה> ואני תוהה, יש מי מכם שחווה כזו אהבה לא מחממת? לא מזינה? יש מי שידע להוליד אהבה אצל מישהו נכה רגשית? האם יכולתי לפעול טוב יותר וכשלתי? העוד לחפש את האשמה בי? או להשלים עם העובדה שזה האיש, ואני לא בהכרח אחראית על תיקון עולם. אור

nicy

New member
אורמור יקרה שלי,

לא יכולת לתאר זאת טוב יותר, מזדהה מאד עם המחשבות שלך, אם כי אני עדיין לא הגעתי לעשרים שנות נישואין ואולי לכן היתה לי תקווה שמשהו ישתנה. גם כעת אחרי משבר ענקי ופרידה הוא מנסה בדרכו הצולעת ממרחקים לחזר, ואולי זו אני שמפרשת כך את התנהגותו? כמובן שאם אני מעזה לומר שמתגעגעת וזה עולה לי בדמים כי האיש נטש אותי ולא מגיע לו שאתגעגע אליו, הוא לא מגיב...ובכל זאת שואל אם אני מוכנה לחזור אליו, עם הילדים.בניגוד אלייך יש בי עוד אהבה אליו לפחות ככה אני חושבת אבל שואלת את עצמי אם לא מגיע לי, כמו לכל אחד מאיתנו, לאיאהב אהבה גורפת, עוטפת, מורגשת... אבל תיארת אהבות אחרות תוך כדי אז מה קרה איתן? אז אולי בכלל אנחנו מתבלבלות ולא יודעות להבחין בין התאהבות זמנית שמלווה בניצוצות ואקשן ובין אהבה של איש שדואג בדרכו לאהוב אותנו אהבה פשוטה וארצית? יש בכלל דבר כזה אהבה מרגשת לאורך זמן כל כך ארוך?

russo1

New member
אם זו לא אהבה אז מה כן?

הוא דואג לך כשאת לא מרגישה טוב מודאג כשעלייך ליסוע לאן שהוא והוא לא יודע אם הגעת בשלום מתעניין בצרכייך ומשתדל שלא יהיה חסר לך כלום בקיצור אוהב אותך!! יכול להיות שהוא לא פתוח מספיק יכול להיות שהוא מפחד מאינטימיות יכול להיות שגם את תורמת לעניין בצורה זו או אחרת לא מעריכה את אהבתו את משווה את השגרה שאיתו להתלהבות של רומן צדדי ומה הפלא שהוא נראה קצת אפור בהשוואה הזו? אבל שאלת את עצמך מה היה קורה למאהב הרומנטי אילו לא היה נשאר בגדר מאהב אלא נגרר אל חיי השיגרה ביחד איתך? אהבה צריכה השקעה וטיפוח יכול להיות שבעלך לא יודע לעשות את זה יכול להיות שגם את צריכה ללמוד דבר או שניים אין לי שום כוונה להיות השופט ביניכם אבל בכל מקרה הייתי חזור שוב על ההצעה הכל כך נדושה נסו טיפול זוגי למדו שוב לחזר לבו את האהבה לא חבל סתם כך לזרוק 25 שנה?

אטיוד5

Active member
גם לך וגם למגיבה הקודמת ...

שניכם מזכירים חיזור בנשימה אחת עם אהבה. ואני אוהב לאהוב ושונא מחזר. חיזור משול אצלי לכרכורי תוכי באביב. קיפצוצים מלאכותיים, הפגנת קיבורת זרוע. ואני לא תוכי באביב. דימיתי שמותר הבן-אדם לפחות בעיניין הזה. לאהוב - כן. לחזר - לא. ושלא יובן לא נכון: תשומת לב, דאגה, תמיכה, חיבוק - כן. חיזור - לא.

russo1

New member
צר לי יקירי

אבל אתה טועה חיזור זה להגיד לה אני אוהב אותך למרות שאתה בטוח שהיא יודעת חיזור זה להביא לה פרחים למרות שיש לכם הרבה בגינה חיזור זה להתקשר אליה באמצע היום סתם כי התגעגת ולא בגלל שבאמת יש לך מה להגיד זו לא אהבה זה מלאכותי זה מכוון ואם לא עשית את זה זה לא אומר שאתה לא אוהב אותה באמת מכל הלב אבל זה מה שמכניס טעם לאהבה שנותן לה להרגיש שעדיין אתה אוהב אותה שמחזיר לכם את תחושת הנעורים את ההרגשה ששום דבר לא מובן מאליו שבשביל הלב שלה שווה לך להלחם זו לא האהבה זה רק הקישוט שלה אבל תודה שהרבה נעים כשחוץ מן האפור הסטנדרטי יש פה ושם גם קצת קישוטים

צר לי יקירי גם..כולם פה יקירים היום

אני ממש ממש לא חושבת כמוך. לא אוהבת קשוטים מלאכותיים שונאת פרחים מפלסטיק וצלחות לשמוש חד פעמי. רק אמת אני רוצה. ואם האמת שלו-שהוא אוהב אותי שיגיד אותה בדרכו שיראה אותה בדרכו שיריח אותה בדרכו שיאיר אותה בדרכו. ואני מקבלת את האהבה שלו, כמו שהיא,כמו שהוא. לא עם נוצות הכי צבעוניות של טווס יפיפה אלא ,כמו דרורים או יונים, אמיתית, אפורה, לא מזוייפת, לא מאולצת ,לא מקושטת. איזה מזל שאני ואתה לא נשואים,הא?

russo1

New member
מזל גדול כנראה

בעלה של אורמור לעומת זאת היה כנראה המועמד הטבעי בשבילך מה שלא טוב לאחת מתאים כמו כפפה לאחרת

viviti

New member
להתקשר באמצע היום זה מלאכותי?

זה מכוון? לא הייתי רוצה אהבה כזאת..... שצריך לתכנן אותה.... או שלא הבנתי אותך נכון......

אורמור

New member
זו דאגה ואחריות זו לא אהבה

וגם אם כל ה-"יכול להיות ש..." נכונים שורה תחתונה, לא מרגישה אהובה לא עטופה, ולא מכורבלת בין זיקוקים לרוך עוטף יש ים לא הפרזתי בציפיות. בטח שחבל, השאלה אם לא חבל יותר לזרוק פתח תקווה לעתיד אבל גם לי עוד אין תשובה ממש . <כן גם הפכפכה ומתנדנדת> אור

viviti

New member
העתיד מטבעו.....

אינו צפוי....... כך שכל צעד שתעשי - או שלא תעשי...... יפתח אינסוף (כמעט) אפשרויות עתידיות....... שמן הסתם רק אחת תתקיים..... החיים הם הימור רגע רגע... שעה שעה..... כל צעד שאנחנו עושים קובע משהו בעתיד שלנו......

נפש הים

New member
המוטו שלי:

במקום בו לא טוב לך, אל תישארי.-אבל רק את יודעת להבחין אם ניתן לשפר במערכת היחסים הזאת. כמו כן, רק את יודעת עד כמה ניתן לשפר ואם זה שווה. אם זה לא מאמץ שיתיש אותך ולא יניב פירותיו- מדבריך אני נוטה להאמין שניסית לעורר, שאת די יודעת מה את רוצה ולאן פנייך מועדות. אני לא מאמינה שאהבה נולדת מחדש. או שהיא קיימת- או שלא. אם היא קיימת ולו במעט, אז יש מה לעורר. אם אין- אז אין- ולא יהיה. לא ממש מכירה את הרקע שלך, על מנת לבוא ולייעץ לך- המעט שהספקתי להכיר ממך, גורם לי לחשוב שהתשובות קיימות בתוכך. מה שלא תבחרי- תמיד תיזכרי שכולנו ביקום הזה תרים אחר האושר שלנו. מצאי את את שלך.- בהצלחה-.

גם לי היה "נכה" משלי....

כשמתאהבים במישהו ומגלים או יודעים מבעוד מועד שהלז סובל מבעיה פיזית כלשהי-זה לא מה שימנע מאיתנו לחדול מלאהוב ולהמשיך להיות שם! אך כשהנכות היא רגשית ומתגלה רק לאחר פרק זמן-הפרובלמה הופכת לקשה/רצינית/ומכאיבה יותר-ולעיתים אף חסרת טיפול. גם אני הייתי נשואה לאדם בעל נכות רגשית-ותתפלאי אור את ההגדרה לא אני נתתי אלא איש מקצוע. כל השנים הייתי בטוחה שמשהו בי לא בסדר, שאיפה שהוא בדרך טעיתי... הנורות האדומות המדוברות דלקו תמיד-אבל בחרתי להתעלם מהם-המוטו שלי היה:יש בי אהבה-והיא תנצח!!! רק שהאהבה האדירה שלי ניצחה אותי לבסוף.... אליך לפחות מתקשר להביע דאגה, אליי היה מתקשר בפירוש בשאלה:"מתי תגיעי לחמם לי אוכל"? לך אמר שהוא אוהב(גם באם הטלת ספק) לי כתגובה לשאלתי:"אתה אוהב אותי?"-התשובה שהיתה:"אני איתך, לא?" כששאלתי: "למה אף פעם לא הפתעת אותי-פרח קטן יעשה את העבודה נפלא"-בתגובה:"למה איזה חג היום-ולא סיפרו לי".... לטיפול זוגי האיש המיושן שלי סירב ללכת:"שאני אשלם לאנשים בשביל שיגידו לי שאני פסיכי????" אז הלכתי לבדי! נתנו לי "טיפים" קטנים כיצד להנחות את האיש-אף קיבלתי הסבר מדויק שלאיש שלי יש בעיה, וייתכן שהיא באה מאופן גידולו/חינוכו בבית הוריו-הקביעה הסופית היתה:זה לא שהוא לא אוהב אותך-הוא לא יודע איך לאהוב... החלטתי לקחת על עצמי את תפקיד המטפלת/המשקמת! ליטפתי וחיבקתי והראתי מה עושה אותי מאושרת. "הטפתי מוסר" על דפוסי התנהגות תקינים וטרביאליים של בינו לבינה,אף הכנתי רשימה על הכתב:"דברים שעושים טוב לפרח"(בעצת היועץ),הלכנו לחנות פרחים ובקול מתחנחן משהו ביקשתי פרח אחד אדום-האיש קנה-צחוקי הגיע למרחקים הקצנתי התרגשותי רק בשביל שיידע-מה פרח אחד יכול לעשות לאישה????!! ואז למחרת האיש שלי חזר לסורו-אני זוכרת שפעם ראינו ביחד את הסרט-לישון עם אוייב-מבטינו נפגשו-המילים היו מיותרות-הוא ידע! הבטיח לאהוב, הבטיח לשפר-עד שחטף את הקריזה הבאה.... היום אני אחרי אור, עדיין בתהליך שיקום, עדיין מתקשה לקבל אהבה, מפחדת כל הזמן שייגמר, מפחדת כל הזמן לאכזב-אוהבת כל כך בעוצמות אדירות ומנסה לקבל את בן הזוג החדש בזרועות פתוחות והוא מקסים והוא אמיתי והוא אוהב-אוהב אותי! ואני עדיין מאמינה שיש בי אהבה-והיא תנצח!!! אורי-מגיע לך יותר-מגיע לי יותר נכות רגשית-היא ללא תרופה!!!

כל אדם והאהבה שלו

כל אדם ואהבה שהוא יודע להעניק אור, זה מה שיש לך בבית ללמד אותו לא ניתן (מנסיון אישי) ככה הוא וזהו. יתכן והוא אוהב אותך עד מעל אוזניו אך אינו יודע לבטא זאת זה מה יש. את צריכה לעשות חושבים זה טוב לך? עם זה את יכולה לחיות? לפעמים זוגיות טובה ללא אהבה מופגנת טובה מזוגיות לא טובה (אין הבנה עם האישה) עם אהבה מושלמת. דרך צלחה

האלי

New member
נכות רגשית

יש דבר כזה ויתכן מאד שהאיש שאיתך גם סובל ממנה. ואם תשאלי אותי לא נראה לי גם שזה הולך להשתנות. אוףף, עצוב מה שאני כותב. אבל את צריכה להבין אור, זה לא שאין לו רגשות, רק שחינכו אותו לסגור אותם כל כך עמוק בתוכו. ולא להפגין רגשות, עד שהוא לא יודע איך... ועכשיו, מכיוון שהוא כלכך מנותק מהרגשות שלו הוא מפחד אפילו לנסות להתחבר אליהם. אז כנראה שזה מה יש. יש לך אוצר בבית, אבל האוצר סגור בכספת ולאף אחד אין את המפתח... מעצבן! שלך, האלי.

מחזיר אהבות אבודות

שם של ספר , מקסים. אבל מקצוע שלא מביא פרנסה בצידו. כי אי אפשר מין המסתבר להחזיר אהבות אבודות. כשסבתא שלי הייתה ילדה, אף אחד לא דיבר איתה על אהבה. התחתנה עם האיש המתאים, הנכון, ההולם וככה גידלו ילדים,עבדו, חיו, לפעמים יצאו לרקוד, לבית קפה,ולטיול על שפת הים. כשקיבל העלאה במשכורת, קנו פטיפון הבייתה, וכשהילד התקבל לעבודה עם קביעות, זו הייתה שמחה גדולה. אלו היו החיים, אלו היו השמחות ואלו היו הרצונות המצומצמים. כשסבתא שלי הייתה קשישה, שאלתי אותה פעם, אם היא מאושרת, היא אמרה לי בכנות של קשישים,עכשיו כבר לא. אבל פעם הייתי מאושרת. שאלתי, ממה ואיך, והיא ענתה שהיה לה בעל טוב, מפרנס, תרבותי, נותן לה כבוד,ושותף שלה לחינוך הילדים. ואני בתמימות של בת עשרים, שאלתי אותה-אם הייתה בניהם אהבה? והיא ענתה: "מי מדבר על אהבה? היה לנו כבוד,דאגנו אחד לשני, ולמדנו לחיות ביחד,הוא עם העציצים שלי ואני עם המקטרת שלו, זו משמעותה של זוגיות" ואנחנו היום, מחפשים שלמות, הגשמה עצמית, מימוש, אהבה, כל החיים במרדף אחרי הלא מושג אחרי ה"דבר האחר" הדבר החסר החור הקטן שבבטן. אז אולי אולי להשלים עם העובדה שזה האיש, אלו יכולותיו, זהו אופיו ומיזגו ואת לא אחראית לתיקונו (ובטח לא של העולם כולו,תראי את אטלס,איך הוא נראה כיום). אל תעשי לעצמך "שחזור" של ההסטוריה, כי אולי הזוגיות לא הייתה שגויה מראש, רק שאת צמחת לכיוון אחד והוא לאחר, ואז הזוגיות "רעיונית באה אל קיצה". היא הייתה נכונה לך ולו,אז לפני 23 שנה, ואולי גם לפני 20 ו15. אבל היא לא נכונה לך כיום. גם אם היא ממשיכה להיות נכונה לו. ואת צריכה לבחור דרך,למרות שמשתמע ממה שכתבת שבחרת כבר, והדרך היא שלך,ואת לא יכולה לשאת אותו על כתפייך, ובטח שלא לתקן את כל העולם(תראי את אטלס המסכן). את יכולה רק ואך לדאוג לאורמור. קודם כל אדם בתוך עצמו הוא גר.

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ואני דווקא חושבת

שאורמור - למעשה דואגת לאורמור,,,, היא מחפשת את החום עבור אורמור. מחפשת את הפינוק עבור אורמור. מחפשת את ההתכרבלות עבור אורמור. מחפשת את הריגושים עבור אורמור. מחפשת את האהבה החמה, העוטפת, המוחשית, המתנגנת והמענגת (נפשית) - רק עבור אורמור. לא נראה לי מדבריה שהיא מנסה "לתקן את המעוות" כי לבעלה לא טוב עם זה, או כי בעלה סובל מחסכים,,,, תאמינו לי שהוא אפילו לא יודע מה אין לו, אין לו שמץ של מושג איזה חוויות ריגשיות הוא מפסיד,,,, ונכון שכאשר חסר לנו בבית סוכר לעוגה, אין לנו בעיה להלוות מהשכנה קילו סוכר, אבל תודו שהיה עדיף לו היתה לנו חבילת סוכר "רזרבה" במזווה, אותה דאגנו לרכוש מבעוד מועד,,,, הבעיה היא שמתכונים לעוגות משתנים מדי פעם, משתפרים ומכילים יותר קלוריות,,,,,

אורמור

New member
נכון עיניים..זה כל מה שביקשתי,

זה הרבה? לא ביקשתי ניצוצות ואקסטזה רק פינה להתכרבל בסוף יום מיגע רק שקע להתחבר אליו לטעינה, לאחר התרוקנות ואם זה לא שם? מה כן? מה מזכה את תגובותיו בשם התואר -אהבה

למעלה