איזו כתבה...

יפעת*

New member
איזו כתבה...

קראתי את הכתבה של גפי אמיר (נדמה לי שב"העיר") על OA הכתבה דיברה על נהירה למפגשי אכלנים כפייתיים כטרנד חדש. הכתבת הציגה טון די מזלזל בכתיבתה, אולם במקרה הזה הייתי חייבת להסכים איתה, אם אכן העמידה את הדברים באור הנכון, מה שעושים שם הוא החלפת התמכרות בהתמכרות, חוסר לקיחת אחריות (אין מה לעשות אני חולה). הרעבה עצמית תוך נפילות חוזרות ונשנות, ודריכה בתוך מעגל של מניעה כל הזמן. מותר לאכול שלוש ארוחות מדודות ביום, אסור באיסור חמור לאכול פחממות, כיוון שזה הגורם לאכילה הכפייתית, 3 פעמים ביום לפחות להתקשר למאמן האישי שאמור לתמוך (בהתנדבות).... מה שנוצר הוא התעסקות כפייתית עם אוכל, או בעצם עם מניעה של אוכל שיחות אין סופיות על ה"מחלה" וכו.... אני לא מתיימרת לדעת מי הוא אכלן כפייתי, אבל אני יודעת שהיו לי תקופות שלמות שחייתי במקרר. לא הלכתי לOA, ואני לא נמנעת משום דבר, ובכל זאת, אוכל כבר אינו משחק תפקיד בחיים שלי. השאלה שלי היא, האם לומר לאדם, שפחממות גורמות לו לאכול בלי סוף, הפיכת חייו לצום, מניעה, וסדנאות בילתי פוסקות, החלטה מחושבת שהוא לא אשם (איפה בדיוק האשמה? אולי היא הגורם ולא התוצאה?) והוא נולד כך (האם נעשות בדיקות פזיולוגיות לכל האנשים שם? אני הבנתי, שלא). האם אין זו התעלמות מאחריותו של אדם לקחת את חייו בידיו, להחליט מה טוב או רע בשביל עצמו, ולחיות את חייו בהתאם? האם אנשים המכנים את עצמם אכלנים כפייתיים וכופים על עצמם התעסקות אין סופית עם מזון (מעבר למניעה של אוכל צריך לשקול ולמדוד כל דבר שאוכלים, מתוך מה שמותר לאכול) היא עצמה אכילה כפייתית בצורה הפוכה? ומתי כבר יבוא שלום לשמנים ויפסיקו לחפש בכל פינה איך להכניס אותם לנישה כזו או אחרת? אגב ארה"ב הכריזה על מלחמה בהשמנה עקב תמותה גבוהה ממחלות הנגרמות עקב השמנה (מעניין אם הם בדקו את המצב הרגשי של החולים, כבר הוכח שמצב רגשי משפיע על איכות הבריאות הפיזית) מעניין מה הולך לקרות שם.

קסם בת 36

New member
יפעת יקירתי

אני הייתי ב OA במשך 18 חודשים וחשבתי שבסוף מישהי או מישהוא יגידו את הדבר שיקח אותי לעולם ההרזיה הנחשק ובאמת לאחר 18 חודשים סיפרה מישהיא שהיא מרצה בכירה באונברסיטאות בארץ אחת הדמויות שמאד הערכתי ברמה האישיותית. שהיא נמצאת כבר 16 שנים בתוכנית כך קוראים לזה וכשהיא כל הזמן מוצאת סיבות למה לא להמנע מאוכל הרי קוראים שם להתמודדות עם בעיות אכילה המנעות בקיצור אם היא עומדת מול עוגת קצפת לדוגמא או סנדויץ או פסטה טובה (אפרופו פחמימות) בשאלה האם לאכול או לא אז היא אומרת לעצמה לאכול או לא איזה 30 פעם ובסוף תמיד היא מחליטה שהיא חיה כאן ועכשיו ועצוב לה או סתם מתחשק לה או כל מיני סיבות יותר טובות מלמה לא לאכול ובסוף היא אוכלת וכך כמובן עם כל סוגי המזון והשאלות בעיניינם. באותו יום החלטתי שזה לא המקום בשבילי ובאמת במשך ה-18 חודשים עליתי שם 18 קילו ה OA הזה גרם לי לתיסכול ראיתי אנשים בוכים ממש בכי היסטרי כי הם בילמסו על חסה אלוהים חשבתי לעצמי שיגידו תודה שלא בילמסו על טורט קצפת שלמה למה לבכות הרי "נמנעת" מאכילת דברים שהיו להם השלכות היסטריות למשקל לא? בקיצור זה לא עשה עימי חסד אך אני חייבת לומר שיש אנשים שממש עשו חייל שם לא לכל אחד זה מתאים. ובעניין הטרנד בטח יגיעו לשם רזות מהסיפור של עופר בנות 14 אנורקסית שרוצות לרדת במשקל כי אלוהים יודע למה
ואנחנו השמינים באמת נקים אגודה חדשה
איפה כדאי למה וכמה
שבת קסומה לך מתוקה

יפעת*

New member
קסם

אני שמחה שניסית והבנת שזה לא בשבילך. ואני שמחה בשביל האנשים שמצליחים שם, ושזה אכן עוזר להם. אני מסכימה שכל אחד צריך למצוא את דרכו. ואכן מגיעים לשם גם אנשים רזים (לפי הכתבה). ובכל זאת הפריע לי הרעיון של לומר לאנשים שהם אוכלים הרבה בגלל שהם נולדו עם מחלה. אבל שוב, הצדק איתך, כל אחד לוקח אחריות למעשיו ולמקום שהוא נמצא בו

גילה37

New member
יפעת היקרה

אני הייתי בקובצת הOA במשך מס´ שנים ואני בהחלט מזדהה עם מה שכתבת,חברים שלי טובים שניסו לגרור אותי לשם כדי לשפר מעט את התובנה בנושא התזונה שלי , לא הבינו למה אני "היחידה" שלא מוצאת את עצמי שם, אני אחרי היותי בקבוצה עליתי במשקל, קיבלתי לגיטימציה שמותר לאכול ושאני חולה וזה בסדר , וכל מה שעשינו היה להתמקד סביב האוכל ,רציתי בכל מאודי להתחבר לנישה שלהם אבל ללא הצלחה , יש שם המון אנשים עם המון בעיות ךלמשל בזוגיות והכל מושלך על האוכל וזה בסדר אם מרגישים עם זה טוב , אבל לי לא היה מה לעשות שם למרות הרצון העז שלי להיות שם... אבל אני לא שוללת זאת על הסף כי הקבוצה הזו עזרה להמון אנשים שהיו כאילו"מנודים" מהחברה עקב המשקל, אנשים מצאו שם חברים שותפים לבעייתם וכו´ , גם אני לקחתי משם כמה דברים כמו את תפילת השלווה שלהם , כמו את המשפטים של רק היום וכתבתי אותם כאן באחת הפעמים ,, שלכם גילה

יפעת*

New member
אני מניחה

שדי הזדעזעתי מהכתבה, והצאתי את זה כאן על הדף. אני בכלל לא שוללת כל דבר שעוזר למישהו למצוא את הנישה שלו בחיים, את המקום שלו. קשה לי עם חוסר לקיחת האחריות שהקבוצה תומכת בה, בניגוד לאלכוהוליסטים או נרקומנים שאכן חולים ויהיו חולים כל חייהם, וכן לוקחים אחריות על חייהם בגמילה.

ב ר נ ד ה

New member
יפעת יקירתי...

לא התנסיתי בסדנאות של OA כי לא אהבתי את השיטה ואת הדרך, אך כפי שאמרת יש אנשים שהשיטה הזו היטיבה איתם ועזרה להם (מעניין מה תראה הסטטיסטיקה במעקב לטווח הארוך...) לשאלתך, השלום לשמנים לא נראה באופק. כל עוד התעשייה בתחום פורחת ומשגשגת למה שמישהו ירצה להפסיק עם זה? אגב, בניגוד לנתוני התמותה מהשמנה, את נתוני התמותה מאנורקסיה ומבולימיה מסתירים, כדי שלא יפריעו למלחמה בשומן. ובכל זאת, נמשיך לקוות ולייחל לשינוי.
ברנדה

למעלה