איזו כח שכנעו

בחילה עמוקה

בבקשה בפעם הבאה שאתה מפרסם דבר כזה נא להוסיף כתובית לא לבעלי לב חלש ולא לאנשים בעלי נטיות לכאבי ראש. מה הוא חש האיש הזה? מה חשים הסהרורים שלו? מה חש שרגא שנאלץ להראות לי את זה?

בחילה עמוקה וסלידה

דאמט אני יושבת(יושבת כמטאפורה.כמובן שאני עומדת הולכת רצה ובאה) בעבודה והקטע הגזעני והפוגעני הזה רץ לי בראש. דוחה כל כך. לא יודעת למה אבל זה פשוט פגע בי הדבר הזה. לא פגע במובן שהעליב. אולי בעצם כן.זה פוגע ומעליב אותי אישית שחונכתי להערצה סגידה וראיה באיש הזה חזות הכל מודל לכל דבר ואילן גדול להיתלות בו. מבחיל אותי לחשוב ולדעת שעוד המונים עדין נוהים אחריו, ומה שאני רואה כגנותו הם רואים כשבחו ועוד הנהגה לדבוק בה. חבל שראיתי את זה.

משהו שאהבתי.......כנסו

הכפר העולמי אחד ממכוני המחקר בעולם פרסם את החישוב המעניין הבא אם נצמצם את כל אוכלוסיית העולם לכפר של 100 איש ונשמור על כל הפרופורציות, ככה תיראה אוכלוסיית הכפר: - 57 אסיאתים - 21 אירופים - 14 אמריקאים (מצפון ומדרום) - 8 אפריקאים - 52 נשים - 48 גברים - 70 לא לבנים - 30 לבנים - 89 הטרוסקסואלים - 11 הומוסקסואלים - 6 אנשים יהיו בעלי 59% מהעושר העולמי וכולם יהיו מארה"ב - אצל 80 איש רמת המחיה תהיה ירודה - 70 איש לא יידעו קרוא וכתוב - 50 היו רעבים - 1 ימות - 2 ייוולדו - ל-1 יהיה מחשב - 1 (רק אחד) יהיה בעל השכלה גבוהה אם נסתכל על העולם מתוך נקודת מבט זו, יהיה ברור שהעולם זקוק לסולידריות, הבנה, סבלנות וסובלנות. אם הבוקר התעוררת בריא, אתה מאושר יותר ממיליון איש, שלא יעברו את השבוע הקרוב אם אף פעם לא חיית במלחמה, לא היית בכלא ולא עברת רעב אתה מאושר יותר מ-500 מיליון אנשים בעולם. אם יש לך אוכל במקרר, אתה לבוש, יש לך גג מעל הראש ומיטה, אתה עשיר יותר מ-75% אוכלוסיית העולם. אם יש לך חשבון בנק וכסף בארנק אתה שייך ל-8% האנשים האמידים בעולם. אם אתה קורא את הטקסט הזה אתה מבורך פעמיים, כי: 1. מישהו חשב עליך 2. אתה שייך ל-2 מיליארד אנשים שיודעים לקרוא ו... יש לך מחשב. מישהו אמר פעם: "... תעבוד, כאילו אתה לא זקוק לכסף, אהוב, כאילו אף אחד לא הכאיב לך אף פעם, תרקוד, כאילו אף אחד לא מסתכל, תשיר, כאילו אף אחד לא שומע, תחייה, כאילו גן העדן כבר כאן." שלח את העמוד הזה לכל מי שאתה קורא לו חבר. אם לא תשלח את זה הלאה... לא יקרה לך כלום ; אם תשלח... מישהו יחייך.

סלסרו

New member
מנצלש: שנת תרפפו - תגלית מדהימה

תרפפ"ו. אותה שנה מסתורית שנמצאת איפה שהוא בין "פעם" לבין "פעם ממש מזמן". האמנם? האם מישהו באמת ישב פעם וחישב מתי הייתה שנת תרפפ"ו? מסופקני. לפיכך, התחלתי לחשב מתי הייתה שנת תרפפ"ו. היום אנחנו בשנת 2006, שנת תשס"ו. איך הופכים משנה עברית לשנה לועזית? מחשבים בגימטריה את הערך של השנה העברית ומוסיפים 1240: תשס"ו=(ת=400)+(ש=300)+(ס=60)+(ו=6)= סה"כ 766. נוסיף 1240 = שנת 2006 לספירה. עכשיו, שימו לב לתגלית המאה: תרפפ"ו= (ת=400)+(ר=200)+(פ=80)+(פ=80)+(ו=6)= 766. נוסיף 1240 = שנת 2006 לספירה (!). המסקנה: במשך שנים הטעו אותנו. תרפפ"ו זה לא אז, זה היום!!! (מהמייל..)

אליזד

New member
והנה מקור הביטוי :

סלסרו. מקור הביטוי הוא בספרדית - או לייתק דיוק בלדינו: "טֵרה פאפו" או אם נדייק "טיֵירה די מי פאפו" שזה אומר בעברית: מהארץ של אבא שלי, כלומר מהזמן שאבא שלי עוד היה מודרני. זה אחד מהשיבושים החביבים שנכנסו מספרדים הירושלמים לשפה העברית. הישראלים לא בדיוק הבינו מה קורה והפכו את זה בהתחלה לטֵרָה-פַאפוּ, ואחר כך ל "תַרַפַפו" שהפכה לה כך, במחי שיבוש לשוני חביב, לשנה עתיקה וישנה מאד.. (-:

אליזד

New member
לא ברור לי למה אתם מתעקשים

בחיי. זו התעקשות מיותרת. זה בסך הכל שיבוש של מילה - וכמובן שלא אני גיליתי את זה כי אם רוביק רוזנטל בפינתו "הזירה הלשונית". זה שיבוש של מילה בספרדית ואין טעם לכל הדיון הזה - אלא אם כן כמובן אתם נהנים ממנו.

boten d

New member
האמת ....

יש איזה אחד מוזר ששם פעם לב...

אומי5

New member
וכמו שאני מכיר את היצור הזה....

הוא בטח עלה על זה לבד.....

סלסרו

New member
מרתק (ומגעיל) לראות את זה היום

לאחרי כ"כ הרבה שנים. אני זוכר כשזה קרה, אבל לא זכרתי את הקטע בו הרבי אומר לנוצרי שהוא חולה וחולה עוד יותר בגלל שהוא לא מודע למחלתו הנוראית. שימו לב לטריק הפסיכולוגי שהרבי מנסה להפעיל על הבנאדם (כפי הנראה, ללא הצלחה). המישור הזהותי הוא אחד המישורים העמוקים ביותר בנפש האדם. איך שאנחנו רואים את עצמנו משפיע על כל פרט בחיינו. אם נדמיין את נפש האדם כפרמידה, בה מישור המעשים נמצא בתחתית הפרמידה, מישור הזהות האישי יהיה בקודקוד (או קרוב מאד מאד לקודקוד), כך ששינוי קל בזהות האישית יכול להשפיע רבות על המישור המעשי. {נקודה חשובה מאד מאד!} הרבי, במקום לשכנע את הנוצרי, מיד תוקף אותו במישור הזהותי ומנסה ליצור דיסונסס בין הזהות היהודית למעשיו כנוצרי. השפעה על המישור הזהותי (בניגוד למחב"תים אחרים שמנסים להשפיע במישור האמוציונלי ו/או האינטלקטואלי) זו אחת השיטות הקלאסיות של הרבי שליט"א זיע"א, ולכן מיד הוא פנה לנוצרי ודיבר על זהותו כיהודי. רק שהרבי לא השכיל להבין שאצל הנוצרי הזה אין כל דיסונסס בין זהותו כיהודי לבין מעשיו כנוצרי. הוא אומר בפה מלא שהוא יהודי וקשור לעם היהודי ו -זו אות המפתח כאן, כלומר הוא לא אומר "אבל" אלא "ו"- הוא גם נוצרי ומאמין במשיח, רק לא המשיח החבדניק אלא קודמו..

מתלבט13

New member
המישור זהותי ויציאה בשאלה

בהקשר לדברי סלסרו על כך שהמישור הזהותי הוא עמוק מאד בנפש האדם (טענה שאני לא בדקתי את נכונותה). איפה נמצא הקטע של הזהות האישית ביציאה בשאלה? לפני, אחרי, באמצע, או..? מישהו חשב על הנושא הזה?

uri80

New member
כשאני שומע חב"דניקים או X-חב"דניקים

מדברים על הרבי מלובביטש, לא משנה משיחיים או לא משיחיים, דתיים או חילונים בהווה - בכל פעם זה נשמע כמו כל כת אופינית אחרת. המנהיג הכריזמטי, תופעות ההערצה הלא ברורות. הזוי כל כך.

למעלה