איזו הרגשה נעימה.

רזאי

New member
איזו הרגשה נעימה.

היום הלכנו למפגש עם המורה של הקטנה כדי לקבל תעודת שליש. שמענו המון דברים טובים, ובסוף היא גם אמרה שהיא ממליצה להגיש אותה למבחני קבלה לתוכנית המחוננים. זה לא באמת ישנה לנו, כי התוכנית מתחילה רק בכיתה ג', ואנחנו כבר לא נהיה כאן .אנחנו גם בטוחים למדי שכשנחזור לארץ, היא לא תעבור את המבחנים לתוכנית המחוננים. העברית שלה לא מספיק טובה, וגם חסר לה ידע כללי בסיסי בנוגע לחגים ותורה. אבל לפחות נדע שהיא מוכשרת לא רק בעינינו

כל זה אחרי שכשהיכנסנו אותה שנה שעברה, כשרק הגענו לקליפורניה ישר לכיתה א'. המורות הרצו לי הרצאות ארוכות על העוול שאני גורמת לילדה, ועל זה שכדאי להעביר אותה לגן חובה. אחרי שלושה חודשים הן כבר לא אמרו כלום. הקפידו לא להגיד גם מילה טובה...
עכשיו זו מחנכת חדשה, דף חדש. נעים לפגוש מורה מפרגנת.

רזאי

New member
אוי, בעלי היה בוועדה הזאת.

לא נראה לי שישאר הרבה כסף אחרי כל הבירוקרטיה...

רזאי

New member
כנראה שאני ממש לא טובה בראיה לרחוק.

אז אפילו עוד לא החלטנו לצאת לשבתון הזה.
מה שבטוח, קשרים יש לנו

רוני810

New member
טוב לשמוע. באמת כיף כשהמורה מפרגנת.

אין מבחני מחוננים מותאמים למי ששהה בחו"ל? אם אין, צריכים להתחיל לעשות כאלה לדעתי.

אם היא לא תעבור את המבחן בארץ כשתחזרו, אולי שווה לערער בכיתה ג' או ד', על סמך זה שרק הגיעה מחו"ל במבחן הקודם, ולעשות מבחן שוב. שנה שנתיים אחרי שתחזרו.

בנוסף - אם היא קוראת ויש לכם ספרים בעברית בשבילה, זה ישפר מאוד את אוצר המילים (הוא חלק מהמבחן).
יש היום ספרים כל כך יפים, ובזול, לילדים ולנוער. וסדרות יפות של ספרים. הרבה יותר מבחר מאשר כשאנחנו היינו ילדים.
קריאה בעברית יכולה לקדם את העברית שלה בדרך כייפית, כך שיהיה לה יותר קל כשתחזרו לארץ.

רזאי

New member
יש מבחנים מותאמים, אבל אני חושבת

שהיא לא תעבור אותם. היא טובה בחשבון, אבל הכישרון העיקרי שלה הוא בשפה. ממה שהבנתי, במבחנים לחוזרים לארץ, שמים אפילו יותר דגש על חשבון.
התחלנו עם קריאה. כשהגענו לכאן לפני שנה, היא עוד לא קראה בעברית. עכשיו התחלנו, וכך שמנו לב לאוצר המילים שנעלם. היא יודעת מה זה עץ, אבל לא זוכרת את המילה אילן.
הדרך לקריאה שוטפת בעברית עדיין ארוכה. היא קראה עכשיו ספר של אפריים סידון על שתי נסיכות תאומות, וזה לקח לה ארבעה ימים של מאמצים מרובים. באנגלית היא בולעת ספרים של 150 עמודים בלי להרגיש.
אנחנו נדאג לה להעשרות בכל מקרה. אני גם לא ממש אוהבת את יום השליפה שיש לנו בב"ש. לא בטוח שהייתי שולחת אותה גם אם היא היתה מתקבלת. את הגדולים העדפתי לשלוח למצטיינים אחה"צ.

לדעתי אפשר

להיבחן באנגלית לילד שלמד בשנת הלימודים הקודמת באנגלית, שווה לבדוק מול אגף למחוננים.

למעלה