איזו אלימות!!

vered4

New member
איזו אלימות!!

בכתבה בynet, תוארו מקרים ממש מזעזעים, וזה ממש לא חדש. הבן שלי, חזר לפני שבוע עם פצע בסנטר בגלל שילד בעט בו והפיל אותו. הסתבר שהילד הציק לבן שלי ולחבר שלו, הבן שלי זרק עליו איזה חתיכת פלסטיק, ההוא חשב שזה קרע לו את המכנסיים ובעט בבן שלי. הבן שלי היה מאוד מופתע שאחרי שריחמתי עליו, אמרתי לו שלאור מה שקורה היום, עדיף, שגם אם מישהו מתגרה בו, שימצא את הדרך לא להכנס לסכסוך. כל המקרים האלה שבגלל שטויות, שולפים סכין או גרוע מזה.

AYELET1

New member
מתלבטת לא מעט איך להגיב

אל תגיב? פעמים רבות כשלא מגיבים להתגרות , הרי זה מגיע לאלימות. תגיב רק כשמכים? ויש הסוברים שהגישה הנכונה היא חוסר תגובה מוחלט. ואז? חשופים בצריח ולא עושים כלום?

מה שאני עשיתי עושה ואעשה כנראה לעד

בענייני אלימות. יש לי לביש מזלי,או למזלם הגדול, ג´מוס ותנין ארוכים וגדולים(וחכמים) אבל נטולי יצר מרביצנות לחלוטין. החל מגן הילדים, כאשר ילד היכה את ג´אמוסי, (היה עדיין אפרוח פלומתי כמובן)- הנ"ל לא חשב אפילו להכות חזרה. כשנשאל על תגובתו המאופקת ענה" הוא חזק בכוח ואני חזק במילים.אז אני הכיתי אותו עם הלשון שלי". בחיי אלוהים, בגיל 4.8 חודשים -זה מה שענה לי. אז גם אותי הוא היכה עם הלשון ושתקתי מאז למדתי לענות,אבל תמיד העוגיות הראשונות נשרפות בתנור. בחטיבת הביניים ראיתי יום אחד שהוא הולך בדרך קצת "עוקפת" מבית הספר. כאשר תהיתי למה ענה לי שבשביל השני יש חבורה של בריונים שהוא לא מתכוון בכלל ליצור את המגע איתם. אמרתי לו"אבל אולי הם לא יציקו לך, ואתה מראש מוותר ונכנע?" אמר לי" אימא,הם חזקים בכוח ואני חזק בשכל" אז שתקתי. מאז על פי המודל שלו, נהגו כל היתר . נמנעים (כמעט בכל מחיר) מעימותים כוחניים. יודעים שכוח מביא רק מאבק נוסף של כוח וכל מיני סיסמאות שאלוהים יודע מאיפה קלטו אותם. עד שהגענו לעכברון חסר השיניים. אין שיניים,אבל יש אגו גברי מפותח. מה זה שההוא ינסה אפילו לקחת ממנו משחק, או יאיים במכות? מסקנה-לא חשוב מה אנחנו מחנכים אותם, דפוסי האישיות שלהם מכתיבים במידה רבה את ההתנהגות. (לא יודעת אם יעמוד במדגם סטטיסטי מייצג כמחקר חברתי).

AYELET1

New member
אני מאמינה שיש מקום לחינוך

גם מנסיון. אין ספק שגם לסביבה יש מקום- למה שמקובל סביבתית. במקום אלים ילדים אלימים ירשו לעצמם יותר , מאשר במקום אחר. לאופי יש גם חלק בכך, ללא ספק, אך זה לא הגורם הבלעדי.

AYELET1

New member
מתלבטת לא מעט איך להגיב

אל תגיב? פעמים רבות כשלא מגיבים להתגרות , הרי זה מגיע לאלימות. תגיב רק כשמכים? ויש הסוברים שהגישה הנכונה היא חוסר תגובה מוחלט. ואז? חשופים בצריח ולא עושים כלום?

AYELET1

New member
וכתבה של

יעל פז-מלמד כאן למרות שכבר דובר בושא כל פעם הוא עולה מחדש, ובצורה מחרידה. מה עושים עם הילדים הללו? איך מגינים על הילדים שלנו?!

גליה12

New member
רוצה לספר לכם סיפור אחר

צעיר בני יחשב, בצדק כילד אלים,הכה כמה פעמים ילדים וכו´ לא- הוא לא ראה את זה בבית... וכן הוא מקבל טיפול פסיכולוגי וכל מה שצריך- ובכל זאת קורים המקרים שהוא מכה- איפה אני עומדת? לא יודעת- -מטלפנת להורים ומתנצלת- מוכנה לקבור את עצמי באדמה- מוכנה שישב בבית לעולם ולא ילך כלל לבית הספר- מוכנה לעשות הכל.. לא מנסה לחפות- לא מוכנה לכסות... מחפשת דרכים לפתרון הבעיה והלוואי והיו.

AYELET1

New member
הורים רבים אינם נוהגים כך

ואף מעודדים אלימות. כל הנכתב כאן זה מנסיון ועם קבלות. אם אחת, לאחר שהסבתי את תשומת ליבה שבנה האלים לא מסתפק במכות, אלא גם זורק אבנים, הודיעה לי שהיא מעודדת את בנה להילחם במקלות ואבנים אם מעליבים אותו (מעליבים, לא פוגעים פיסית...). אנו גרים בסביבה מעורבת- שכונות צפונבוניות בצד שכונות מצוקה וגם שכונה או שתיים ממוצעת... והאלימות רבה, זה מה שהביא אותי לדאוג לכך שהבן הצעיר לא ילמד בביה"ס הקרוב לבית.

vered4

New member
הבעיה שלי היתה אחרת

אני לא מכירה את הבן שלך, אבל אני חוששת מתגובה שהיא מסכנת חיים. כמו לשלןף סכין כי אמרו לך משהו לא נחמד. השאלה האם הבן שלך מודע לזה שילד יכול להגיב כלפיו, בצורה שכיום לא עולה על דעתו.

yalyul

New member
מרביצים לך , תברח

זו רוח הדברים שניסיתי להעביר לכל השלושה שלי מעדיפה ילד "פחדן" חי ושלם מקציצה גאה אבל כמו שאמרה אש"ש כל זה לא עוזר אם בילד ניצני אגו גבריים שלא נופלים מכל רמבו צעיר? צריך לנסות ללמד לנתב את הכעס למקום אחר, וכן מותר להוציא את התסכול בבית...וכמו מנטרה כשהוא חוזר חבול או כואב להזכיר שהבחירה בידו... ונקמה מילולית כואבת הרבה יותר מפיזית...לא מדובר בלהחזיר קללות אלא למשל בזמן שמישהו מתגרה בו לשאול בקול הכי רגוע... "ואם תרביץ לי, תרגיש גבר? חזק? מה?..." ועוד משפטים שהפרעה פיתח לבד...

bimbo.

New member
אז כמה דברים...

1. אני מאמינה באמונה שלמה, שיצר לב האדם טוב או רע מרגע לידתו. ראינו כבר ילדים קטנים שעוד לא שמעו ממצוקה או מפיגועים, מציקים, מכים ונהנים מכאבם של ילדים אחרים. 2. אם יסלקו את האלימים מבית הספר, הם יכולים לתקוף גם ברחוב. בבית הספר ניתן לפחות לעקוב אחריהם ואולי גם לגלות מה הם זוממים. אתם קוראים לזה ריגול? בסדר. זה ריגול. מה זה רע אם רוצים למנוע אלימות?? 3. ישנם פסיכים, שאם מתעלמים ולא מגיבים לדבריהם, הם בטוחים שמזלזלים בהם, ואז זו סיבה נהדרת לתקוף. 4. לא צריך לקרוא להם חיות. החיות אינן מתעללות. הן טורפות לצורך מזון.

למעלה