איזו אכזבה....

איזו אכזבה....../images/Emo10.gif

נפגשנו מטיקה, דוד שלה מואיס ולונה בפסטיבל מספרי סיפורים בגבעתיים שיוחד לסיפורי לדינו- כך היה כתוב שחור על גבי מודעה, הייתי מצפה שהפסטיבל ינוהל בלאדינו...איזו אכזבה מטילדה כהו סרנו קיבלה הוראה מיוסי אלפי מנהל הפסטיבל לנהלו בעברית!!!
אז...היו סיפורים על ג'וחה ועל מלכים וואזירים ונשים ובעלים שלמרות שפה ושם שורבב משפט בלאדינו הרגשת שהפואנטה פוספסה בגלל השפה וחבל... חוצמזה היתה זמרת נהדרת ששרה שירים בלאדינו בליווי נגן גיטרה והכי מרגש היה "לוס בליביקוב קנטאן".... לא סבלנו - אבל התאכזבנו. מועדים לשמחה אה טודוס

מטיקה

New member
פסטיבל מספרי סיפורים-האכזבה ../images/Emo123.gif

אכזבת המאה. הסיפורים מקסימים אבל משום מה נחתה הוראה מלמעלה (מאדון אלפי) לעשות את כל המופע בעיברית. מטילדה כהן סרנו, משה בכר, מרים שטרנפלד וכוכבה היו נהדרים אבל כל סיפור סופר בעיברית, ואם דיברו כמה מילים בלדינו אז מיד תירגמו אותם. התברר שבפעמים הקודמות היו תלונות על כך שאנשים לא הבינו את כל הדברים. נו באמת!!!! האם אצל ליאה קנינג ב"סיפורים בידיש" מספרים הכל בעיברית?? אני לא מתכונת לשתוק ואפילו אולי לבקש את הכסף בחזרה. מה שבטוח שאותי לא יראו שם פעם נוספת.

צר לי שהתאכזבתם אני חושבת שהאירועים

הגדולים מפספסים את המטרה, אני חושבת שהפגישות האינטימיות בערים של הפעילים וכד. הם הענין. אני מסתכלת בטלויזיה על מספרי הסיפורים אחרי שהקלטתי וכך אני חוסכת זמן כשמשהו לא מענין מעבירה מהר. אני חושבת שאם רוצים לחוות יש להגיע לחוגים ללדינו בערים השונות גם אם אין בעירכם. אצלנו ברחובות אין ואני שמחה להגיע לכל חוג שמודיעים לי עליו ולפעמים גם להרצות בנושא רלוונטי שקשור לתרבות הלדינו ולמזון. בדרך כלל ערבים אלה מספקים ומוצלחים.

Sarika

New member
אסתריקה את צודקת. אני רוצה להזכיר

לכל החברים שמנובמבר מתחילה סדרת מפגשים בבית התפוצות הנושא - "מטנג'יר ועד איסטנבול" יהודים ספרדים באגן הים התיכון הרצאות, מצגות, סרטים ומופעים מוסיקליים. (אני נרשמתי). ובדצמבר סדנא לדוברי לאדינו ואוהביה. למעונינים בעוד פרטים - בלוחות של הפורום.

ברוו סריקה זה הכיוון. וגם ישנם סדרו

ת בבר-אילן וגם לימודים מסודרים והשמיים הם הגבול. תהני שריקה אני מתחילה את הדוקטורט שלי בבר-אילן וכבר מתחילה מספר קורסים. ישנן הרבה פעולות שמתאימות לכל רמה,טעם וענין. העקר שתהנו ואולי נפגש בחלק מהם. היום אני עדיין : ווס וו קומר למיגה דל מאויו וממחר אני משחררת אתכם מנוכחותי עד יום ששי בלילה ואז אמשיך סורונארווס. אני נוסעת לאצבע הגליל. יש לנו כנס תזונה וספורט בתל-חי, אם זה מענין אתכם אז אני אתן הרצאה בנושא "עיתוי ארוחות ושתיה בספורט" וכן אציג חלק מסדנה "מסרים של דיאטניות בתקשורת" . אני מקווה שאוכל להסתובב קצת באזור כי ממוארו פור לס ויסטאז אן אסטס פארטס. ואני בשנת הלימודים נמצאת שם כל שבוע ולא יכולה להספיק להנות מהאזור אי סה ארנקה אל קורסון פור לוס פאשרוס, פלורס, ויסטאס אי לשלווה כאי האי.

Sarika

New member
שיהיה לך בהצלחה עם הדוקטורט....

אבל דיר באלק
שלא תזנחי אותנו. תהני משהותך בגליל קרידה.

מזה תזנחי אותנו? את לא מבינה שאני

מחק מקבלת רצפט לאדולן כדי שלא אסבול מקריזזזזזז!!!!

סליחה על השגיאות הדפסתי מהר

דןדה של מטיקה הגיעה ולא דוד.. צ.ל מטילדה כהן סרנו ולא כפי שכתבתי.. וכמובן לוס בליביקוס...

may55

New member
חבללללללללללל מאוד כי כל הכייף

לשמוע בלאדינו מועדים לשמחה קרידוס

מואיס

New member
הזמרת והגיטריסט הם ספרדים ומדברים

רק ספרדית. מאוחר יותר פגשתי אותם במזנון. מאחר והמלצרים לא ידעו ספרדית הם לא הצליחו להבין מה יש בתפריט. עזרתי להם ובסופו של דבר הם הזמינו סופה דה פ'יז'ון , פיצה סין קרנה, אגואה נטורלה(נו יאלאדה) אי קוקה קולה. היא שרה והוא ניגן באופן יוצא מן הכלל

רחילו

New member
מואיס המלצת על סופה דה פיז'ון?

אלנוצ'ה ואן הקאנטאר מיז'ור פורמודו לה סופה

מואיס

New member
בואנה נוצ'ה קרידוס, טורנימוס דל ערב

מספרי הסיפורים. סטוב'ו סימפאטיקו. מוזוטרוס סטוב'ימוס קון קואנטס אמיגס קה נו סב'ן אספניול בואנו. אי האהן ליס פלזייו מונצו. לג'נטה קה סב'יאן אספניול מס מיז'ור סה דספצארון. לס קונסז'ס אי לס שקאס קה מוס קונטרון טיינן אוטרה סב'ור קואנדו סה קונטן אן ספניול לה נוצ'ה קה פסימוס אן חולון קון משה בכר סטוב'ה ב'נטי ב'אזס מס בואנה. אונה קונטזיקה קה מוס קונטו משה בכר אסטה ב'ס און הומברה קון סו מוז'ר סה פוארון הקמינר אן לה לונדריה, לה מוזר סטובה מוי סקרסה נגרה אי פלאייטזה. סה פ'וארון הקמינר אן פייה. אונה אורה דוס אורס טרס אורס, סה אנקנסרון בואנו. לה דישו אל מרידו, ב'אן טוממוס און טקסי פרה טורנר אל הוטל. נו לה דישו לה מוזר אס מוי קארו ב'מוס הטומר אטובוס. בואנו אספררון פור אטובוס. אנפסו אונה לוב'יה סה מוז'רון פ'יסטה לה יאקה. באן טוממוס און טקסי לה ארוגו אל מרידו. נו אס מוי קארו לה אריספונדיו לה מוז'ר. אסטה ב'ס נו לה אסקוצ'ו, אפ'רו און טקסי אי סה אסוב'יירון. אנפסו לה מוז'ר מרמורייאר: "דה קה נו מה אסקוצ'ס, אס מוי קארו, נו טה אמפורטה דה נאדה. מה קיטאטס לה גאנה דל טיול....." אנסינה אונה אורה לה ריאו אל מאויו , לה ביב'יו לה סנגרה אי לה קיטו לה אלמה, דה ישראל סוש ב'וזוטרוס דמנדו אל שופ'ר אן אנגלה? סי לה אריספונדיו אל אומברה, לוקואה, לוקאה סטה דיזיינדו דמנדו לה מוז'ר. סטה דמנדנדו סי סמוס דה ישראל לה דישו אל אומברה. אי יו טמביאן סטו ג'ידיו לה דישו אל שופ'ר, לוקואה לוקאה דמנדו לה מוז'ר. לה קונטו. אי יו מורב'ה אן ישראל, דישו אל שופ'ר. לוקאה לוקאה דמנדו לה מוז'ר, לה דישו. אי דה קה פארטיטס? דמנדו אל מארידו, נו דמנדס לה דישו אל שופר. אנטס קוארנטוס אניוס קונוסי אונה מוז'ר אמה סטוב'ה מוי נגרה פלאיטזה אי סקארסה מה קיטו לה אלמה אי יו מה פ'ואי. לוקאה, לוקאה דישו? דמנדו לה מוז'ר. דישו קה טה קונוסי דה קוארנטוס אניוס לה ארספונדיו אל מרידו.

למעלה