איזו אישה נהדרת...

אולי כך:

אני מצטער שאתה סובל מאותה אהבה חזקה, זאת בוודאי הרגשה מאד קשה ורעה ואני מקווה שאוכל להזדהות אתך. אשמח אם תספר לי עוד על האישה הנפלאה הזאת, מה כל-כך אהבת בה, מה עשית בשבילה, אלו מין רגשות ומחשבות היא יוצרת בך, ואיך אתה מתמודד ומתגבר. אהבה רגש יפה, וכשאינו מתממש עצובים.

The Heretic

New member
אוקי

בהחלט מתסכל שכנראה לא תצליח לקבל תשובה כזאת.
אבל אני מזדהה איתך. רק שביום שמישהו יעודד אותי לדבר על אהבת חיי הכוזבת זה יהיה חמור מאד מבחינה חברית.
זה מרגיש בודד שאף אחד לא מעונין לשמוע אבל כשזה לא אמיתי אין סיבה לאנשים אחרים לעודד את זה וזה מרגיז אותם מבחינה רציונלית. איזה טוב זה יעשה? אנשים גם לא רוצים להכנס לנעליים שלך כי הם לא רוצים להיות במקום שאתה נמצא בו כך שסימפטיה אמיתית תמצא רק בעצמך.

אייני

New member
זאת בדיוק הנקודה.

אם אתה אוהב מישהי באמת ובתמים אתה לא תאבד שליטה ברמה כזאת שהמצב יגיע לצו הרחקה. אתה תעשה את הכל *בשבילה*. לא בשבילך.

לעומת זאת, אם אתה אובססיבי כלפי מישהי - זה בהחלט משהו שתעשה.

ובסופו של דבר, אין מה לעשות - מה שקובע זה לא האמירות שלך. מה שקובע זה המעשים שלך. אתה יכול לדבר עד מחר על זה ש"אני אוהב אותה אהבה עמוקה". מעשיך מדברים בשמך - ומעידים יותר מהכל שאין כאן שום אהבה. רק אובססיה.

לא

יכול לקרות לפעמים שאדם כל-כך אוהב שיעשה טעות ויזיק לאהוב במקום להיטיב לו, ויצטער על זה. אולי זה נדיר, אבל יכול להיות. יש לי אליה רגשות שאני לא יכול להתמודד אתם. אני יודע שאני אוהב אותה. אולי כיוון שזאת הייתה האהבה הכי חשובה בחיי, כל-כך היה לי קשה לקבל את העובדה שהיא לא מתממשת. רציתי לשכנע אותה ולהשפיע עליה. הרגשתי אובדן מכך שהקשר בינינו לא מתממש. אני מוכן לעשות בשבילה המון, ועשיתי בשבילה המון. יהיה לי הרבה יותר טוב אם תאמין לי שאני אוהב אותה ולא כפייתי אליה. אדם יודע מה הוא מרגיש. לולא אהבתי אותה, הייתי נפטר כבר מזמן מהרגש. היא חשובה לי מאד.

יש לי בשורה נחמדה

עכשיו גמרתי לכתוב את הפרק השני בספר שאני מתחיל לכתוב, כל פרק 10 עמודי מחשב. בפרק הראשון הגיבור תינוק, בשני ילד בגן. אני מתכנן 30 פרקים, אולי יהיה לי ספר ענקי.

אייני

New member
יש טעות ויש טעות.

אתה עשית משהו שהוביל לצו הרחקה נגדך. זאת לא "טעות". זאת *מגה* טעות. זה משהו שקורה *רק* באובססיה. לא באהבה, נקודה. הגיע הזמן שתפסיק לוותר לעצמך, תתחיל להכיר בחומרת הדבר של מה שלא יהיה שעשית, ותתמודד עם זה.

אני מבין מצוין שזה חמור

ולכן אני מצטער על זה מאד ולא מתכוון להמשיך בזה, אבל זה לא מפחית מהעובדה שמה שאני מרגיש אליה הוא אהבה אמתית, ואני יודע את זה בבירור וזה מקשה עלי ומעציב אותי בדרך אמתית וחבל שאתה מזלזל בזה ולא מאמין לי. הטרדתי אותה כי הייתי עצוב שהיא לא אוהבת אותי, ולא יכולתי להתמודד עם עוצמת רגשותיי ואיבדתי שליטה על מעשיי. אני רוצה שיעודדו אותי וישתתפו ברגשותיי כלפי אותה אישה ויבינו שאני אוהב אותה. אני לא חש צורך להוכיח מה אני מרגיש, אם מישהו לא מאמין לי הוא מזלזל ברגשותיי כאדם. אני יודע שאסור לי ליצור אתה קשר ולא אצור, אבל אני עצוב מאד שהקשר לא מתממש, אני מתקשה להתגבר על זה, וחשוב לי לקבל יחס רגיש ומעודד לעצב הזה שישפר את הרגשתי. אני נלחם כדי להתגבר על הצער.

אייני

New member
למה? אני בהחלט מאמין לך.

אני מקשיב למקור האמין ביותר שקיים אצלך - מעשיך. ומעשיך מדברים בשמך באופן חד משמעי, ואני בהחלט מאמין למה שהם אומרים.

לא איתי אתה צריך להתווכח, לא אותי אתה צריך לשכנע שאתה מאוהב ולא אובססיבי. את עצמך אתה צריך לשכנע.

ואתה יודע משהו? אני חושב שלראשונה הבנתי סופסוף למה אתה מפרסם את זה שוב ושוב בתפוז, למרות שאתה כבר לא מקבל יותר תגובות של הבנה (ולא שראיתי שקיבלת אי פעם, גם לא בפרסום הקודם). לא אותנו אתה מנסה לשכנע, ולא לנו אתה מנסה להסביר את מצבך. אלא רק לעצמך.

תנחומיי הכנים, ושיהיה בהצלחה. לשקר לעצמך זה אף פעם לא קל.

תשובה

אני לא מאוהב ולא כפייתי, אני אוהב אותה. אני יודע את זה כי אני מרגיש את זה ברור, ואני לא צריך לשכנע את עצמי או מישהו אחר. למרות המעשים, אני אוהב אותה. אתה לא מוכן להתייחס ברצינות לרגשותיי, אתה מזלזל בהם וזה לא נעים לי. לכן אם לא תשנה את גישתך, אבחר להפסיק את השיחה הזאת.

אייני

New member
אם זה לא מעניין אותך

זה לא בעצם אומר שלמעשה אין לך את היכולת לקבוע האם אתה אובססיבי או לא?
הרי אנשים בד"כ לא מסוגלים להעיד על עצמם. קשה להם להתנתק, להסתכל על עצמם, ולהגיד באמת ובתמים את האמת. על אחת כמה וכמה אנשים לא יכולים להעיד על עצמם שהם לא X כאשר הם טוענים שהם לא מעוניינים לדעת מתי אדם נהפך לX.

חשוב על זה קצת.

לא

אני יודע מה אני מרגיש. אני עצוב. אני אוהב אותה מאד. היא חשובה לי. זה משפיע עלי. רגשותיי אמתיים אליה, הצער אמתי, והצורך להתגבר אמתי. זה שיש אנשים שהם אובססיביים לא צריך לעניין אותי.

למעלה