איזור צומת בילו

salo22

New member
איזור צומת בילו

ובעצם גם חצי שעה וטיפלה יותר משם, מחפש רעיונות מעניינים לשבת בבוקר וצהריים, היש שוקים שפתוחים, אולי סופרים מעניינים לסיבוב, חנויות הקשורות לאוכל ? נדמה לי שהזכירו איזו מסעדונת מזרחית טובה באיזור בעבר, אולי משהו לתוך רחובות.. ממש בור ועם הארץ באיזור הזה ומחפש רעיונות איך להעביר חצי יום בסביבה מחר בזמן שאורחינו עסוקים בקניות במקום המפחיד ההוא שנקרא בילו סנטר.

salo22

New member
אגב שאלה נוספת למטיבי האיזור

האם יש בסביבה אטרקציות מעניינות שקשורות אולי לתרבות ובילוי באופן כללי עם אורחים מבוגרים ? כמובן משהו שפתוח בשבת, אולי כיוון של מוזיאון או תערוכה, אולי גם משהו שקשור לפרחים, משתלה מאוד מעניינת וכולי.. אובד עיצות לגמרי או שפשוט יסתפקו בשופינג

חובבי פרחים ייתכן שיהנו במכון ויצמן

לא הייתי בעצמי כבר המון שנים אבל חמיי נסעו לשם פעם אחרי שהסיעו אותנו להוריי בנ"צ.
אפשרות נוספת שאיני יודע האם פעילה בשבת היא גבעת הקיבוצים, סליק/מפעל לייצור תחמושת, מימי המנדט, משוחזר מתחת לאדמה.
לגבי השאלה הראשונה- חצי שעה נסיעה משם ואתה כמעט בתל אביב. באזור הקרוב אין שום דבר שאני חושב עליו, השוק ברמלה סגור בשבת.

salo22

New member
תודה

נראה לי שוויצמן לא יתאים הפעם ובהחלט נראה שהאיזור לא משופע במקומות "תיירותיים" מידי
באמת חבל שהשוק ברמלה סגור, לא יצא לי להיות ששם למיטב זיכרוני..

salo22

New member
יופי של רעיון, תודה !

ודרך הודעה אחרת פה נראה לי שעליתי על המקום שחיפשתי עם האוכל הערבי - פטרה
למרות שההודעה שלילית זכורים לי גם דברים חיוביים יותר ואולי נעשה TA משם בדרך חזרה הביתה.

פעם החומוס היה מצויין

כשהיתה בגבעת ברנר הייתה מצוינת לייעודה (חומוס עם בשר). מאז שעברה לנס ציונה לא ניסינו.

mereng

New member
המלצות באזור -

ארוחת בוקר מקסימה יש בקבוצת שילר, ממש כמה דקות נסיעה מצומת בילו- בית קפה קטן ונחמד, לא מסחרי והאוכל טעים מאוד... לא מצליח הלהזכר בשם (משהו עם מיכל אולי ? קפה מיכל ? ) אבל זה איפה שהיתה המכבסה של הקיבוץ- מקסימום תיכנס ותשאל מישהו, לא תפספס.

אפשר כמובן לטייל בקיבוץ קצת, הוא נעים מאוד.
משתלה נחמדה לכיוון סתריה- "סלונר".

אפשר גם לשוטט ברחובות מזכרת בתיה, מאוד נעים. נדמה לי שהגלריות סגורות בשבת אבל שווה לבדוק.

ממש ממש לא ממליצה על פטרה, בטח שלא שווה נסיעה לנס ציונה.

salo22

New member
תודה, סגורים בשבת

ונשמע שפטרה כבר לא מה שהייתה פעם, אז נוותר.

פטרה

אנחנו אכלנו שם השבוע והיה טעים.
אכלנו חומוס שקדים מצויין. וקבבים טעימים ביותר.
לדעתי ולדעת אמי כדאי להזמין את המנות האלו.
תהנו:)
בטל שחר יש יקב ומתחם חנויות קטן שפתוחים בשבת.
במנזר השתקנים בלטרון לפעמים יש ארועים .

נופשת

New member
מקום מפחיד ומיותר

הצעה שלי, לסיים כמה שיותר מהר ולעוף משם.
(בגבעת ברנר יש צומת ספרים, אני תמיד מתחבאת שם)
אה, יש גם כמה מסעדות בפארק המדע ברחובות.
הכי טוב, להביא ספר מהבית ולחכות לכולם במזגן של הרכב.

אתה מתכוון לפטרה. עברה לנס ציונה.

מבולבלשלם במליץ עליה לאחרונה.

קרוב לצומת בילו, בכניסה משם לרחובות יש את פרסקו. ליד, יש את חנות הבשר והנקניקים של ברג.

salo22

New member
רלוונטי לעתיד

לצערי לא הספקתי להסתובב יותר מידי כי ליוויתי בג'ונגל את האורחים, לפחות הייתה לי אתנחתת אמצע בטיב טעם בראשון.. מה במיקלדתך לגבי האיזור ?

מספר עצות

לגבי אטרקציות:
1) משתלת רגב בבית אלעזרי - משתלה מאוד גדולה ויפה. שווה בעיקר ביקור בזכות אוסף מאוד מרשים של ציפורים אקזוטיות, אוסף של עצי בונסאי ואוסף גדול של קקטוסים. הכניסה כאמור חינם.
2) אם אני לא טועה יש בגדרה יקב (לא זוכר את שמו) ואפשר לתאם ביקור וטעימות של יין.
3) יש בגדרה אזור משוחזר קטן עם גלריות שנעים מאוד להסתובב בו.

לגבי מסעדות:

אין הרבה אבל אם כבר באזור שווה ללכת לרחובות למו ומו. בנוסף שמעתי מחברים על בית קפה מאוד נחמד בגבעת ברנר. יש את המסעדה הרומנית פרסקו (למרות שבשת סיוט להיות שם. מאוד רועש והמוני). אם אתם באזור שווה גם להסתובב במזכרת בתיה. גם שם יש אזור ישן משופץ יפיפה עם בתי קפה.

מחשבות

New member
משתלת רגב היא בכאמת משתלה יפה.

אוהבי הקקטוסים יבואו שם על סיפוקם.

למעלה