איזורי כאבים

arava1111

New member
איזורי כאבים

שלום לכן, עברתי ניתוח לאינדו לפני יותר משנה, אך הרופא לא הצליח להוציא את כול ההדבקיות, בכול אופן הfsh שלי היה אחרי הניתוח כמו 6 , לפני 3 חודשים עלה ל10 ולפני שבועיים ל19.1 . במאי קיבלתי את ההתקפה הראשונה שלי של כאבים משתקים מאז הותקפתי מיספר מצומצם של פעמים . בנוסף לכאב גב תחתון קשים ועייפות וכאב בטן תחתון תמידי נוספו לי כאבי מותניים כמו דקירות חזקות מאוד שלא עוזבות רק אם אקח כדורים שיש בהם קודאין. בעלי חושב שהסימנים מורים על ניתוח נוסף. שכניראה המצב החמיר מאוד ואולי אף פגע בכליות, בקיצור סליחה על המייל הארוך , אני לא יודעת מה לעשות. האם יש כאבים מסויימים שמורים על מקום הפגיעה? האם גם אתן עוברות את כול הכאבים האיומים האלה? [אני מקווה שלא] ולדתיות שמבניכן מה אתן עושות בקשר לטומאה, עניין המיקווה? הרי לי אישית הדימום לא מפסיק כולל חלקים. יש לי אינדו כימעט 4 שנים. ואין לי ילדים.

ברוכה הבאה....../images/Emo140.gif

יש כאן בנות עם כל מיני כאבים שונים ומשונים... לפעמים יותר ולפעמים פחות (זה לא תמיד מעיד על רמת האנדו). גם אצלי לפני 4.5 שנים כשעברתי לפרוסקופיה לא ניקו את כל המוקדים, אצלי, אמר לי הרופא שלא נגע בצד שמאל שלי, כי היה יכול לפגוע לי בפוריות. (מה שנראה לי שקרה לי בצד ימין שלי). אני בד"כ לא סובלת מכאבים מאוד חזקים (יחסית למה שאני קוראת כאן) אבל לא פעם ולא פעמיים היו לי התקפים חזקים מאוד, אף פעם זה לא משהו קבוע, גם אצלי לפעמים זה הכאבי גב, לפעמים בטן ובעיקר רגל ימין. וכן! יש קשר בין מוקדי האנדו לאיזור הכאבים, הרבה מאוד פעמים (שוב, אצלי זה לא בכל מחזור) יש לי כאבים בזמן מתן שתן ואכן ידוע שהיה לי מוקד אנדו (שכנראה חזר) בשלפוחית, כשיש כאבים בגב תחתון/אגן, מוקדי האנדו נמצאים שם. וכו'. לגבי עייפות, לא יודעת אם זה קשור, כיוון שאני לא הולכת לישון מוקדם וקמה מאוד מוקדם, אז אני לא יודעת לקשר לעייפות עם האנדו או לחוסר שעות שינה. לגבי טומאה ומקווה....אני לא דתייה (ובגלל שבעלי כן, אני אכן הולכת למקווה) בגלל האנדו, הכתמים/דם ישן שממשיך אצלי עוד ועוד, קשה לי לספור את ה"7 נקיים", זה שיגע אותי מאוד והחלטתי (בעלי הסכים איתי, מזל שהוא הגבר
) שאני סופרת 14 יום והולכת למקווה (כמובן שביום המקווה כבר "נקי" אצלי, רק שלא תמיד "7 נקיים", אלא לפעמים "3-4 נקייים". פשוט זה קשה לשמור אחרת. מצטערת שזאת לא התשובה שבטח רצית לשמוע.

arava1111

New member
לשמחה על התמיכה

תודה רבה על המייל שלך, עדיין לא קיבלתי שום תשובה על השאלות מבנות דתיות, לצערי הרב, לא נורא אמשיך לקרוא ואולי אקבל תשובות בהמשך. שבת שלום ומבורך

liatsw1

New member
מקווה

בס"ד יקירתי, צר לי לשמוע על הכאבים. האם את מטופלת בתל השומר? אם לא - ממליצה בחום לגשת ולהיות במעקב. גם בעית הכתמים והדימומים אמורה להפתר אם לא באופן מלא אז חלקית. לגבי שאלתך על המקווה. לצערי - אינני מסכימה עם שמחה על התמיכה - הלכה זו הלכה ואם את מאמינה ודתיה, אז אי אפשר לעשות מה שאת רוצה וחושבת, האיסור של טומאה הוא חמור מאוד ביהדות ויש לשמור ולהקפיד עפ"י ההלכה. ואם את מדממת או עם כתמים אין מה לעשות אלא לשמור. אולם, אני ממליצה בחום להיות בקשר עם רב שמכיר את הבעיה שלכם ואת הבעיה שלך (את המחלה). לא תמיד מדובר בלהטמא ובכל דבר יש לפנות לרב שהוא המומחה. לעיתים הרב מתיר ולעיתים לא, תלוי במקרה. לכן חשוב להיות בקשר עם רב פוסק דמים (כי לא כל גם מה שנראה לנו מטמא אכן מטמא). מנסיוני (8 שנים ללא ילדים וסובלת מאנדו'), חשוב להיות מטופלת ותחת דיכוי של גלולות רצוף או זריקות דקהפפטיל ואז יש הרבה פחות דימומים ואפשר בהחלט לחיות עם המחלה ועם נושא טהרת המשפחה. לי בכל אופן יש רב שמלווה אותי כבר שנים. אבל על ההלכה אינני עוברת בשום פנים ואופן גם אם היו תקופות ארוכות של נידה. גם טיפולי הפוריות לא מקילים בענין ללא שום קשר לאנדו', אך צריך לדעת שהכל ניסיונות מהקדוש ברוך הוא וב"ה לדעת לקבל אותם באהבה. אם את צריכה הפניה לרב תשלחי לי מסר או שאת רוצה לשוחח על כך יותר בהרחבה.

למעלה