איזורית בנערים א'

סלים וארזה

New member
מנהל
איזורית בנערים א' קראתי שמעריב טור (של כותב אנונימי) אשר טוען שהרשאה לשמור איזורית תגרום לכך שהמאמנים יהיו יותר טקטיים, אסטרטגיים ומתוחכמים, אבל השחקנים עצמם ילקו ביסודות של שמירה אישית המורכבים תנועה נכונה, מעבר בחסימות ובעיקר יכולת לעצור שחקן יריב אחד על אחד.

מצד שניאני חושב שאם יש מולך שחקן יריב מאוד גבוה, אז מול אישית הוא רק מתייצב תחת הסל ומתסכל כל מי שמולו. עם שמירה איזורית אותו שחקן גם ישפר יסודות, תנועתיות ויכולת קליעה ממרחק גדול יותר. גם שחקנים ישפרו את הנעת הכדור שלהם מול איזורית ואת יכולת הקליעה מבחוץ.

אני לא יודע אם זה רע ליהודים (FIGURE OF SPEECH) או טוב ליהודים, אבל להבדיל מאחרים שקראתי אני לא נחרץ נגד ההצעה. שחקנים גבוהים טובים לא צמחו כאן מספיק בתקופה האחרונה ואולי השינוי הזה ישפר משהו שישפר את המצב העגום הנוכחי.

lb22

New member
גם היום מאמני נערים כיתה י' לאומית הם די טקטיים .... (לא כולם)

וגם היום שומרים איזורית (לא כולם) אבל כולם בוכים על זה..והשופטים במקרים הטובים מעירים ואז גם נותנים עבירה טכנית לחובת קבוצת ההגנה ובמקרים הרעים בכלל לא מזהים שזו אזורית.
אז לפחות זה יהיה חוקי במקום שיהיה בכי,

שמע אני מאמן היום בנערים ט מחוזית וכמות הפעמים ששמרו מולי איזורית או "צופפו את הצבע" ושמו שם 3 שחקנים בפנים (ולא חשוב שהכדור נמצא בפינה ושאר השחקנים על קשת ה3)... בלתי אפשרי לשחק ככה במידה וזה לא חוקי כי למשל אצלנו לא מלמדים להתקיף מול איזורית בכזה גיל כי זה לא חוקי , אם זה חוקי אז יעבדו על זה.
וד"א דיברתם פה על השחקן הישראלי , הנה עוד משהו שמראה "כמה" השחקנים רוצים לעבוד......

salo22

New member
אין צורך לשים הגבלות שמירה בגילאים הצעירים זה שטויות. שמירה טובה מקורה בחיזוק הרגליים והגוף ובהתנסות במצבים מגוונים, בלי קשר אם זו אישית דווקא או איזורית.

אני חושש שאתה טועה מאוד היסודות הם החלק הכי חשוב באימון בגילאים הצעירים. קשה להפריז בחשיבות שלהם.

שמירה אזורית מתבסס על היסודות האלה אבל מתמקדת בטקטיקה קבוצתית ולא במיומנות אישית.
אני לא רוצה לסבך ולכן לא נכנס לרזולוציות של סוגי השמירה אבל בשורה התחתונה שמירה איזורית בגילאים האלה היא טעות קשה כי היא למרות מה שנדמה לך הדרישות מהשחקן שונות מהותית מאשר מה שנדרש ממנו בשמירה אישית

ללמוד איך לשמור אזורית אפשר גם מאוחר יותר
ללמוד איך לשמור אישית צריך מוקדם ככל האפשר

1krembo1

New member
יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון בגילאים הצעירים יותר,
כשכבר משחקים עם כדור 7 ובגובה סל תקני,
הקליעה מבחוץ מאוד חלשה.
זה אמנם נובע גם מיסודות לקויים,
אבל גם מהפן הפיזי-
ילד בגיל 14-15 עדיין לא מספיק מפותח פיזית בפלג גוף עליון בשביל לזרוק נכון מחוץ לקשת.

במצב כזה,
ברגע שההגנה באזורית ומצופפת את הצבע זה עניין מאוד בעייתי למשחק עצמו

למעלה