איזון

איזון

שבת שלום לכולם /ן,
אני תוהה אם יש מפה שהיא מאוזנת או לא מאוזנת. אם המפה שלי נוטה לכיוונים יותר אווריריים, איך אפשר לאזן אותה? בעצם, איך אפשר לאזן את עצמנו?
והאם יסודות במפה בהכרח מנבאים את הפוטנציאל הזוגי/ הכלכלי /החברתי / נפשי שלנו?
מצחיק שהכינוי שלי הוא אש בוערת ובחורה רגישה. (אלמנט האש והמים במפה שלי הם בודדים)
זו המפה שהצלחתי להעתיק:

אופק: תאומים
שמש: דלי
ירח: מאזניים
מרקורי: דלי
נוגה: גדי
מאדים: דלי
צדק: מאזניים
שבתאי: מאזניים
אוראנוס: עקרב
נפטון: קשת
פלוטו: מאזניים

ועוד שאלה: האם יש קשר בזוגיות בין מיקומי הנוגה של בני הזוג? אצלי שמש בדלי, נוגה בגדי ואצלו שמש בגדי, נוגה בדלי.
תודה רבה ושנה טובה והמון אהבה

לא מצליח להבין כלום מהמפה הזו

עשה טובה תוציא מאסטרו קום - או שתסביר מה זה הכוכבים בכחול מה באדום ומה בשחור - לא ברור ולא מובן. אסטרו קום עדיף.

המפה מאסטרו קום

הוצאתי מאסטרו קום ואני לא מספיק מבינה כדי לענות על שאלותיך. תוכל בבקשה להדריך אותי?
(ואני בחורה)

המפה הזו מצוינת

לגבי האיזון: המפה יותר מאוזנת ממה שזה נראה על פניו. יש שלושה כוכבים אמנם במזל דלי, אבל אורנוס שליט הדלי נמצא במזל עקרב, כך שיסוד המים נמצא כאן אם כי בעקיפין, ולא דרך כוכב אישי, אבל בכל זאת קיים הן בחשיבה והן בתגובות. זה משמעותי כי גם מרקורי שליט האופק נמצא אמנם בדלי אבל אורנוס בכל זאת במזל עקרב, השייך ליסוד המים.

כנ'ל לגבי מקבץ הכוכבים הגדול במזל מאזניים: ונוס שליטת המאזניים נמצאת במזל גדי, כך שכל פעולת הכוכבים האלה תהיה גדיית - סטורנית - בעיקרה, עקב כך. זה אומר ששתי קבוצות הכוכבים הגדולות בכל זאת בסופו של דבר פועלות עם יסודות של מים ואדמה סביבן, ולמרות שהאוריינטציה הבסיסית היא של אויר מתבונן ושכלתני, בכל זאת יש השפעה של יסודות נוספים במפה. מה שכן, יסוד האש לא נוכח כאן, אבל המפה אינה פסיבית כלל בסופו של דבר.

ולגבי ההתאמה - שמש וונוס אכן מתאימות, אולם המקביל של ונוס בתחום הזוגי הוא מרס, ולא השמש. חפשי את הקורלציה כאן - היא משמעותית יותר.

שאלות לתשובות

תודה רבה!

אם יסוד מסוים לא נוכח מספיק (למרות שראיתי שיש קשת, אך הוא כנראה לא חזק דיו)
האם יש דרך "לאזנו"? יש בכלל דבר כזה? האם היעדר האש במפה יכול להראות על פחות יוזמה או מנהיגות?
ועוד שאלה, האם למנהיגים / מדינאים יש יסוד דומיננטי של אש במפה? האם יש מפה "טובה" או "לא טובה"? מפה שצריך לעזור לה? כי נולדנו עם כישורים ותכונות מסוימים ומאידך גם עם היכולת לפתח אותם.. (זו לא אני, זו המזל דלי שבי שואלת וצריכה לדעת הכל)

בעניין ההתאמה- מרס אצלו בשור. זה טוב,לא? :)

תשובות

1. זה לא באמת אומר הרבה: האוויר יכול ליזום לא מעט, לא פחות מהאש. שניהם שייכים לקבוצת היסודות האקטיביים.
2. לאזן - אין צורך. הכוכבים בטרנזיט מפעילים ממילא את המפה בכלים שיש לבעל המפה.
3. לגבי מדינאים - זה לא אומר כלום. יש הרבה בלי אש.
4. אין טובה ולא טובה - יש שונה. לכל מפה יש את השפה שלה וצריך לנצל את הייחודיות שלה.
5. לעזור למפה? ברגע שאתה מודע למפה ולכוחות שמפעילים אותה, אתה יכול להחליט מה אתה רוצה לחזק מה להחליש - ומתי. מודעות היא מלת המפתח.
6. מרס בשור יכול להיות טוב או רע - תלוי מאיפה מסתכלים.. בעיקרון מזלות האדמה לא הכי מבטאים אותו חוץ מאשר בגדי למשל, בשור הוא יכול להיות רכושני חומרי ובעיקר עקשן מאוד, למשל.. יש פלוסים ומינוסים בכל מיקום.

השכלתי

יאיר, תודה רבה. השכלתי.
בעניין מרס בשור, זה היה בתשובה לשאלתך על המיקומים ביחס לוונוס. (אני כתבתי על העניין הזוגי ותהיתי אם למיקומים בוונוס יש קשר)
אצלו: שמש בגדי, וונוס בדלי, מרס בשור
אצלי: שמש בדלי, וונוס בגדי, מרס בדלי

ניסיון לפרש - קחי בחשבון שאין לי מושג באסטרו

לוגיה
אז אם ונוס שלו בדלי - זה אומר שהוא לא יוותר
בחיים על החופש שלו - גם אם יעשה זאת בטאקט, שהוא צריך יותר מבת זוג אחת
וונוס שלה בגדי - אומרת שהיא נאמנה וצריכה יציבות
מרס בדלי - היא גם עקשנית ובעלת צורך בחופש, תהייה היזמית בקשר

הכל מעורבב

נעמה, בעיקרון זה נשמע הגיוני. הכל אצלנו כזה מעורבב, שנינו צריכים חופש, יציבות וביטחון באותה נשימה.
יאיר, מה דעתך על הפרשנות של נעמה? ומה החשיבות של מרס מול ונוס בקשר זוגי?
ובכל מקרה, תודה לשניכם, זה מעניין :)

ואם אני ממשיכה לקשקש

אצלו: שמש בגדי, וונוס בדלי, מרס בשור
אצלי: שמש בדלי, וונוס בגדי, מרס בדלי

שוב: אין לי שום מושג באסטרולוגיה - הכל הזיות והשוואה לזויות דומות במידה מסוימת
הוא רכושני שמרן וקנאי - כלומר מגביל את החופש שלך
ואת פתוחה, מבינה ודורשת חופשת לעצמך - אבל גם נאמנה ומשקיעה בקשר. לא נותנת שיטפסו עלייך ודורשת חופש,
מה שיכול להביא לצרכים פנימיים מנוגדים
בעוד שאצלו - הצרכים שלו הם הצרכים שלו, שהוא יודע לדאוג להם,
השאלה היא אם הוא מוכל לקבל את הצרכים שלך דבר אחד
ודבר שני אם הוא מוכן לעזור לך לממש אותם, בעוד שהוא תובע שתעזרי לו לממש את שלו.
זהירות !

יאיר? אשמח לדעתך

נעמה,
תודה. אני תמיד מציעה לא לתת סימני קריאה ולא להיות נחרצים כל כך באמירות שלנו, מרווח של סימן שאלה לפעמים עושה את ההבדל :)
יאיר, מוזמן לחוות את דעתך.
תודה רבה וחג שמח והמון אהבה

תודה דנה, חשבתי שההזהרה מראש

שאיני יודעת דבר וחצי דבר מספיקה כדי לא לקחת את אשר אני כותבת ברצינות.
אני מצידי אשמח מאד ואודה לך אם תגידי לי אם את מכירה ומזדהה עם הניתוח וההשערות -
כך אוכל ללמוד משהו.
שוב, תודה על ההערה וחג שמח

נעמה

ובכן

מרס וונוס חשובים מאוד בהקשר הזוגי, בעיקר בנושא המשיכה. זוית של עימות עשויה להצביע על השלמה של שני חלקים מאוד שונים אך נמשכים ומשלימים, אבל שהדברים אינם עולים יפה גם על פוטנציאל של עימותים וויכוחים בלתי פוסקים. נעמה כתבה נכון לגבי הצורך בחופש וונוס ומרס, ואכן מרס בשור עשוי לא לראות בעין יפה את הצורך בחופש הדליי ולנסות להגביל אותו.

לא מבינה

היי יאיר,
תודה על תשובתך. סליחה על החפירה, אני לא מבינה וצריכה הסבר פשוט, כמו לילדים :)
מרס חשוב אצל הגבר וונוס חשובה אצל האישה?
מה אנחנו מצליבים? מרס מול מרס?
מרס שלו (שור) מול ונוס שלי (גדי)?

ואיך יודעים מה זו זוית של עימות? והאם זוויות הן דבר שמנבא זוגיות? ומה עם השמש בכל הסיפור?
אני יכולה לומר שיש בינינו חברות נהדרת ואהבה גדולה (ושלכל אחד/אחת יש את הסרטים שלו ובעיקר הפחד מלהיפגע)

ובכן..

מרס שלו מול ונוס שלה וגם להיפך. זוית עימות היא זוית של 180 מעלות, אבל גם זויות פעולה של 90 מעלות עובדות חזק על משיכה. השמש והירח עוסקות ביכולת לבנות יחסים ממקום של גבר ואשה בתפקוד הקלאסי של אבא ואמא, חיי יומיום, ודיאלוג עם העולם. מרס וונוס עוסקים במשיכה של בני הזוג זה לזו. ואחרי כל זה - צריך לעשות מפת קומפוזיט - לא מפת יחסים - כדי לראות מה באמת מניע את הקשר. כשאת מנסה ללמוד כל פעם רק מאלמנט אחד בלי להבין את כל שפת המפה האישית או הזוגית את פעמים רבות מפספסת את העיקר, אבל אין לזה תחליף: זה לוקח שנים של לימוד, וכל פעם עוד פן כזה או אחר מעיר עוד צד ביחסים.. לגבי החפירות שלך - מבחינתי זה מצוין, כי כך גם אחרים לומדים.

אז בוא אנסה ליישם

איזה כיף. הרמב"ם כתב את מורה נבוכים וקרא לכל תלמידיו נבוכים וגם לעצמו, כדי לבנות למידה.
בטח אגיע אליך אי שם בעתיד לבנות מפה :) בינתיים, אני מנסה להאיר נקודות בעצמי.
אם אני מבינה נכון:
מרס שלו בשור מול ונוס שלי בגדי שהם בזוית של 90 מעלות שווה משיכה חזקה?
מצחיק. ההורים שלי הם שור (אבא שלי) וגדי (אימא שלי). יש ביניהם קשר זוגי מצוין.
ונוס שלו (דלי) מעידה על האישה שהוא נמשך אליה או מעוניין בה? כלומר אישה של אינטילגנציה, ביטוי, חופש?
מרס שלי (נראה לי שגם דלי) מעידה על הגבר שאני צריכה, אינטילגנציה, רעיונות וכיו"ב?

מה זו מפת קומפוזיט?

עימות היא כמו אריה מול דלי - ההופכי/ נגדי?
ותודה על תשובותיך.

למעלה