אמיר, איזון והכנה של מדחפים
הי אמיר, אם אתה משתמש בנייר 120 אין ספק שזה משאיר שריטות רציניות אבל השריטות הרבה פחות חשובות מהאיזון. כך או כך המדחף נשרט ומאבד משיטחו היפה. אני אמרתי נייר 600-400 שזה מספיק בהחלט אבל אני גם משתמש ב 1000 ויותר. למהדרין אני יכול להציע לאחר הליטוש לעשות פוליש. על ביצועי המדחף זה שולי במיוחד. זה נכון במיוחד על מדחפים מפלסטיק. מדחפים מעץ קשיחים יותר אבל מאוד פגיעים. היום פרט לטיסנים גדולים השימוש העקרי של מדחפי עץ הוא בטיסני אירובטיקה. מדחף עץ קשיח יחסית וביחד עם זאת קל מאוד. עקב משקלו הנמוך העומס על המנוע קטן יותר ותגובת המנוע מהירה יותר. כאשר מרימים אף המנוע עולה בסל"ד וכאשר מותקן מדחף מעץ ההיסוס בפתיחה קטן יותר. החיסרון הגדול שמדחפי עץ לא מדויקים ומחיבים פרט לאיזון גם בדיקה של הפסיעה. זה נכון לרב מדחפי העץ, יש יוצאים מהכלל. אני משתמש במדחפים של APC ומדחפים מפחמן שאנו עושים לבד. בשני הסוגים אני מקצץ כל מדחף לאורך הרצוי, מלטש ומאזן. מדחפי ה APC משמשים אותנו לטיסנים פשוטים יותר וההקפדה פחותה. לגבי מדחפי הפחמן, אני מאזן ומלטש עם נייר קצת יותר גס ואחר כך מלטש עם נייר מיים + מיים. לגימור מצפה את המדחף בפוליאוריטן שקוף להגנה בפני דלק וטיב שטח כללי טוב יותר. גימור סופי כולל ליטוש הלכה ופוליש עדין עד שהוא מבריק. מדחפים מחומרים מרוכבים או עץ ללא ציפוי מגן סופגים דלק ולחות. ביצעתי חיפוש פשוט ב TOWER HOBBIES ומצאתי ארבע מתקני איזון, שני הפשוטים של PRATER ו GREAT PLANS הם בעצם אותו רעיון ואני משתמש שנים בכלי שכזה. ראו פריט (LXDS10 ($4.09 של PRATHER. ראו פריט ($4.29) LXK247 של GREAT PLANS. שני מתקני האיזון האחרים נחשבים לטובים ביותר המחיר בהתאם, אבל לא נורא. ראו פריט ($19.99) LXHY61 מתקן איזון מגנטי של TOP FLIGHT. ראו פריט ($34.99) LXES29 של ROBART. המתקנים הזולים יותר מיועדים רק למדחפים לעומת זאת עם היקרים יותר במיוחד של ROBART ניתן לאזן כמעט הכל (מדחפים, ספינרים, גלגלים..). המלצה נוספת חשובה מאוד. למי שמעונין ללמוד להשיג עותק של ספר המנועים של HARRY HIGLEY. ספר זה הוא מעולה למתחילים ומתקדמים כאחד. כמעט כל מה שרציתם לדעת על מנועי טיסנים, מדחפים ואיזונם, טיפול במנועים וגם קצת הסברים על כיוון ושיפור מנועים. ספר מומלץ ביותר. ראו פריט ($18.99) LC4649 ב TOWER. הספר: HARRY HIGLEY´S ALL ABOUT ENGINES BOOK. נועם.