איזון פרופולר

• פותח הנושא sbox
  • פורסם בתאריך

sbox

New member
איזון פרופולר

בגלל שאני מטיס נפלא אין יום בשטח שהפרופלור לא נטחן בקרקע או על איזה סלע. חברים אמרו לי שפרופלור פגוע = לא מאוזן, משפיע על איזון המטוס, האם זה נכון ואם כן האם אפשר לאזן פרופלור, כי לקנות פעם בשבוע פרופלור זה יקר.

hifly

New member
ניתן לאזן פרופלור

אבל פרופלור שקוצר יותר מידי כבר לא טוב,למנוע ולא יעיל. יש מיתקן פשוט מאד לאיזון. כנס למדור מאמרים באתר ותיראה מאמר עליו. אמיר

noam weissman

New member
איזון מדחף...

המדחף הינו הכלי שממיר אנרגיה שהמנוע מפיק לדחף. כל הפרעה שהיא למנוע תגרום לירידה בהספק ובאופן עקיף ירדה בסחב. כל מדחף ובמיוחד מדחף סדרתי (פלסטיק, עץ...) צריך לאזן עוד לא נתקלתי במדחף מאוזן !. המדחפים היחידים אשר מגיעים מאוזנים הינם מדחפים מחומרים מרוכבים (פחמן, או זכוכית) וזאת רק אם היצרן מתחיב שהוא מאזן. איזון זאת פעולה ידנית אשר מייקרת את המדחף. איזון יכול לקחת מספר דקות ויותר, תלוי במצב. יש להשתדל ללטש את כל שטח הלהב הכבד. ***** חשוב להבין שהאיזון הנ"ל הוא איזון סטטי בלבד ***** אם נוריד משקל בקצה הלהב או באמצע זה לא אותו דבר. לפעמים מדחף שאיזנו עדיין רועד, הסיבה יכולה להיות שחלוקת המשקל אינה נכונה והוא אינו מאוזן דינאמית. איזון מדחפים דורש מיומנות, אבל זאת לא אומנות. קצת ניסוי ותהיה וזה נראה הרבה יותר פשוט. ניתן לעשות לבד מתקן לאיזון אבל לצורך זה צריך מחרטה מדויקת. למתחילים יותר פשוט לקנות מוכן, מה גם שיש מתקנים פשוטים ולא יקרים. באופן כללי את המדחף רותמים למתקן האיזון ופשוט בודקים שהמדחף אופקי. במידה וצד אחד כבד יותר הצד הזה יפול כמו במאזניים. את הצד הכבד יותר מלטשים קצת עם נייר שיוף (לא גס מדי). ברגע שהמדחף פחות או יותר מאוזן יש להחליק את הצד שליטשנו עם נייר מים עדין + מים, נייר 600-400 מספיק למטרה זאת. על מנת לודא שריתום המדחף או מתקן האיזון לא מזייפים יש לשחרר את המדחף לסובב את המיתקן כרבע סיבוב ולבדוק שוב. חשוב מאוד לאזן כל מדחף ובמיוחד מדחף חדש. מדחף לא מאוזן גורם לרעידות ואובדן הספק מיידי. לטווח רחוק הטיסן פשוט מתחיל להתפרק שלא נדבר על נזקים לכל החלקים הרגישים... מחיריי מתקניי איזון נעים בן דולרים בודדים למתקנים המוחזקים ביד לביין עשרות דולרים למתקן בעל מגנט. נושא שלא דובר פה זה איזון ספינר. גם הספינר יכול להיות לא מאוזן ויכול לתרום לרעידות. יש מספיק מאמרים ברשת המדברים על איזון ספינרים וחשיבות הדבר. בהצלחה, נועם.

hifly

New member
כל זה בנוגע למדחפי עץ אני משאר?

מה בנוגע לפלסטיק? אמיר

flugzeug

New member
אותו דבר

גם פלסטיק חייבים לאזן ( אני מניח שאני לא מגלה לך את אמריקה ?!)

hifly

New member
נכון מאד

אבל לשייףפלסטיק עם נייר מיים???ניראה לי שזה משאיר עליו שריטות.

noam weissman

New member
אמיר, איזון והכנה של מדחפים

הי אמיר, אם אתה משתמש בנייר 120 אין ספק שזה משאיר שריטות רציניות אבל השריטות הרבה פחות חשובות מהאיזון. כך או כך המדחף נשרט ומאבד משיטחו היפה. אני אמרתי נייר 600-400 שזה מספיק בהחלט אבל אני גם משתמש ב 1000 ויותר. למהדרין אני יכול להציע לאחר הליטוש לעשות פוליש. על ביצועי המדחף זה שולי במיוחד. זה נכון במיוחד על מדחפים מפלסטיק. מדחפים מעץ קשיחים יותר אבל מאוד פגיעים. היום פרט לטיסנים גדולים השימוש העקרי של מדחפי עץ הוא בטיסני אירובטיקה. מדחף עץ קשיח יחסית וביחד עם זאת קל מאוד. עקב משקלו הנמוך העומס על המנוע קטן יותר ותגובת המנוע מהירה יותר. כאשר מרימים אף המנוע עולה בסל"ד וכאשר מותקן מדחף מעץ ההיסוס בפתיחה קטן יותר. החיסרון הגדול שמדחפי עץ לא מדויקים ומחיבים פרט לאיזון גם בדיקה של הפסיעה. זה נכון לרב מדחפי העץ, יש יוצאים מהכלל. אני משתמש במדחפים של APC ומדחפים מפחמן שאנו עושים לבד. בשני הסוגים אני מקצץ כל מדחף לאורך הרצוי, מלטש ומאזן. מדחפי ה APC משמשים אותנו לטיסנים פשוטים יותר וההקפדה פחותה. לגבי מדחפי הפחמן, אני מאזן ומלטש עם נייר קצת יותר גס ואחר כך מלטש עם נייר מיים + מיים. לגימור מצפה את המדחף בפוליאוריטן שקוף להגנה בפני דלק וטיב שטח כללי טוב יותר. גימור סופי כולל ליטוש הלכה ופוליש עדין עד שהוא מבריק. מדחפים מחומרים מרוכבים או עץ ללא ציפוי מגן סופגים דלק ולחות. ביצעתי חיפוש פשוט ב TOWER HOBBIES ומצאתי ארבע מתקני איזון, שני הפשוטים של PRATER ו GREAT PLANS הם בעצם אותו רעיון ואני משתמש שנים בכלי שכזה. ראו פריט (LXDS10 ($4.09 של PRATHER. ראו פריט ($4.29) LXK247 של GREAT PLANS. שני מתקני האיזון האחרים נחשבים לטובים ביותר המחיר בהתאם, אבל לא נורא. ראו פריט ($19.99) LXHY61 מתקן איזון מגנטי של TOP FLIGHT. ראו פריט ($34.99) LXES29 של ROBART. המתקנים הזולים יותר מיועדים רק למדחפים לעומת זאת עם היקרים יותר במיוחד של ROBART ניתן לאזן כמעט הכל (מדחפים, ספינרים, גלגלים..). המלצה נוספת חשובה מאוד. למי שמעונין ללמוד להשיג עותק של ספר המנועים של HARRY HIGLEY. ספר זה הוא מעולה למתחילים ומתקדמים כאחד. כמעט כל מה שרציתם לדעת על מנועי טיסנים, מדחפים ואיזונם, טיפול במנועים וגם קצת הסברים על כיוון ושיפור מנועים. ספר מומלץ ביותר. ראו פריט ($18.99) LC4649 ב TOWER. הספר: HARRY HIGLEY´S ALL ABOUT ENGINES BOOK. נועם.

דבר נוסף

לא שמתי לב שדיברו על כך אבל חשוב ביותר להוריד חומר משפת הזרימה של המדחף ולא משפת ההתקפה,כדי לא לגרום לשינוי פרופיל המדחף דבר נוסף,הוזכר שינוי איזון המטוס אין שום קשר בין פרופלור לא מאוזן לבין מטוס לא מאוזן...

למעלה