איזון נפשי

איזון נפשי

שלום לכולכם! חזרתי. כיוון שעכשיו אני נמצאת באחד התהליכים המשמעותיים ביותר בחיים שלי - המסע פנימה והחיבור לעצמי, אני מנסה להשתמש רק בביטויים ובתויות חיוניות לצמיחה כדי להתפתח. מקראיתו של הספר שכולכם מכירים "כוחו של התת מודע", קלטתי שמחשבות הם כמו זרעים - מה שאני שותלת בגינת התת מודע שלי - הפירות שאני אקצור יהיו בהתאם. לפני השינה וישר לאחר ההתעוררות, אני מנסה לשדר לתודעה דברים שאני למשוך לחיים שלי, ואז אני תופסת את עצמי נסחפת בכל מיני מחשבות חסרות תועלות על ארועי היום, מצבים שקרו לי, בקיצור - כל הבררא עולה לי לראש ומשתלטת על החשיבה החיובית. איך להגיע למצב בו אני אהיה זו ששולטת על דפוסי החשיבה שלי ולא ההפך?? אני לאזן את מערבולת המחשבות הלא עינייניות שזורמות לי בראש?? לפעמים אני תופסת את עצמי שרועה בריקנות ולא חושבת על כלום... אני מאוד מנסה להמנע מזה, אני מרגישה תקועה. רותה להיות אסרטיבית, שאפתנית, פורצת... נכון לרגע זה אני רחוקה כמזרח ממערב מהדימוי האידיאלי של הדמות שאני שואפת להיות. אני מניחה שזה בשל העובדה של אובדן שליטה על הדימויים המחשבתיים, זו חשיבה הרסנית שלא מובילה לשום מקום, כמו פסל.. איך לוקחים פיקוד על איכות המחשבות????

אורי בר

New member
../images/Emo188.gif ללמוד להפוך

מה שאת כותבת הפתרון הוא בלהפוך העוצמה בביטול העצמי ישנה בצד השני של המטבע והוא העצמה עצמית ובטחון והכי חשוב זה שקט

פשוט תמשיכי לעבוד עם הספר ../images/Emo45.gif

זה נשמע שאת בכיוון טוב! זה דורש זמן ותרגול. השתפרות ביכולת לרואת מחשבות השתפרות בהזנת קלט מחשבתי נכון עוד תרגול ועוד תרגול בעיקר - התמדה! נסי להתמיד. זה כלי ממש חשוב להתפתחות.

ואני רוצה גם להוסיף

שזה מקום טוב עצם זה שאת מבחינה בכל הדברים האלו. מצבם של הרבה מהאנשים זה בכלל לא לראות את זה.

mimeli

New member
וגם..

כשעולים לך כל מני מחשבות, פשוט להודות להם שבאואליך, אולי להתבונן בהם(מה הם אומרים לך? מה הם באים ללמד אותך בתהליך שלך?) ואז לשחרר אותם. אולי לדמיין אותם כמו בלונים או עננים שפורחים להם ואנם. אגב- ממה שאני חווה מדי פעם, בצורה אחרת אולי: שאני באמצע "עבודה", תהליך פשוט הולכת ו"בורחת". נכנסת לאינטרנט, קוראת ספרים, רואה טלויזיה....הכל, רק לא להתמקד בתהליך. הרבה זמן חשבתי שזה שלילי, שאני לא מתמודדת-לא מסוגלת או לא רוצה...עד שפתאום הבנתי את זה אחרת: לפעמים התת- מודע בעיצומו של תהליך, של בירור מאוד עמוק. להדרך שלו/שלנו לתת לזה לקראת, זה להסיח את הדעת מכל זה- דרך מחשבות או כמו שאני תאררתי. אם את רוצה- כמו המשל שלך עם זרעי המחשבות החיוביות: כמו שבטבע אנו שוטלים זרעים באדמה וכביכול שום דבר לא קורה..יש רק בוץ ואדמה ..למרות שבעצם מתחת לפני השטח דברים "זזים" וצומחים- כך גם בשילוב שלהמודע והתת-מודע. דברים צריכים להתבשל להם בשקט, עמוק בפנים, לפני שהם יכולים לעלות למודע. מה שנראה לי הכי חשוב- זה לזרום. לזרום עם התהליך.. לדעת שזה לוקח זמן ולא משנה כמה שאנו לפעמים רוצים כאילו ללחוץ על כפתור ה"FAST FORWARD", לו היה כזה בחיים..לא יעזור לנו. לכל דבר הזמן שלו. בהצלחה!

למעלה