איזון משאבים

atrio6

New member
איזון משאבים

האם מישהוא יודע, או שיכול להפנות אותי להתיחסויות בחוק האם כאשר מתבצע איזון משאבים, הוא מתבצע לפי הסכום שנמצא כעת בקופה / פנסיה. או על פי הערך של הכסף אם הייתי פודה אותו עכשיו. לדוגמא כרגע יש בקופה 10,000 ש"ח אם הייתי פודה אותה עכשיו היא שווה 5000 ש"ח האם צריך לשלם מחצית מה 10,000 או מחצית מה 5000. והאם בכלל אני צריך לשלם עכשיו או רק כאשר הקרנות יפתחו או יגיעו לידי מימוש ? תודה לכולם

mandanah

New member
איזון משאבים זה לחלק הכל חצי חצי

רק שהחצי שלה זה 75% ושלך 25%.......

הממ... בוא נראה...

איזון משאבים, אני חושב שהכוונה היא לכך: אתה והיא עוברים למצב מאוזן, היא שואבת לך ת'משאבים שלך, את מייזן לה ת'משאבות שלה, "ובא לציונה בועל" (וגו'!)

תחשבי טוב..

אם פדית רק 50% בפועל.... למה עלייך לשלם מה 100%?? הקרנות הן שלך, כל דרישה מצידו לפדות אותן לפניי המועד מחוייבת ב 35% ניכוי מס. לא ישתלם לו... ולא לך. ביום הפדיון של הקרנות...את מחוייבת להעביר לו 50% מערכן {פדיון בפועל לאחר כל הניכויים המיסים העמלות וכיוב'} איזון מאבים- נדחה.... שימי לב...נדחה. ורק מישום שקרנות פנסיה לא זמינות ונזילות עם הגירושים אלא לאחר תקופה של שנים.

atrio6

New member
תודה וקצת לחדד את הנקודה

כלומר אם היא רוצה את הכסף עכשיו - אני חייב להעביר לה מחצית בניכוי המס (הערך אם הייתי פודה אותו עכשיו) ? כלומר לא מחצית מכל הסכום המופיע בדו"חות. כמו כן אני יכול להגיד שאני אעביר לה את המחצית רק ביום הפידיון ? האם זה מעוגן בחוק ? יש פסיקה מפורשת שמתייחסת לכך, אני פשוט צריך להוכיח לה.. בהסכם כתוב " בני הזוג יבצעו איזון משאבים" האם הכוונה רק יעשו חישוב ואז ישלמו במועד המתאים ? או הכוונה שצריך לשלם עכשיו ? ( לפי ערך הפידיון העכשווי)

בדיוק..

בתיי המשפט מודעים לעלויות ולהתנהלויות סביב קרנות פנסיה או כל תגמול סוצילאי אחר...שנפדה טרם זמנו. אתה מחוייב בחוק להעביר אליה 50% מערכן של כל הקופות... במועד הפדיון ולפי הזיכוי הסופי בבנק לאחר ניכוי העמלות והמס.

למעלה