איזון משאבים ומתן גט

מצב
הנושא נעול.

שאאשט

New member
איזון משאבים ומתן גט

איזון משאבים ומתן גט
ואם בעלי מסרב לתת לי גט, מה הוא יכול לעשות על מנת לכפות את חלוקת המשאבים כפי שהיא מתוארת בהסכם יחסי הממון?

תשובה

איזון משאבים ומתן גט
ואם בעלי מסרב לתת לי גט, מה הוא יכול לעשות על מנת לכפות את חלוקת המשאבים כפי שהיא מתוארת בהסכם יחסי הממון?
תשובה
לא הצלחתי להבין איזה הסכם בדיוק נחתם ביניכם ומה תוכנו. הכלל הוא, שבני זוג שנישאו לאחר 1974, יאזנו ביניהם את הרכוש שנצבר בנישואין, עם פקיעתם כתוצאה מגירושין או פטירה. אם את ובעלך סיכמתם ביניכם אחרת, בהסכם יחסי ממון אשר אושר כבית המשפט, לדוגמא שהאיזון ייערך עם אישור ההסכם וללא קשר לגט, כי אז כך עליכם לפעול. אך אם מדובר בהסכם גירושין כולל אשר אושר בבית המשפט, ונאמר בו שרכושכם יחולק ביום אישור ההסכם, ובעלך מסרב להתגרש, אזי סירובו יכול לשמש לך עילה לביטול ההסכם, אם בכך את מעוניינת. בעלך אינו יכול לדרוש אכיפה של חלוקת הרכוש בעודו מסרב להתגרש על פי ההסכם. אך אם את מעוניינת הפוך, היינו, לחלק הרכוש למרות סירובו לתת גט, זכותך לדרוש את אכיפת ההסכם שאושר גם ללא גט, כשאת מצדך עושה כל מה שנדרש ממך על פי ההסכם.

שאאשט

New member
מידע נוסף

תשובה
לא הצלחתי להבין איזה הסכם בדיוק נחתם ביניכם ומה תוכנו. הכלל הוא, שבני זוג שנישאו לאחר 1974, יאזנו ביניהם את הרכוש שנצבר בנישואין, עם פקיעתם כתוצאה מגירושין או פטירה. אם את ובעלך סיכמתם ביניכם אחרת, בהסכם יחסי ממון אשר אושר כבית המשפט, לדוגמא שהאיזון ייערך עם אישור ההסכם וללא קשר לגט, כי אז כך עליכם לפעול. אך אם מדובר בהסכם גירושין כולל אשר אושר בבית המשפט, ונאמר בו שרכושכם יחולק ביום אישור ההסכם, ובעלך מסרב להתגרש, אזי סירובו יכול לשמש לך עילה לביטול ההסכם, אם בכך את מעוניינת. בעלך אינו יכול לדרוש אכיפה של חלוקת הרכוש בעודו מסרב להתגרש על פי ההסכם. אך אם את מעוניינת הפוך, היינו, לחלק הרכוש למרות סירובו לתת גט, זכותך לדרוש את אכיפת ההסכם שאושר גם ללא גט, כשאת מצדך עושה כל מה שנדרש ממך על פי ההסכם.
מידע נוסף
ההסכם שנחתם הוא הסכם פירוק שותפות. בהסכם מצוין כי: 1. הבית המשותף ימכר תוך לכל היותר חצי שנה. כעת אצטט את שלושת הסעיפים הרלונטים מתוך ההסכם: 2. "בני הזוג מסכימים לפרד והם יפנו לשם כך לבית דין רבני במועדים שיקבעו לצורך קבלת פסק דין לגירושין לצורך סידור גט בניהם. 3. בני הזוג יגישו בקשה לגירושין בבית הדין הרבני המוסמך." 42. "מוסכם על הצדדים כי זכויות מי מהצדדים המגיעות למי מהצדדים במסגרת איזון המשאבים ישולמו לצד הזכאי מכספי מכירת הבית בלבד." 43 "הצדדים קובעים את יום הפירוד הרכושי בניהם ליום חתימת הסכם זה" אני רוצה לקבל גט ורק אז לשלם לו את הכספים. הוא מבקש לקבל את הכספים ורק אחר כך לתת לי גט. אין אמון בן הצדדים. אם הוא דוחה את הדיונים ברבנות והבית נמכר, האם אני חייבת לשלם לו את הכספים ע"פ ההסכם? מה זה מועד "איזון המשאבים"? אין בהסכם תאריך או כל קביעה אחרת. האם זה מונח משפטי שמשמעותו שהמועד הוא עם מתן הגט? תודה וסליחה על האריכות. שאאשט

מצב
הנושא נעול.
למעלה