איזון מצב

tarja 29

New member
איזון מצב

אני בת 29, לפני 3 שנים התגרשתי אחרי שנת נשואים אחת וללא ילדים. אחרי שנתיים מחוץ לבית בגיל 26 נאלצתי לחזור להורים כי לא יכלתי לממן שכירות אבל מהיום שחזרתי שאפתי שוב לצאת מהבית.

בהמשך הכרתי בחור ויצאנו ביחד קרוב לשנה. היו דברים שהפריעו לי בקשר אבל שתקתי כי אהבתי אותו ופחדתי להרוס. אחרי כשנה התחלנו לדבר על מגורים משותפים ואז הבנתי שאין לי מנוס אלא לדבר איתו על מה שמציק לי או ששוב אני אמצא את עצמי מתחתנת ואז מתגרשתכעבור שנה. התחלתי לעשות מה שלא עשיתי קודם וזה להציב גבולות ולא לשתוק כשמשהו מפריע לי. בסוף קרה מה שחששתי שיקרה וברגע שהצבתי גבולות וכו' הקשר הסתיים. מאוד כאב לי כי מאוד אהבתי אותו אבל החלטתי שאני בכל מקרה אצא מהבית של ההורים.

מצאתי דירת שלושה חדרים ללא סלון אלא שלושה חדרי שינה וגרו שם שתי בנות שחיפשו שותפה שלישית. כל אחת שילמה 1200 שקלים. חתמתי לכמה חודשים לראות איך ילך לי. הלך נורא. היו שתי בעיות:1. המטבח היה פיצי ונורא לא נוח לחלוק אותו עם עוד שתי בנות ולבשל רק לעצמך וכו' וככה מצאתי את עצמי אוכלת בחוץ או מנות חמות וכו' ודי מהר העליתי לא מעט במשקל. 2.לא יכלתי לישון. בבית הזה שומעים כל פיפס. אחת השותפות הייתה הולכת לישון רק באחת ורואה עד אז טלוויזיה ולמרו שראתה בשקט לא יכלתי להירדם לפני כי שמעו הכל והייתי צריכה לקום בשש וחצי לעבודה. בסופי שבוע כשרציתי לישון השותפה השנייה הייתה קמה בשבע בבוקר לצאת לרוץ והייי מתעוררת. די מהר הרגשתי שאני קורסת פיזת ואחרי 4 חודשים החלטתי לצאת משם.

בינתיים עברו 5 חודשים מאז שאני והאקס נפרדנו ופתאום הא צץ. אמר שהתגעגע ושאוהב ושהבין איפה היה לא בסדר וביקש עוד צ'אנס. חשבתי שאין לי מה להפסיד והתחלנו לצאת שוב וראיתי שהוא באמת השתנה והפנים דברים וכו'.

במקביל התחלתי לחפש דירה חלופית ומצאתי דירה מקסימה עם סלון ושני חדרי שינה שמרוחקים אחד מהשני. גרה שם בחורה שחיפשה שותפה והעלות החודשית הייתה 1750 שקלם. כבר ממש עמדתי לחתום איתה על חוזה כשחבר שלי התערב.

הוא אמר שהוא גר עם ההורים וזה לא כיף שאני ישנה שם וזה לא יהיה כיף אם הוא ישן אצלי כשיש שותפה ומה אני בכלל צריכה שותפה כשאנחנו פשוט יכולים לעבור לגור יחד. נכון שעבר רק חודש וחצי מאז החזרה אבל לפני זה היינו יחד קרוב לשנה והוא כן השתנה ואני הסכמתי. אמרתי לו שהיות ובניגוד לשותפים נישן באותו חדר אנחנו לא צריכים דירת שלושה חדרים אלא עדיף לנו יחידת דיור של שני חדרים בוילה שכוללת כבר את כל החשבונות. הוא אמר שלא משנה לו רק שיהיה קרוב לעבודה שלו. הוא לא רצה ללכת לראות איתי את היחידות ואמר שכשמשהו ימצא חן בעיניי באמת הוא יבוא.ככה וויתרתי על הדירה עם השותפה.

ראיתי חמש יחידות וכלום לא מצא חן בעיניי. אחר כך הוא נאלץ לטוס לחול ואני בינתיים ראיתי עוד שלוש יחידות וביחדה השלישית פשוט התאהבתי.היא עלתה 3000 שקלים כלומר 1500 לכל אחד מאיתנו והיא כללה הכול והייתה קרוב לעבודה שלו. היה עוד זוג שהתעניין בה וכדי לא להפסיד אותה עשיתי טעות ושלחתי לו תמונות שלה לחול וקיבלתי את האו קיי שלו וחתמתי לבד בלעדיו.

כשהוא חזר מחול הוא תפס רגליים קרות. הוא עוד לא מוכן למגורים משותפים וכו'. ומה אכפת לו החוזה על השם שלי. הוא לא ענה לי לטלפונים ופשוט נעלם. נתקעתי לבד עם דירה שעולה 3000 שקל בחודש משהו שאין באפשרותי לעמוד בו.

עברו שלושה חודשים והבחור חזר. התנצל אמר שנבהל ושלא יודע מה קרה לו והתחנן שאני אסלח לו. אני יודעת שהוא דפוק אבל אני אוהבת אותו! הצבתי לו תנאי שיראה לי שהוא באמת מתחרט ומתנצל ואחראי. שיחזיר לי כסף על שלוש חודשים בהם הוא היה אמור לשלם איתי שכר דירה חצי חצי ודפק אותי. מדובר בארבע וחצי אלף. הוא אמר שהוא לא מוכן לשלם על הזמן שהוא לא חי שם. הלכתי לקראתו וביקשתי שיחזיר לי 2700 ולא ארבע וחצי שזה הסכום שבגלל שהוא דפק אותי לוויתי מההורים שלי והוא עדיין מסרב. הוא עכשיו טוען שאני רוצה אותו רק כי קשה לי לשלם שכירות לבד וזה נכון אבל אני בעיקר רוצה אותו כי אני אוהבת אותו. את הכסף אני רוצה כי אני חושבת שזה פייר וכי אני חושבת שככה הוא באמת יראה שהוא רציני הפעם. הוא טוען שאם אני סולחת אז זה אומר שמה שהיה היה ואין מקום לדיונים על פיצויים וכו'.

נעזוב רגע את השאלה אם אני צריכה לגור איתו או לא כי ברור לי שתגידו שלא ואני אוהבת אותו. השאלות הן כאלה:
א. האם אני צודקת בדרישה שלי שהוא כן אמור לפצות אותי ועל הדרך להוכיח לי בכך את הרצינות שלו?
ב. אם הייתם מתנהגים כמוהו האם הייתם מוכנים לשלם על תקופה שלא גרתם בדירה?
בקיצור פחות מעניין אותי לשמוע עלי ומה הייתם עושים במקומי ומה אני אמורה לעשות ויותר מעניין אותי לשמוע עליו. מה הייתם עושים במקומו. האם הייתם משלמים או חושדים שהבחורה רק מנסה לפתור את הבעיות הפיננסיות שלה (זה מה שהוא חושב למרות שהוא זה שהכניס אותי לתוכם)

batmea

New member
לא הייתי קושרת את חיי עם בחור כזה

הוא שקרן, ילדותי ורמאי.
יש בו יכולת שהוא מודע לה, שהוא מפעיל אותה עלייך, שכובשים אותך.
את לא אמורה להיות בפוזיציה של לסלוח לו, כי אין לזה מקום.
במקומך, זה פשוט לעשות עם זה קאט.
את לא רוצה כי את רוצה להראות לו שאת חזקה וצודקת, שתנצחי ומשהו ילדותי בך גן נפגש בילדותיות שלו וחוסר הבשלות לחיים
את במאבקי כוח איתו במקום לוותר ולהבין מי הוא בכלל.
את מאוהבת בפיקציה ולא באדם

justanotherme82

New member
שאלת מה היינו עושים במקומו

אני במקומו לא הייתי מגיעה למצב כזה של לדפוק ככה מישהו שאכפת לי ממנו ואחר כך להעלם ועוד להעיז לחזור ולדרוש ממך לשכוח את מה שהיה כאילו כלום.
אם עקב נסיבות שלא תלויות בי הייתי מתנהגת בצורה כזו ברור שהייתי מרגישה צורך לפצות את מי שדפקתי, לא כדי להוכיח רצינות אלא כדי להראות שאני לא חרא של בנאדם. אבל כנראה שהבחור הזה הוא כן חרא של בנאדם ולכן לא דחוף לו להוכיח אחרת.

shirael

New member
את מצחיקה.

באה לפה, מספרת סיפור שגורם לקוראים לרצות לדפוק אגרוף בקיר מרוב עצבים על החצוף הזה שאת מאוהבת בו, ואז נותנת סדרה של הנחיות איך עלינו להגיב, כי ברור לך לגמרי שכולנו נהיה נגד הקשר, וברור לך גם למה, אבל את לא רוצה לשמוע. במקום זה את מבקשת שנגיד לך מה היינו עושים במקומו, כאילו את עדיין לא רואה את עצמך ממטר ואת כל הכוח שלך שמה אצלו - ועוד דורשת שגם אנחנו נעשה את זה.
&nbsp
אז לא, מצטערת, זה לא עובד ככה. מה שטוב בפורום הזה הוא שיושבים פה כמה אנשים שאוהבים את האמת ובדרך כלל מסרבים לשתף פעולה עם משחקי "פרה עיוורת" שהרבה מהפונים נמצאים בהם. אם במקרה את קוראת את המלים האלה בטון תוקפני אז זו באמת לא הכוונה, אבל משהו בי כן רוצה לתפוס אותך בכתפיים ולתת שם ניעור - עד מתי תמשיכי לבטל את עצמך מול הדפק הזה, שכל כך ברור שאינו ראוי לכל האהבה שאת מעתירה עליו?
&nbsp
אני יודעת איך זה. כל החיים חיפשתי מישהו לשפוך אליו את כל מה שהיה לי לתת, זו תכונה נפלאה ואני בשום אופן לא חושבת שאת צריכה להחניק אותה. הכי לגיטימי בעולם לתת הזדמנות שנייה אם את רואה שחל שינוי. הכי לגיטימי בעולם לשחרר דירה שנדלקת עליה עם שותפה בשביל לתת הזדמנות אמיתית לאהבה. אבל חומד, את חייבת, חייבת להיות גם המבוגר האחראי ולוודא היטב שאת עושה את כל זה בשביל פרטנר שאפשר לסמוך עליו. זה דיל ברייקר הכי חשוב שיש לדעתי. את חייבת להיות מסוגלת לסמוך עליו, והוא הוכיח לך באותות ובמופתים שאת ממש לא יכולה. שהדרך שלו להתמודד כשהוא נבהל היא לברוח - ואחר כך גם לסרב בתוקף לעזור לך לצאת מהבוץ שהוא הכניס אותך אליו.
&nbsp
הוא נמושה חסרת חוט שדרה, ולך מגיע כל כך הרבה יותר.
&nbsp
סליחה שזה לא מה שביקשת לשמוע.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני במקומו לא נותן לך גרוש

יש הרי שתי אפשרויות: או שתיארת את המצב בצורה מדוייקת, או שלא.
&nbsp
אם תיארת אותו בצורה מדוייקת, הוא הרי חרא בן אדם. אז אני במקומו, כחרייאת, לא נותן לך גרוש. את הרי אוהבת אותי, אז בסוף תקבלי אותי ככה. ואני גם אלך מתי שיבוא לי. וגם אתרגז שאת עושה לי כאלה סרטים. וכן, הייתי אומר שאת רוצה להתעשר על חשבוני. (מה הפלא? אם אני הוא, אני פועל לפי המודל שלו)
&nbsp
אבל אם תיארת אותו בצורה לא מדוייקת (למשל: אולי הוא לא באמת אישר לך לשכור את הדירה, אלא רק אמר שהיא יפה...), אז בטח ובטח שאני לא אשלם לך גרוש. ובמקרה כזה הוא צודק: את באמת רוצה לעשות כסף על חשבונו.
&nbsp
---
&nbsp
אני יודע שהתשובה שלי לא יפה, אבל זה מה שביקשת: מה אני הייתי עושה במקומו. אז זה באמת לא באשמתי...
&nbsp
אגב, אלמלא הייתי מאוהבת בו, ועושה שיקולים לא הגיוניים, הייתי אומר לך שעליך ללכת לבית משפט לתביעות קטנות. מה שאמור לקרות שם זה ששופט נייטראלי יבדוק האם יש לך ראייה כלשהי לטענה שלך, או שלא. כי על מנת שהוא ישלם לך כסף נדרשת הוכחה שהיה הסכם, ולו גם הסכם מילולי.
&nbsp
ואני באמת מתפלא שאחרי שכבר נפלת בעם אחת עם גבר קודם, ונפלת עם הנוכחי לפחות פעם אחת, אם לא פעמיים - את בכל זאת מתעקשת לעשות שוב את הטעות. באמת שחבל עליך. עדיף כבר לגור עם ההורים, או עם שותפה נחמדה (כמו ההיא שנטשת), ולא להיות שוב תלויה שמישהו לא אמין ולא חברי.

מתחדשת88

New member
היי, אם את מחפשת "רק" לבדוק אם את צודקת,

אז לא נראה לי שזה הפורום המתאים לשאלה וענייניי צדק, פותרים בבית משפט ואז אולי את יכולה להסתמך על תכתובות כתובות (אם יש כאלה) כשהיה בחו"ל ונתן הסכמתו לדירה, אם זו אופציה נכונה לך כמובן.

יש לי יותר שימת לב, על דפוס התגובה שלך שחוזר על עצמו.

לדעתי, יש לך הזדמנות פז שמצלצלת לך חזק, להתחזק מול מצבים כאלה ודומים להם והיות ויש כאן על פי מה שתארת, התנהלות שלך שחוזרת על עצמה.
הייתי מציעה לך לפנות לגורם טיפולי מקצועי, שיכול לסייע לך לרדת לעומק הקושי האמיתי שלך ולפתור זאת לאלתר.
להשקיע בעצמך ולהתחזק, זו אופציה מבחינתך?

עולה לי פתאום סיטואציה ואני מזמינה אותך לבדוק מול עצמך, מה היה קורה אם היה לכם ילד משותף ופתאום היה מתחרט ומקבל רגליים קרות ו/או נעלם לך, מה אז היה יכול קורה לך?

לסיכום - אם כל הבאסה הגדולה בעניין הכסף ואני יכולה להבין זאת, אלוהים אוהב אותך! רק שהפעם, ההפסד הכי גרוע שיכול להיות לך, זה הכסף ומצד שני, הרווח הכי גדול שיכול להיות לך - זו קריאת התעוררות לעצמך ביצירת בהירות עם גורם מקצועי על מנת לא ליפול שוב עם גברים "כאלה"..

בהצלחה!

.

חלילה, תמצאי שותף/ה ועל תבקשי שום פיצוי.

כנראה עדיף שלא תחזרי אליו, אבל בטוח שלא כדאי לגור איתו.

tarja 29

New member
אני לא יכולה למצוא שותפה

התכנון המקורי שלי היה לשכור דירת שלושה חדרים עם שותפה. כשהחלטתי לגור איתו החלטתי שעדיף יחידת דיור בוילה וזה לא מתאים לשותפים כי זה סלון קטן מחובר למטבח וחדר שינה אחד. אז אין דרך להכניס שותפה

ההיא10

New member
אז ככה

תראי, זה לא יעזור לך להגיד "אני יודעת מה תגידו לי ולכן ...".
אם את יודעת שמשהו לא הגיוני פה , ואת מודעת לזה שלא ככה צריך להתנהג הבן זוג שלך אז למה את נשארת איתו? למה את רוצה שנגיב לך על הדברים שהוא עושה ולא על הטעויות שאת עושה ויודעת את התשובה להם היא ברורה...

אני חייבת להגיד לך שלא רק שהוא צריך להחזיר לך את הכסף, אני במקומך אם הוא היה "מתחנן לחזור" (כנראה שהוא לא באמת מתחנן כי אחרת היה עושה כל מה שאת אומרת לו), אז הייתי מצפה ממנו היה לשלם לא רק חצי אלה את כל השכר דירה כולל שלך!

אני יודעת שנורא קל לדבר מהצד ואני גם יודעת מה את רוצה לשמוע, אבל אני חושבת שאם כל הקושי בדבר, והפחד להישאר לבד (אפילו שלא אמרת שאת מפחדת...רק מניחה שכן), כדאי להמשיך הלאה כי הבחור לא יציב וקמצן...את לא רוצה לצאת עם גבר לא יציב ובטח שלא קמצן תאמיני לי...

שיהיה לך בהצלחה, תעשי מה שתחליטי בסופו של דבר הלב מוביל אותנו (-:

הכל מתחיל ונגמר ב:

"בסוף קרה מה שחששתי שיקרה וברגע שהצבתי גבולות וכו' הקשר הסתיים."
&nbsp
תהליך הסקת המסקנות שלך בעייתי מאוד אם זו המסקנה שהגעת אליה.
ולכן, במקום לחשוב מה טוב לך, מה את רוצה בחיים (וגם במקום לשים אטמי אוזניים ולא להתעורר מכל פיפס) את ממשיכה לקשור את חייך עם גברים שעושים מה שבא להם ועוד בסוף מאשימים אותך..
&nbsp
שיהיה לך בתאבון!!

אייבורי

New member
אני חושב

&nbsp
שהוא צריך לשלם את כל הנזק שגרם
את כל ה 4500 שח
וזה גם יצביע על הרצינות שלו בעניין

krispytuna

New member
אני חושבת

נעזוב רגע את השאלה אם אני צריכה לגור איתו או לא כי ברור לי שתגידו שלא ואני אוהבת אותו. השאלות הן כאלה:
א. האם אני צודקת בדרישה שלי שהוא כן אמור לפצות אותי ועל הדרך להוכיח לי בכך את הרצינות שלו?
&nbsp
מה ז"א אם את צודקת? השאלה מנוסחת לא נכון.. צודק זה עניין סובייקטיבי, לפי דעתי את צודקת, לפי אדם אחר לא. אבל מה זה משנה מה דעתי? אני אדם רנדומלי בתפוז,את רוצה לקבל החלטות לפי אנשים רנדומליים? חבל...תתבונני פנימה לתוך עצמך.
מה את מצפה בקשר?
מה נכון לדעתך?
ב. אם הייתם מתנהגים כמוהו האם הייתם מוכנים לשלם על תקופה שלא גרתם בדירה?
אם הייתי הוא,אז לא ,כמובן שלא.. הוא נשמע נצלן,הוא משתמש בך כי משום מה יש לו את הביטחון שאת תמיד תחזרי.. אז למה לדאוג?
כמו שאמרו לפניי..הוא נשמע מאוד ילדותי ולא אחראי.. את רואה את עצמך בזוגיות עם אדם כלכך בעייתי? קשר לטווח ארוך? חבל לבזבז זמן..החיים לא עוצרים.
לגבי המשפט שהוא עזב אותך כי הצבת גבולות.. אם זה היה "זה" הוא בחיים לא היה עוזב,הוא היה מכבד את הגבולות שלך! משתמע מכך שהבעיה הייתה *בו* לא בך! על תאשימי את עצמך..בכל קשר חשוב עניין הגבולות,בשביל מערכת יחסים תקינה. קשר זה עניין של איזון בין רצונתייך לרצונתיו ,ושתי הצדדים צריכים להרגיש בנוח. ברגע שאת לא מרגישה בנוח זכותך,ואפילו חובתיך להעיר לו ולהציב גבולות מחדש..זה חלק טבעי מכל קשר. בלי גבולות הקשר נידון לכישלון

למעלה