איזון? מה זה?

DannyZ5

New member
איזון? מה זה?

הוגדרתי כסוכרתי לפני כחודשיים, האחות במכבי שהסתכלה על תיק בדיקות הדם שלי ב-4 השנים האחרונות (דווקא בגלל הכולסטרול נבדקתי) אמרה לי שלדעתה אני בעל סוכר גבוה מדי כבר לפחות שנתיים ואף אחד לא אמר לי מילה על כך (שערוריה, לא?). מדברים כאן הרבה על איזון. אף אחד, לא רופא המשפחה, לא מומחה כבד, לא מומחה ליפידים, לא הדיאטנית ולא האחות שהזמינה אותי לבדיקה בנושא הסוכרת, אף אחד מהמכובדים הנ"ל לא הזכיר את המילה איזון. אני מודד מס' פעמים ביום אבל אין לי שמץ אם אני מאוזן או לא (אני מניח שכן ואפילו במצב טוב בהרבה מהאנשים כאן לפי מה שאתם מוסרים, אבל בכל זאת...)

איזון

מילת מפתח לערכי סוכר בגבולות הנורמה כדי שתבין איפה אתה עומד העתקתי לך טבלת ערכי מטרה לסוכרתי מתוך "Standards of Medical Care in Diabetes" של אגודת הסוכרת האמריקאית (באדיבות גדי). ערכי הנורמה אפילו נמוכים מזה אבל זה סף עליון לאיזון. Summary of recommendations for adults with diabetes: Glycemic control AIC <7.0%* (Preprandial plasma glucose: 90-130 mg/dl (5.0-7.2 mmol/l (Postprandial plasma glucose <180 mg/dl (<10.0 mmol/l Blood pressure < 130/80 mmHg (Lipids LDL <100 mg/dl (<2.6 mmol/l (Triglycerides <150 mg/dl (<1.7 mmol/l (HDL >40 mg/dl (>1.1 mmol/l

DannyZ5

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק

אני בכיתה א' של הסוכרת, לא בכיתה ד'

marli1

New member
אני אנסה

באיזון הכוונה היא לרמות הסוכר שלך. אין הכוונה רק לממוצע אלא לערכים השונים לאורך היממה: כשקמים בבוקר לאחר שינה ארוכה, לאחר ארוחה, שעתיים לאחר הארוחה וכו'. ישנן שתי גישות להגדרת "איזון". גישה אחת טוענת שיש לשמור על רמות סוכר זהות לרמות סוכר של לא-סוכרתיים (70-110 בצום). מחקרים עדכניים מראים שככל שהאיזון מושג ברמות גבוהות יותר אז החשש לסיבוכים עתידיים גובר. בפועל, הרבה סוכרתיים מפתחים היפוגליקמיה ברמות אלה ואף ברמות יותר גבוהות. לפיכך, רוב המטפלים פועלים לפי הגישה הישנה, המגדירה רמות של עד 180 בצום אצל סוכרתי כאיזון. בבגישה זו בנו טווח ערכים שמיועד לסוכרתיים (הרשימה ששושן צחור צרפה). ערכים אלו נחשבים כערכים שמאפשרים להמנע מסיבוכים מיותרים אך עדיין במקרה שהסוכר נופל לא יגיע הסוכרתי למצב מסכן חיים. כדאי לציין, שמחקרים מראים שגם שינויים חדים ברמות הסוכר בשעתיים שלאחר האוכל - שעתיים שבדר"כ לא נהוג לבדוק מה קורה בהן - מגבירים את הסיכון העתידי לסיבוכים. משום כך יש להשתדל ולהקפיד על גודל ותכולת הארוחות ולא לבנות על מנה נוספת של אינסולין או גלולות. מקווה שההסבר מספיק ברור.

DannyZ5

New member
ברור...

מעכל מה שכתבת. די מופתע מהגישה שעד 180 זה בגדר "בסדר".

marli1

New member
גם אני לא חסידה של הגישה הזו

כפי שציינתי הרעיון מאחוריה הוא שאם יש נפילת סוכר אז שהיא תהיה לערכים שבהם הסיכון המיידי אינו חמור. למעשה, ככל ששומרים על איזון טוב יותר ולזמן ארוך יותר, אז אפשר לתפקד מצויין גם כשרמות הסוכר יורדות לערכים ממש נמוכים.

אצלינו הכל אותו הדבר פרט ל- Triglyc

אצלינו הכל אותו הדבר פרט ל- Triglycerides <150 mg/dl . היום הגישה אצלינו לגבי Triglycerides , לחולי סכרת, לחץ דם, לב . . ... היא פחות מ- 100 !!! כן כן, פחות מ- 100 !!!

למעלה