איזון ורחמים ע"י הג'דיי

דפני1234

New member
איזון ורחמים ע"י הג'דיי

אחרי שראיתי את כל הסרטים הגעתי לשתי תמיהות גדולות: 1) אניקן סקיווקר הוא האחד שנבחר (the own who chosen) והוא אמור להביא איזון לכוח. האם הם לא מבינים שאיזון אומר או שיש גם סית' וגם ג'דיי או שאין את שניהם? ממה שאני יודעת אם יש דבר אחד ואין דבר שני זה לא מאוזן. למה הוא אמור להשמיד את הסית' כדי להביא איזון? אני לא ממש מבינה את זה. 2) בסוף נקמת הסית' אניקן/ויידר נשרף. הוא שוכב חסר אונים ובוער. אובי וואן עומד ומסתכל עליו. הם קרובים כמו אחים והוא רואה אותו בוער. במקרה המאוד סביר שלא היו מצילים את ויידר הוא היה מת בדרך נוראה. הוא היה מת חסר אונים, בכאבים איומים מהשרפה שלו. אם הוא היה שורד את זה הלבה היתה מכסה אותו אחר כך והוא היה מת. למה אובי וואן לא הורג אותו? הרחמים האלה מגיעים לכלב פצוע, ועל כמה וכמה לבן אדם. הוא היה אמור להרוג אותו. זוהי חובתו כאדם וכג'דיי. למה הוא לא הורג אותו?

KingpinEX

New member
בוא נראה

אם יש לך חידקים "טובים" בגוף באותו רמה שיש לך חידקים "רעים" בגוף הגוף שלך עדין לא בריא. 2) בג'די לא מאמינים במארסי קילינג כנראה.

דפני1234

New member
לא דיברנו על בריאות

אלא על איזון G=ג'דיי S=סית' נתון: G>0 S=0 מסקנה: G=!S איזון זה שהכוח של הג'דיי יהיה שווה לכוח של הסית'. אני חושב שהג'דיי לא עשו שיעורי בית בחשבון

KingpinEX

New member
לא דיברנו על מטמטיקה

דיברנו על הפורס, מה הוא הפורס? הפורס הוא יצור חי? מה הוא למעשה? מה מביא לאיזון שלו? את מאמינה שזה שיש ג'דים וסית'ים באותו מספר, אני מאמין זה שיש רק אנרגיות טובות.

דפני1234

New member
איזון הכוונה לשני צדדים שווים.

אני חושבת שטוב בלי רע הוא חסר משמעות. ומה זה אנרגיה טובה? ולמה הסית' לא יכולים ליצור אותה? להלחם במוות של אחרים נשמע לי משהו טוב.

KingpinEX

New member
טוב בלי רע הוא כבר לא טוב הוא איזון

הסית' משתמשים בדארק סייד של הפורס, הג'די משתמשים באנרגיה החיובית של הפורס. להלחם במוות של אחרים?(תסבירי...)

דפני1234

New member
הסבר

הדארק סייד של הפורס זהו רק מונח. תוכיח לי שאור עדיף על חושך. בנקמת הסית' פלפטיין מספר לאניקן על סית' שהצליח למנוע מהאהובים לו למות. זו הסיבה שאניקן נהיה סית'.

KingpinEX

New member
זה למעשה היה שקר... לא היה לו כוח

כזה, force heal שזה הכי קרוב לזה, הוא למעשה light side force. ההשווה הכי קרובה עליו היא force Drain שזה שאיבת החיים ממישהו אחר. מה את מעדיפה? לחיות בחושך או באור?

Jedi Force

New member
אפשר להגיד יותר...

שיש איזון, שבו רק ג'דיים חיים, ומתי שיש סית', האיזון נהרס. ייתכן ובגלל זה אנאקין הוא הנבחר, הנבחר להיות זה שיחסל את כל הסית' ובכך להביא איזון.

Lu Tze

New member
יש איזון מתימטי ויש איזון מוסרי

וחברתי. איזון מתימטי הוא כשיש נדנדה שמשני צדדיה יש משקל שווה (או משקל שמונח במקומות אסטרטגיים כך שהנדנדה תהיה מאוזנת) איזון מוסרי/חברתי נוצר כאשר כל צד בחברה לא בולט על פני צד אחר. אני חושב שהאיזון של הכח דומה יותר לאיזון חברתי. בפרק 4 בן אומר ללוק שהכח למעשה מעביר את הרצון שלו לג'דיי והם מבצעים את הרצון הזה. לכן ניתן לראות בג'דיי כשליחים של הכח.

דפני1234

New member
והסית' הם לא משרתי הכוח?

אנחנו לא יודעים. ובכל מקרה שום איזון חברתי לא מתבטא בהכחדה של דעה/זן/מסדר.

Lu Tze

New member
לא, הם לא.

הם מנצלים את הכח למטרות משלהם (אנחנו מסכימים על הנקודה הזאת, כן?) ודווקא הכחדה של מסדר כן יכול להביא לאיזון חברתי. למשל במקרה של מרד.

דפני1234

New member
תוכל לתרגם את זה?

אני לא כל כך טובה באנגלית. ואם הייתי באור מוחלט הייתי מתעוורת ולא רואה כלום ובחושך גם לא הייתי רואה. לכן אני צריכה למצוא איזון בין שניהם. לא רק אור לא רק חושך.

funkey monkey

New member
אחי, אתה יוצא טמבל..

איזון זה שדבר שווה למשהו. כמו במאזניים (שנגזר מאותו שורש) - משהו בצד X, שווה לצד Y. יש לך קילו גרעינים לבנים (לייט סייד?) וקילו גרעינים שחורים (דארק סייד?) שים כל אחד בצד של המאזניים והמאזניים יתאזנו. (יענו, מאסה בצד X שווה למאסה בצד Y) נגיד ויש לך יותר גרעינים לבנים - המאזניים יטו לצד הזה. זה לא איזון. לא שאלו מה עדיף, לייט סייד או דארק סייד. היא דיברה על איזון. ואיזון זה שמשהו שווה למשהו נטו.

go girl1

New member
אני מקווה שזה יענה לך על השאלות...

1. אם את כל כך מתעקשת שהאיזון צריך להיות שהג'דיי והסית' יהיו אותו הדבר אז סביר להניח שהאיזון לכח יהיה כאשר אנאקין יצטרף לצד האפל. כי אם לא אז הסית' הם פחות מהג'די ואין איזון. אך כמובן שזה השתבש כשהרגו את כל הג'דיי בפקודה 66 ונשארו רק מעט כך שאין איזון והרוב הם סית'. אז בא לוק ושוב כמובן הכל מתהפך כשהוא הופך לג'די ויש איזון שוב. כנראה שבמועצת הג'דיי לא הבינו שהאיזון הוא לא כל כך טוב בהתחלה. (וכל זה כמובן בהנחה שהאיזון הוא שהסית' והג'די שווים) 2. למה הוא לא הורג אותו? פשוט מאוד כי אם כן אז לא היה סרט ולא היה עלילה.

דפני1234

New member
לא ענית לי

1. אמרת לי למה האיזון לא נוצר אבל כמו שראינו אי אפשר לשנות את העתיד. הדבר היה צריך להיות מנובא. אולי יודה צדק ובכלל לא קראנו את הנבואה נכון? ואולי לא קראנו אותה ואנחנו מסתמכים על מקור שני שאולי שגוי? אולי הכוונה במקור היתה סדר ולא איזון? אנחנו יודעים כמעט כלום. 2. אם כך אז הסיבה שווידר החליף צדדים בשובו של הג'דיי היא בשביל שיהיה סוף טוב. אם אנחנו רואים את זה ככה אז אין לשום דבר בסרט סיבה אמיתית אז למה אנחנו בכלל דנים בכך?

funkey monkey

New member
למה אי אפשר לשנות את העתיד?

'העתיד תמיד בתנועה' - יודה. אנחנו לא יודעים בדיוק על מה הנבואה מדברת, ככה שדי קשה לפרש אותה..

דפני1234

New member
ולכן אי אפשר לנבא תמיד

הכוונה היא שאם היו אומרים ללוק ב"האמפריה מכה בשנית" שליה והאן ימותו הם היו ניצלים ואם היו אומרים לא שהם לא ימותו הם היו מתים. לכן העתיד בתנועה. אבל מה שניבאת הוא תמיד אמת מוחלטת.

למעלה