איזון גלגלים לKLE 500

רז361

New member
איזון גלגלים לKLE 500

לפני כחודשיים בערך החלפתי צמיגים לאופנוע. הצמיגים משלין אנאקי. בזמן האחרון אני מרגיש שההגוי במהירות נמוכה קצת קשה ויש הרגשה שהכידון נעול ואז משתחרר . הבעיה החלה בזמן האחרון. ( כמובן גם לאחר שלמדתי לקחת סיבובים עם הגוף ) רצוי לציין שבזמן לקיחת סיבוב עם הגוף אין בעיה אלה רק עם צריך לצודד עם הכידון ורק במהירות נמוכה או בהתחלת נסיעה. בשאלתי לאנשים שרוכבים היו שתי תשובות. 1. אופיני ל KLE 2. יש צורך באיזון גלגלים + צמיגים. לחץ האוויר הוא 22 PSI מקדימה. ו29 מאחור. ואני בערך 75 ק"ג עם ציוד על האופנוע. בכל אופן ברצוני לקבל מכון שמבצע גם ישור גלגלים וגם איזון צמיגים. אני מחדרה.

creth11

New member
כמה הערות

1- לחץ האויר המומלץ בספר האופנוע - 26 קדימה ו 31 אחורה על כביש ללא מישקל נוסף לרוכב 2- לKLE אין בעיות היגוי או קושי לתפעל כידון 3- בדיקה פשוטה - תרים את הגללגל הקידמי בעזרת ג'ק מיספריים ובדוק תנועה חופשית וחלקה של הכידון מעצר ימין לעצר שמאל וכן חופש במיסבי ההיגוי 4- בדוק שכל הכבלים למינהם אינם מפריעים לסיבוב הכידון 5- מומלץ איזון גלגלין אלקטרוני למניעת רעידות במהירויות שונות 6- מומלץ ללמוד לרכב ולבצע היגוי הפוך על ידי הטיית האופנוע 7- ממולץ לבצע אימוני שליטה במיגרש כמו שעשית בלימוד לטסט כדי להיתרגל ולהכיר את היתנהגות הכלי (כל כלי) במיגרש כולל האצה ובלימה לקו עצירה, להכיר את נטיית האופנוע לסגור מיתלים קידמיים בבלימה (KLE בבלימה ממש מוריד ראש נמוך) 8- כדאי להעביר את הקפיץ האחורי לדרגה אחת לפני הסוף אם אתה רוכב לבד ועד הסוף אם ב 2. אני כבר 70K ק"מ על KLE בכל תנאי דרך מיקל דומה לשלך

רז361

New member
o.k תודה. כמה שאלות.

1. לחץ האויר יטופל. 2. באמת לא היה בעיה בזמן שקניתי אותו. 4. כבלים הכוונה הכבלים של קלא'צ וגז ? 5 היכן יש מכון כזה באזור שלי שגם מבצע טיפול בשפיצים. 6. חייב לציין שדווקה עכשיו שרוב הפניות שלי עם הגוף ולכן מורגש יותר בזמן שאני כן משתמש בכידון לפניה. וזה קורה רק במהירויות נמוכות מאוד. עד 20-25 קמ"ש. 8. למה הכוונה להקשות את הקפיץ ? זה לא מגביה את האופנוע ? אני גם ככה נמוך. 168 ס"מ. יבצע את הבדיקות אחרי הגשם.

creth11

New member
תשובות

4- כבלים הכוונה גם לכבלי הגז ברקס קלאץ וגם לכבלי החשמל, אם אינם עוברים במקום הנכון עשוים להיתקע בזמן סיבוב הכידון 8 - אם אתה מאותגר גובה על תקשה את הקפיץ כי אכן ירים את האופנוע אבל שים לב שאם אתה מרכיב האופנוע ישקע יותר מהמתוכנן, אני גובה 176 וביקרתי אצל הרפד והינמכתי את הריפוד במושב, בהתחלה היה לי קשה עם הגובה שלו. גם לצורך שימוש נכון בגובה שלך ועצירה בטוחה אני מציע להיתאמן במיגרש ריק והרבה. אם רק קניתה אותו אני מציע לך לבצע בטיפול הקרוב גירוז מיסבי היגוי וגם מיסבי סיכות במיתלה האחורי, מנסיון גירוז זה למרות היותו רשום בספר הטיפולים אנו מבוצע במרבית המוסכים (אם לא כולם) והנזק יכול להיות יקר, אולי יפתור גם בעיית היגוי לפני הרס המיסבים. טיפול טוב (לא זה הנעשה במרבית המוסכים) יספק לך אופנוע אמין וזול לאחזקה, אצלי כבר חוצה את 170000 ק"מ והכל טוב לא ניתקע מעולם וחרש את כל שבילי 4X4 ודרכי העפר. לרכיבת שבילים מציע לך ללכת לרתך אלומיניום ולרתך שטוח עובי 5-8 מילימטר בתחתית מגן המנוע ועל חור פקק הניקוז, לKLE יש נטיה לגרד את הגחון בדרכים קשות ואבנים בגלל המיתלה הארוך והרך שלו.

רז361

New member
ושוב תודה על העזרה.....

ואכן אכנס למוסך לבצע גירוז. אך איזון וישור גלגלים ידוע לך על מקום שמבצע זאת ? לגבי תרגול כל יום אני לומד ומתרגל מחדש וחוזר לעצמי אחרי ש-18 שנה לא רכבתי חזרתי לרכוב. ולכן ה KLE הוא אופנוע מעבר לפני קניית האופנוע הבא ( וורסיס 650 ).

אפשר לתקן אותך במשהו קטנטן?

סעיף 6 שלך רשום הפוך. ציטוט:"6- מומלץ ללמוד לרכב ולבצע היגוי הפוך על ידי הטיית האופנוע" כאשר אמור להיות: הטיית האופנוע ע"י היגוי הפוך. ההיגוי ההפוך הוא מה שמטה את האופנוע, ולא להיפך

רז361

New member
היגוי הפוך מה זה ?

טוב חברים הבעיה היא בצידוד הכידון. ולא ההטית האופנוע. אז לסדר הטוב. לפי מיטב ידיעתי היגוי הפוך הוא. שהכידון פונה שמאלה והפניה היא ימינה ואז כוח המנוע עובר לגלגל האחרי ומיצב אותו לתוך הסיבוב. דבר המאפשר לקחת סיבוב במהירות יותר גבוה. בביצוע זה הצמיגים נשחקים במהירות יותר . ולא מומלץ לבצע עם הבעיה שיש לי כרגע. הטית האופנוע לתוך הסיבוב. (מה שכולם עושים בדרך כלל גם אני) לחיצה של הכידון ביחד עם הגוף לתוך הסיבוב. ולכן הבעיה שלי היא רק בזמן צידוד בכידון במהירויות נמוכות ששם יש צורך בכידון. אז התשובות שקיבלתי בהחלט מספקות ומעלות חשד במיסבי ההיגוי או בלחץ אוויר לא תקין. נמתין ליום ללא רוחות וגשם וניבדוק. ואז נחליט עם יש צורך לגשת למוסך כי אני לא יודע לטפל באופנוע לבד. ואני מאלה שמעדיפים למסור לאחד שיודע. כמובן שאין לי ביקורת על אף אחד וכל מה שכתבתי הוא למיתב ידיעתי ואפשר לתקן אותי במידה וטעיתי.

Ido supermoto

New member
היגוי הפוך זה

דבר המאפשר לקחת סיבוב בכלי רכב דו-גלגלי. נקודה. לא תוכל לפנות אחרת מעל מהירות מסויימת. לא קשור לגוף, לא קשור לשחיקת הצמיגים. לא קשור לגלגל האחורי.

רז361

New member
סבבה כל אחד מגדיר זאת אחרת....

בכל אופן אין לי בעיה בהיגוי הפוך אלה במהירות נמוכה וכן אצלי היגוי הפוך זה כידון חזק שמאלה בזמן פניה ימינה. ושוב כל אחד וההגדרות שלו להיגוי הפוך.

זה לא כל אחד וההגדרות שלו

היגוי הפוך זה הגדרה מקצועית, ויש אחת כזאת. אגב, בכל מהירות(כן, גם במהירות נמוכה), פנייה נכונה עם דו-גלגלי מתחילה מהיגוי הפוך. כנראה שעכשיו זה הזמן לקחת איזה קורס רכיבה בסיסי. מומלץ עכשיו מאשר אחר-כך

fazer_1000

New member
אני מציע לקטוע את השרשורפלצת היגוי

הפוך הזה באיבו, היו מספיק כאלה בעבר.

רז361

New member
צודק לא בשביל זה העלתי שרשור

ולגבי קורס רכיבה בהמשך. תמיד יש מה ללמוד. בטח לא דרך המלצות באינטרנט. אלה קורס מאנשים שמתמחים בזאת.

למעלה