איזוטריה פסיכידלית

Strange Dolphin

New member
איזוטריה פסיכידלית

אם גם אתם כמוני, פספסתם את ספיישל 1967 ב-88fm שהיה אתמול, עדיין לא מאוחר מדי. קחו לכם שעתיים ותאזינו לתכנית שהיא מכרה יהלומים שנחבא לו אי שם בפינות החשוכות של עולם המוזיקה.
אז חלק מהשמות (אפילו רובם) אולי לא זרים לכם, אבל מה איכפת לכם להתענג שוב על קסם טהור. :)

[URL]http://gmatus.com/psychedelic-1967[/URL]

נחמד שהבאת

יוזמה מבורכת של התחנה ואכן שנה חשובה לפסיכדליה.
הטראקליסט לא איזוטרי :) אלה ה'להיטים' הגדולים והמוכרים לכל מי שמתעניין בסגנון. חושבת שהבחירה שלהם היא נכונה להביא מגוון 'אזין' ולא קשה מידי להאזנה לקהל הרחב שלא כולם מכירים את המוזיקה הזו.
פעם היה כאן חבר פורום בשם דונלד שהבין באיזוטריה פסיכדלית והיה תענוג של ממש להאזין לפנינים שהוא היה מעלה.

Strange Dolphin

New member
זה עניין של פרספקטיבה

מרבית חברי הפורום כנראה משתייכים לקהילה מצומצמת של אנשים שחפרו במחוזות עלומים שכאלה, אבל עדיין בעיני שאר העולם זו הייתה ועודנה ׳איזוטריה׳. וגם בעיניי. אוקיי, אז ההיכרות שלי עם הז׳אנר היא רק טיפה בים לעומת הידע שנשפך פה על דפי הפורום במשך השנים, אבל אני מאזינה לא מעט למוסיקה ועדיין ממשיכה להרחיב (ולהעמיק) אופקים, ובכל זאת, רוב השמות שם זרים לי. אז קיוויתי שאולי מסתובבים פה עוד כמה רוחות רפאים שיחוו את הגילוי הזה בפעם הראשונה ויתפעלו ממנו, ומי יודע, אולי בסוף יהפכו להיות מאמינים הדוקים.

ואם לרגע נשים את הדיון הזה בצד, תסכימי איתי שזה לא מסוג השירים שמתנגנים אצלך בפלייליסט על בסיס יומי. לא יודעת מה איתך, אבל כשאני מאזינה לשיר שלא שמעתי שבועות, לרוב עולים בי ניצוצות כמעט כמו בפעם הראשונה כשהשיר תפס אותי, ואולי קצת אחרת. אולי השיר מקבל קצת גוונים ומראות שונים בהתאם למצב הרוח והטמפרטורה. :)

דווקא שמחתי ששיתפת את הפורום

וכתבתי לך שזו יוזמה מבורכת ואני שמחה שלמדת מהתוכנית.
הפסיכדליה הוא אחד הסגנונות האהובים עליי ביותר ואני גולשת שנים בפורומים פסיכדליה 'אזוטרים' ברחבי העולם וצברתי ידע עם השנים שאישית אני גאה בו.
גם כאן בתפוז הייתי משתתפת בפורום פסיכדליה שנסגר לצערנו, ואפילו הנהלת תפוז פנו אלי פעמיים בבקשה לנהל את הפורום שהיה ללא מנהל משום מה ומסיבות שלא ארחיב עליהן כאן דחיתי את הבקשות.

arieltr

New member
תודה על הלינק, נהניתי מאוד

חלק מהם מוכרים מצויין, חלק שמעתי אבל אף פעם לא באמת האזנתי וחלק היו חדשים לגמרי ואוי, זה היה כל כך טוב:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=nQQUbUgz2yE[/URL]

בהחלט האזנה מרתקת, כמו שכתבת - קסם טהור.
אגב, השיר הסוגר Endless Tunnel של ההרכב Serpent Power, יש לי את האלבום וזה אלבום פ-צ-צ-ה אין מה לומר. שירים יפיפיים ומהפנטים לאורך כל האלבום שנחתם עם 13 הדקות האדירות של המנהרה האינסופית, אלבום משובח ביותר.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=a3gIryyQ4cM[/URL]

בכלל היה מאוד כיף לשים את האזניות, לשבת שעתיים ולהקשיב לתכנית עם שירים כל כך משובחים, ובנוסף גם הערך המילולי הנלווה של גיל מטוס והבחור השני פשוט נפלא להקשיב בין השירים, מאוד מעניין, כל הכבוד להם.
ראבק אני כבר מחכה ללכת לעבודה מחר, סימנתי לעצמי האזנה לתכנית לזכרו של ארתור לי, אמנם החומר מאוד מוכר לי, אבל גם מאוד מאוד אהוב ואני בטוח לגמרי שהנאה מירבית ממתינה לי מחר!

Strange Dolphin

New member
שמחה שנהנית

יש לי מן תחושה כזאת ש-2017 תהיה שנת הפסיכידליה שלי. בינתיים יצאתי לדרך עם Tangerine Dream של קליידוסקופ.

אגב, קשה לי להבין את הקונספט הזה של להמתין בקוצר רוח להגיע לעבודה. אני אעשה כאילו לא ראיתי :). זה רק אומר שאתה צריך לנסוע בתחבורה ציבורית יותר. נופים מתחלפים, מחשבות נודדות ומוזיקה טובה באזניות זה הדבר.

התכנית שמוקדשת לארתור לי היא ב-88?

arieltr

New member
אני מאזין בעבודה, לכן יש סיבה טובה לקונספט הציפייה לעבודה

נכנס, מתיישב, מדליק המחשב, מחבר את האוזניות והופ.... שעתיים רצות בכיף

זה הקונספט, וזה עובד מצויין!

אגב, אני מבלה חמש ימים בשבוע ברכבת הלוך חזור לשיעבוד המתואר אצל רבים במילה 'עבודה'. הצד היותר נורמלי כאן לוקחת את הרכב. הנופים המתחלפים אמנם לא כל כך נופיפים אבל כמו שכתבת המחשבות תמיד נודדות שהאוזניות עמוק בראש עם כל האלבומים שבאיפוד (אז מה שזה לא יהיה שיש ברשותי!)
וכן, את התכנית לארתור לי מצאתי באתר של גיל מטוס שלינקקת אליו.

למעלה