איזה

שםאנילא

New member
אז מה זה?

"מישהו אמר שחייב להיות פרימטיביים כדי להיות יראי שמיים" לידיעתך הפתיחות נוצרה רק לאחרונה וכולם היו "פרהמטיביים" כהגדרתך... להיות צנועה ולהתגנדר זה לא הולך ביחד...במיוחד לא עם יראת שמים...ואז לא היו מותגים... לא שמעתי ששרה אימנו הלכה עם זארה...

שםאנילא

New member
נכון...היא הלכה עם שאל והיתה באוהל ולא מול

המראה...

וואו.. שאלה מורכבת.

האמת בתור בחור ישיבה שיש לו המון חברים בישיבות אשכנזיות ובעצמו באחת שבערך כזו הישיבות האשכנזיות בכללותם דוגלים בפתיחות חוץ מאור ישראל ודומיה.. אממ את יכולה לראות מצד אחד בישיבה כמו בית שמואל שזו ישיבה דיי מודרנית בחורים דיי סגורים ומצד שני בישיבה כמו מאור התלמוד שזו ישיבה פחות מודרנית בחורים פתוחים. לכן, חפשי קודם את הבחור אחריזה את הישיבה. כי כל מקרה לגופו. משאין כן אצל הספרדים שברור לכל שישיבה כמו חזון עובדיה היא עם סיגנון מאוד מסויים או מאור התורה שגם היא סיגנון מאוד מסויים. מקווה שהבנת..

תודה =) כל מידע עוזר לי

וישיבת באר התלמוד - יקירי ? איזה סיגנון ? או זוהר התורה שבסורוצקין , ספרדית? מאור התלמוד מה ז"א פתוחים? מותר שם רשיונות או פלאפונים כשרים?

חח...

את רוצה מידע של עולמות באלף מילים. תראי יקירי זו ישיבה לספרדים דיי חזקים ולא רק ברוחניות אלא בספרדיותם. זוהר התורה לעומת זאת חזקים קצת בספרדיות אך פתוחים כשלעצמם ברוחניות. עולם הישיבות מתחלק אם אפשר לומר לשניים, את הישיבות הסטנדרטיות ואת אלה המיוחדות אם אפשר לקרוא להם כך או במילים אחרות, "ישיבות קיבוץ" הישיבות הסטנדרטיות נעות בין מותר פונים כשרים רק בקיבוץ עד איסור כולל ורישיון מאן דכר שמיה-ודאי שלא. וישיבות הקיבוץ ברובם מתירים רשיונות ופונים כשרים אני מדבר על הנורמאליות שבהם. אממממ... בואי נגיד שזה הכלל אך כמובן יש יוצא מן הכלל. לכן מאור התלמוד שזו ישיבה ליטאית נורמטיבית היא אוסרת רשיונות ופונים אלא אם כן זה מקרה מיוחד. יש לי המון מה לומר אך זה לא לכתיבה.. זה דיי ארוך.. זה עולם שלם.

מממ... בכיף..

זה אפילו לא עולה כסף.. חח.. תראי אם תגידי מה את מחפשת ומה הרקע שלך ישמצב שאדע מה להתאים לך.. אני למשל סוג הסמינר דיי מפריע לי.. אם כי לא מחייב. אך אשמע שידוך בכיף אם אדע שהיא מסמינר שפחות או יותר בסיגנון שלי.

הרקע שלי לא ברור אז גם הסיגנון הוא

לא חד משמעי. יש ישיבות שאני יותר מתחברת ויש פחות ויש שבכלל לא שומעת כי לא רלוונטי אליי אבל בכל אופן אני לא מחפשת ישיבות ספציפיות בשבילי רק רציתי להגדיל ראש עם ישיבות שלא הכרתי או שלא הבנתי מה הסיגנון שם כי בינתיים עובדה, לא מצאתי אחד שמתאים לי אפילו שהישיבה מאוד תואמת אותי. לכן ביקשתי עוד מושגים.

תביני בחור הוא לא תוצאה

של ישיבה אלא ישיבה היא תוצאה של בחורים. זו עובדה. הבחורים עושים את הישיבה. לא להפך! אז זה שלא מצאת בחור זה לא אומר שהישיבה אשמה. זה כמו שאם נפגשת עם בחור שלבש עניבה אדומה ולא הלך זה לא אומר שכל בעלי העניבות האדומות לא מתאימים. זו עובדה. לכן, חח.. יודעת מה? לא בגלל משו פשוט אינלי כח לכתוב. אם תרצי אשאיר את המספר המסר ואסביר בפון..

נכון

אבל גם הרבה בחורים באים כשעוד הם צעירים והישיבה מעצבת אותם את התנהגותם ואת אישיותם לכן זה גם הסיבה שרוצים בחורים מישיבות טובות דווקא . . אתה בעייתי, אתה =)

חח..

טוב שאמרת מעצבת ולא משנה. בחורים טובים נשארים טובים לכן הם ימשיכו בישיבה טובה! לא תראי ערסון צעירון שרוצה ללכת לישיבה של "צדיקים"... לכן עצה שלי תבני לך את הבחור שאת רוצה. אל תחפשי פרטים בניפרד. וחלק מחיו של הבחור שאת רוצה לבנות זו, ישיבה. ככה זה..

אליגב

New member
'פונים רשמית אסור לצעירים, למבוגרים מותר...

אפי' רשמית ברוב הישיבות. וישיבה ספרדית שמותר רשיונות יש את 'אמרי דעת' שבבית וגן.

א, לכן אמרתי שיש יוצא מן הכלל.

ב, אמרי דעת זאת ישיבת קיבוץ. לכן מותר... ובברית יעקב אסור גם לקיבוץ פונים..

למעלה