איזה PDA ממולץ....

amitrqx

New member
איזה PDA ממולץ....

היי, יש לי התלבטות בין PDA של IPAQ ושל DELL. אני מעוניינת לקנות PDA שניתן להתחבר איתו לאינטרנט באמצעות ראוטר אלחוטי בטכנולוגית 802.11G . איזה סוג עדיף לי לקנות... והאם שניהם תומכים עברית ואם לא האם ניתן להתקין עברית בשלב מאוחר יותר...? תודה, עמית

חפשי את שביל הזהב

שבין התקציב לצרכים. קבעי תקציב לרכישה. הגדירי את הצרכים - איזה תכונות את מחפשת במכשיר, לאיזה סוג עבודה את צריכה אותו בעיקר. ועכשיו, חפשי את שביל הזהב בין השניים. אגב: אינטרנט אלחוטי זה טוב בתור הגדרה של צורך. אבל רק לידיעה, נכון להיום, מכשירי ה- PocketPC בשוק המצויידים ביכולות WIFI תומכים בתקן 802.11B בלבד. ולתשומת לבך: IPAQ ו- DELL הינם שמות של חברות. לכל חברה ישנה גלריה שלמה של מכשירים, כל אחד מהם "מתמחה" במה שהוגדר לו. תמיכה בעברית, דרך אגב, היא למעשה תוכנה רגילה אותה מריץ המכשיר, כך שניתן להתקין (ולהסיר) אותה בכל עת. בהצלחה !

amitrqx

New member
תקן 802.11G עם 802.11B

יש ברשותי ראוטר שעובד בתקן 802.11G , האם הPDA שעובדים בתקן 802.11B יתקשרו עם הראוטר הנ"ל...? תודה עמית

לא לגמרי מדוייק

ותלוי בסוג ודגם הנתב. ישנם נתבים העובדים בשיטה אחת מסויימת - בלבד. ישנם כאלו התומכים גם בתקן B וגם ב- G, אך תמיד יעבדו במהירות של ההתקן הנמוך ברשת. ויש גם נתבים התומכים ב- 2 התקנים בו-זמנית. צריך לשים לב טוב איזה נתב יש לך.

shed

New member
למה לדבר שטויות?

כל נתב, וכל התקן התומך ב-802.11G תומך באופן אוטומטי ב-802.11B. למה? כי זה מה שהגדירה קבוצת העבודה של IEEE. למעשה גם B וגם G משתמשים באותה שכבת MAC. לתקן G, מלבד האפנונים של B יש עוד אפנונים המגיעים לקצבים גבוהים יותר. עדיין, האפנונים של B מוכלים ב-G ולכן תמיד יש תאימות לאחור. בד"כ ניתן לקנפג נתבים לא לקבל או לצרף לרשת מכשירים שלא מסוגלים לעבוד במהירות מסויימת (אין הבדל אם מדובר בנתב B אשר מקונפג לא לחבר תחנות המסוגלות לדבר רק בקצב של 2M או בנתב G המקונפג לא לתת לתחונות B להתחבר). אין, אני חוזר, אין שום רדיו שמסוגל לעבוד בשני התקנים באותו זמן. 802.11x מגדיר מוד עבודה בו כל הרשת, וכל ההתקנים ברשת משתמשים באותה מודולוציה. לכן, כל הרשת תמיד תעבוד לפי הקצב של החוליה החלשה שלה, וכל הרשת תעמיד תעבוד לפי אותו תקן.

הסבר מלומד

אבל לא לגמרי מדוייק. מצרף כאן קישור למוצר של DLINK התומך, ציטוט: "works simultaneously on both 5GHz and 2.4GHz " אמנם מדובר על תקן a ותקן g אך הרעיון הוא שטכנולוגית, ניתן לעבוד עם תקנים שונים בו-זמנית. מאחר ופנייתך נעשתה בשפה לא נעימה, אין לי עניין להמשיך ולדון איתך.

shed

New member
---> בוא נתקן עוד טעות קלה

1. אני טענתי (ציטוט) ש "אין שום רדיו שמסוגל לעבוד בשני התקנים באותו זמן". המוצר הנ"ל של Dlink (אם אכן מסוגל לשדר בשני תדרים בו זמנית) מכיל שני מעגלי רדיו ארוזים יפה בתוך קופסא אחת. לדעתי (וזו רק דעתי משום שעדיין הוא לא נפל לי מתחת לידיים ולכן לא יצא לי לפשפש בקרביו - בינתיים) לא זה המצב. עד כמה שאני יודע Dlink משתמשים בצ'יפ של אתרוס (סדרת 5XXX) שתואם a/b/g אבל יכול לעבוד רק באחד מהם בכל רגע נתון. 2. למרות שטכנית ניתן לבצע co-location של רדיו ב-5.8GHz ורדיו ב-2.4GHz ובכך להשיג פעולה בו זמנית ב-802.11a ו-802.11b/g הרי שלא ניתן לבצע את זה עם שני צ'יפים/ מעגלי RF שיעבדו באותו תחום תדרים. הם פשוט יפריעו אחד לשני. שתי הסיבות שהבאתי מצביעות על זה שהדוגמא של ה-DLINK הזה פשוט לא רלוונטית לדיון. אין כאן שום "הוכחה טכנולוגית" שראוטר 802.11x ידע לעבוד באפנונים שונים בו זמנית. התקן פשוט לא מאפשר את זה.

למעלה