איזה Loctite ?

טיראן מ

New member
איזה Loctite ?

איזה לוקטייט מתאים לברגים של צירי המתלה ? עשיתי "אוברול" למתלה. פירקתי, חלצתי מיסבים, ניקיתי, גירזתי, הכל עובד מעולה. החשש שלי הוא שברגי המתלה ישתחררו עם הזמן. עד היום חיזקתי אותם מדי כמה רכיבות. איזה לוקטייט יחזיק אותם סגורים ? תודה.

bonanai

New member
שתף אותנו בבקשה

אני מניח שעשית את העבודה לבד בית? מעניין מאוד! אילו אופניים? איך חלצת? לחצת בחזרה? אשמח (ואני מניח שעוד כמה חברים פה) אם תוכל לשתף חוויות, קשיים, אילתורים וכדו' תודה

טיראן מ

New member
אז ככה ...

א. כן, לבד בבית. ב. האופניים - Banshee Pyre. במסגרת פרוייקט "אני מטפל באופניים" החלטתי שבמקום להשקיע בטיפולים תקופתיים אני משקיע בכלים ולומד לעשות חלק מהטיפולים לבד. קניתי מעמד טיפולים טוב וכלים אני קונה מדי פעם לפי הצורך. האמת, חליצת המיסבים הייתה דילמה. החלטתי שאם לא יילך בקלות אני אוותר על התענוג להרוס את השילדה ואגש למכונאי עם זנב מקופל ואשאיר לו את העבודה (אגב, לא בטוח שלהם יש כלים ייעודיים ...). אבל הלך לי די בקלות. חלצתי את המיסבים ללא כלים ייעודיים אלא ע"י מוט בקוטר של הציר(-) ו"בוקסות" בקטרים המתאימים שעזרו בדחיפה של המיסבים החוצה ואח"כ פנימה בחזרה. קצת מכות עם פטיש רך והכל תיקתק. חוץ מזה צריך לפרק גם את הקראנק (צריך כלים ייעודיים ועל הדרך גם פירקתי וטיפלתי בציר המרכזי - HT-II). כלים איכותיים -מפתחות אלן, מפתחות פתוחים, מפתח מומנט לסגירה של הכל (כדי לא לחזק יותר מדי ולנעול את המתלה ו/או להרוס את השילדה והמיסבים). גריז טוב (השתמשתי ברוק&רול) ו.... אחמממ .... לוקטייט ... עדיין אין לי ...

bonanai

New member
../images/Emo45.gifתודה רבה../images/Emo70.gif

גם אני משקיע בכלים ובאיסוף אינפורמציה ועושה כמה שיותר לבד. מה היה תפקידו של "המוט בקוטר הציר (-)" בתהליך? יש לי כבר דיי הרבה כלים ייעודיים - מפתח מומנט עדיין חסר... אגב לוקטייט כחול 242 או 243 זה באיזור 30 ש"ח לשפורפרת קטנה שתספיק לך - בכל חנות כלי עבודה שמכבדת את עצמה. כל הכבוד.

טיראן מ

New member
שמע ...

קודם כל תודה על ההמלצה על לוקטייט. לגבי המוט בקוטר הציר - קצת קשה להסביר בהתכתבות עניינים טכניים. הכוונה שלי הייתה לחלוץ את המיסבים ע"י "בוקסה" בקוטר מתאים. במקום להחזיק את הבוקסה מול המיסב עם היד "בערך" מול המיסב, השחלתי אותה על מוט שנכנס במקום הציר (ועוד בוקסה בצד השני) וכך הכל הוחזק ממורכז בדיוק מול המיסב ואז מכה קלה עם פטיש רך חלצה את המיסבים. כנ"ל בהחזרה שלהם פנימה. ב-MTBR יש מס' דיונים בפורומים ובחלקם יש מדריכים עם תמונות של חליצת מיסבים. אפשר להכין ערכת חליצה והתקנה של מיסבים עם כמה ברגים ארוכים ואוסף של אומים בקטרים משתנים. יש לי איפשהו תמונות שמישהו שלח אלי של תהליך כזה. אני אנסה לשחזר.

bonanai

New member
אתה דווקא מסביר טוב בכתב...

זה בדיוק מה שחשבתי. מכיר גם את הפוסטים ב MTBR היה לי חשוב לדעת שזה גם בר ביצוע ע"י מישהו "קרוב" יותר. תודה

adan53

New member
MTBR

בפרומים של MTBR ממליצים להשתמש בחומר מסוג Anti-Seize במקום גריז. ראה בלינק המצורף http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=240336

למעלה